Мюсюлманските бежанци са предизвикателство за Германия

Вестник "Велт": Политиката на Меркел е погрешна
2 окт 2016 19:00, Анисия Иванова
70
Мюсюлманските бежанци са предизвикателство за Германия
Снимка: БТА

Увеличаващият се брой мюсюлмани, които живеят в Германия в резултат на последната бежанска вълна, е "предизвикателство за преобладаващата част от обществото", заявява германският министър на финансите Волфганг Шойбле в своя статия, публикувана днес в неделното издание на вестник "Велт" и цитирана от ДПА.

По тази причина според него германците трябва да имат по-ясна представа за това кое е важно за тях и как искат да живеят. "Само тогава ние и другите ще сме наясно какво искаме да постигнем. И това "нас" трябва да обхваща възможно най-много хора, без значение откъде идват и каква е вярата им, посочва Шойбле.

Той пише още, че би искал да види появата на вид германски ислям, който да отразява разбиранията на живеещите в Германия мюсюлмани, основан на германската либерална и толерантна система.

През 2015 г. 890 хиляди бежанци пристигнаха в Германия, повечето от които мюсюлмани. В Германия имаше мюсюлманско население още от преди това, резултат от пристигането на турски гастарбайтери през 60-те години, отбелязва ДПА.

Политиката на Ангела Меркел съдейства за това ЕС да привлича мигрантите, заяви в интервю австрийският министър на външните работи Себастиан Курц, предаде ТАСС.

Той разкритикува неотдавнашното предложение на германския канцлер Германия да приема "по няколкостотин бежанци на месец" от намиращите се в Италия и Гърция.

"Такава политика е погрешна", заяви той в публикувано днес интервю за неделното издание на "Велт". Курц посочи, че целта на предложението на Меркел очевидно е да намали натиска върху Италия и Гърция, но че в крайна сметка така се постига точно обратният ефект - още по-голям миграционен наплив към тези страни. Подобни действия, заявява той, "поощряват бизнеса на каналджиите и предизвикват нови бежански потоци".

Курц посочи също, че дебатът за твърдо установени квоти за прием на бежанци заплашва единството на ЕС. Такова разпределение не може да сработи, тъй като много от държавите членки на съюза не са готови да приемат голям брой мигранти, заяви той.

"Друга причина е това, че много от бежанците отказват да заминат за определената им страна от ЕС", посочи Курц. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ГерманияМеркелбежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
14
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Да монголче съм. От юртата на прадедите ми се е виждал хан Тенгри. Ти какъв си, коферман?
22
23
 
3
 
! Отговори
Ekak преди 7 години
Sled 1945 g. Musulmanite vdignaha na kraka otnovo silata na razrushenata i opojarena germaskata darjava, postroiha im huuubav visok, debel zdrav duvar v berlin, opaziha im koncentracionnite lageri za muzeini exponati...a sega sa im problem?! Ne e za viarvane...stanala e greshka niakade v bankata mai...?!
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитлер се е гръмнал поне още 100 пъти в гроба.
20
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия1939 г. беше най-силната държава в света, 1945 г. беше изравнена със земята след това ФРГ погълна ГДР и направи от трабанта и вартбурга мерцедес ,порше, ауди, бмв и опел и от кризата с бежанците пак ще се измъкне.
19
2
 
34
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Бежанецо, където е ходил европеец е създал култура и цивилизация. Като организирате халифат, със всичките екстри, към африка ли ще бягате? След белите хора скакалци? :) Във Китай няма да ви пуснат. И имат 5000 годишни традиции, за почистване.
18
0
 
32
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
"Германия да приема "по няколкостотин бежанци на месец"-само по толкова ли? Викаха ги-да си ги приемат!Ние да му мислим! Или това от вчера не разтревожи никого?-"Сръбските полицейски и военни патрули по границата с България са хванали 9300 мигранти, опитващи се да влязат нелегално в страната от средата на юли." За три месеца! И къде са сега-"опитващи се",значи ли,че са върнати обратно в България? От къде са влезли,та през цялата ни разградена държавица стигнали до сръбската граница?
17
2
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
За да може Германия да осъществи своите научни разработки и планове, да храни армия, да произвежда оръжия и синтетичен дизел, да осъществи космическата си програма, е нужно да освободи около 2-3 млн. германци от икономиката си и да ги замести с ''***''.
16
18
 
5
 
! Отговори
Бежанец преди 7 години
На който европеец не му харесва да работи в Европа, за да храни нас, може да отиде да работи в някоя арабска страна, за да храни арабите там.
15
9
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
василев, ти който се пишеш василев. Германия никога не е била велика. Велики са Поляците. Между *** и наковалнята. Ти си ***, който дразни хората за стотинки.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че след една година германци ще правят лампиони от алахакбарци, как правили през втора световна война
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е са отиде на бунището на историята. Макар че лицемеркел би било добре да прекара остатъка от жалкия си живот в затвора!
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
политическа грешка с икономически ,социални,религиозни,етнически и всякакви други катастрофални последствия,включително насаждане на омраза и начало на междуетнически конфликти с евентуално бъдещо започване на военни конфронтации.След 20 г. европеците ще трябва да воюват за свободата си
11
0
 
38
 
! Отговори
Зевзек преди 7 години
Сал онзи с квадратния мустак ще ги оправи!
10
34
 
6
 
! Отговори
Бежанец преди 7 години
Чисто генетически германците и другите европейски народи са пригодени за работа, а арабите за забавления и за правилно почитане на бога. Затова, в естественото и хармонично общество трябва християните да работят, а арабите да харчат изработеното.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бельо и ЧорапиТова, което предлагаш може да бъде следствие от нещо друго - всички здрави, пълнолетни хора под пенсионна възраст, ДА СЕ ТРУДЯТ, та да допринесат с нещо за създаването на БВП. Иначе какво ще се получи? Едни ще работят, а други, с ръцете в джобовете, ще им гледат сеира и ще чакат да получат дял от чистата печалба. При това, ти предлагаш делът на търтеите да е равен на този, който ще получат работилите за създаването на това, което ще се дели.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И до руска газ ще опрат, за да топлят мигрантите най-малко.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв да е този германски ислям?Ако не престанат да се д.у.пят по улиците, за каква "либерална и толерантна система" може да се говори?
6
32
 
7
 
! Отговори
Бельо и Чорапи преди 7 години
Не е справедливо в едни държави да е бедно, а в други богати и богатите да не пускат бедните при тях.Трябва всяка година цялото БВП на Земята да се разпределя по равно между всички хора. Който за каквото иска да си харчи своя дял през годината - кой за ядене, кой за жени, а който иска да ги инвестира и да прави ново БВП за догодина. Догодина пак се дели по равно и така...
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той пише още, че би искал да види появата на вид германски ислям, който да отразява разбиранията на живеещите в Германия мюсюлмани, основан на германската либерална и толерантна система."===Още един лунатик, който не знае на кой свят е. Все едно да искаш да промениш това от коя страна изгрява слънцето.
4
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не разберат, че това е инвазия, а не бежански поток - нищо няма да се оправи! Каква религия на германските мюсулмани? какви пет лева? Тук дори не става дума за религия, а за нашествие с цел претопяване на местните и тотално преобразяване на континента Европа по друг модел!