Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа

Българката нарече Гутериш "дългогодишен приятел"
Обновена: 6 окт 2016 07:25 | 6 окт 2016 07:21,
127
Кристалина в Twitter: 5 дни кампания = 5 гласа
Снимка: архив Reuters

5 дни кампания = 5 гласа. Това написа в Twitter българският кандидат за шеф на ООН Кристалина Георгиева малко след като стана ясно, че португалецът Антониу Гутериш е безспорният фаворит за поста.

Той бе избран с 13 от 15 възможни гласа. Ирина Бокова, от която българският кабинет оттегли подкрепа остана четвърта и първа сред жените в надпреварата за поста.

Още по темата
Кристалина Георгиева пък, която стана наш кандидат преди седмица, остана осма при гласуването.

"За мен беше чест да участвам в надпреварата. Благодаря на българското правителство за доверието, както и на страните от Източна Европа, които ме подкрепиха", написа още тя в социалната мрежа.

Тя изрази съжаление, че очакването Източна Европа да бъде регионът, излъчил генерален секретар, не е успяо да се реализира. "Антониу Гутериш, дългогодишен приятел и колега, е безспорен победител в надпреварата. Желая му успех с многото предизвикателства, които му предстоят начело на ООН", пише още българката.

Междувременно вестник "Гардиън" определи резултата като удар за Георгиева.

"Бързият край на надпреварата беше особен удар за вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева, която направи късно влизане в борбата за поста. Нейната кандидатура продължи само няколко дни и осем от членовете на Съвета гласуваха против нея, включително две от страните, притежаващи право на вето", пише изданието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 дни кампания = 5 дни резил
9
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова те задмина като бърз влак малка гара бре Сталино. Ти беше една точица на огледалото й за задно виждане. Надиша се с прахта й бе. С бинокъл да я гледаш, не можеш да я видиш бе. Ти, Тиквата и Митов сте срам за България бе.
8
1
 
73
 
! Отговори
Conservator преди 7 години
Германия беше за Кристалина. Не може немците да не са знаели за липсата й на професионални качества. Просто излъгаха Борисов да оттегли силната кандидатура, която им пречеше и по тпзи начин да си осигурят избора на техния човек. Когато нямаш собствена позиция и не се ръководиш от принципи, а се правиш на играч, винаги ти изиграват. Както казват хората за покера- ако до третото раздаване не разбереш кой на масата е магарето, на което ще му вземете парите, значи ти си магарето.
7
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАЙ *** В ПОЛА.
6
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта на включването ти беше да направиш България за резил и да подкопаеш Бокова, оставяйки я без подкрепа, нали?
5
0
 
82
 
! Отговори
мене преди 7 години
***, алчна ***... Без жал *** България - сега и маже с направеното
4
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 дни кампания - 10-то място.
3
0
 
39
 
! Отговори
Bulgaro преди 7 години
..Opravdava se..kifla takava! Nima neznaeshe che shte zagubish....div balkanski gen! Izloji familiyata si..sebe si! Bulgariya ima koy da ya proslavi....begay sled ovcete..
2
1
 
85
 
! Отговори
МИТОВ ОСТАВКА преди 7 години
Пет дни кампания и една година черен пиар от твоя антураж по Бокова. Днес ти си срина политическия авторитет пред целия святн стана за резил заедно с тия които те натресоха да мънкаш като ученичка по английски в ООН. Как ще вземеш гласове като даже не отговори на част от въпросите. Калинкеееее-Сталинкеее.
1
3
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 дни кампания = 8 гласа против!