Хилари Клинтън надви и във втория дебат с Тръмп

Тръмп не харесвал Асад, но пък той се борил с ИД
10 окт 2016 08:38,
109
Хилари Клинтън надви и във втория дебат с Тръмп
Снимка: Reuters

Хилари Клинтън е победила Доналд Тръмп във вторите им кандидатпрезидентски дебати в Сейнт Луис, щата Мисури, според допитване на телевизия CNN, предаде ТАСС.

Резултатите показват, че 57 на сто от анкетираните са посочили кандидатката на демократите за победил; 34 на сто са отговорили, че Тръмп се е представил по-добре.

Допитването няма общонационален характер и в него са преобладавали привърженици на Демократическата партия, отбеляза CNN.

В дебата Доналд Тръмп постоянно прекъсваше Клинтън, но тя не се намесваше, когато той говореше - нещо, което бе отбелязано от модераторите. Тя се усмихваше отвреме навреме, правеше кратки забележки и често сядаше, за да изслуша Тръмп. Той крачеше из залата, не сядаше и сочеше Клинтън, когато се обръщаше към нея и стискаше устни, докато тя говореше, отбелязва АП.

На въпроса с какво Клинтън предизвиква възхищението му, Доналд Тръмп отвърна: "Тя никога не се предава, не се отказва и аз уважавам това, тя е борец", каза Тръмп.

Клинтън заяви, че уважава децата на опонента си, предаде ДПА. "Неговите деца са невероятно способни и предани и според мен това говори много за Доналд". "Не съм съгласна с каквото и да било друго, което той казва или прави", подчерта Хилари Клинтън.

Във връзка с думите на Тръмп: "Изобщо не харесвам Асад. Но Асад убива Ислямска държава. Русия убива Ислямска държава", Асошиейтед прес отбелязва, че това не е вярно. За сирийския президент Башар Асад Ислямска държава е една от многото терористични групировки, които застрашават неговото управление, но неговите военни не се сражават срещу нея, а срещу сирийските опозиционни групи, някои от които са подкрепяни от САЩ.

Срещу Ислямска държава се бори коалиция начело със САЩ и с помощта на Турция, която осигурява обучение, съвети и доставки за сирийски арабски и кюрдски бойци. Москва твърди, че се бори срещу екстремистите от Ислямска държава в Сирия, но голямото мнозинство от нейните въздушни удари са насочени срещу опозиционни групи, застрашаващи управлението на Асад, добавя АП.

Кандидатката на Демократическата партия за Белия дом Хилари Клинтън заяви снощи във втория дебат с републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, че иска разследване дали Русия извършва военни престъпления в Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Руските военновъздушни сили със сигурност полагат усилия да разрушат Алепо, каза тя. "Русия не прояви никакъв интерес към Ислямска държава. Единственото, което интересува руснаците, е да запазят Асад на власт", добави Клинтън. Според нея трябва да бъде поискана отговорност от сирийския режим и руските му покровители за военните им престъпления в Сирия, съобщи ТАСС. Ако бъде избрана за президент, тя ще наложи в Сирия зона, забранена за полети, ще сътрудничи по-тясно на място с партньорите на САЩ и ще оказва натиск над Русия. Русия иска Тръмп да стане президент, заяви Клинтън. Изпращане на американски сухопътни сили в Сирия би било сериозна грешка и тя няма да го направи, но ако стане президент, Ислямска държава ще бъде изтласкана от Ирак. Освен това тя ще обмисли евентуално въоръжаване на кюрдите.

Изобщо не харесвам Асад, но Асад громи Ислямска държава заедно с Русия и Иран, отвърна Доналд Тръмп. Той каза, че обвиненията на Клинтън и обкръжението й срещу срещу Русия са политически мотивирани и може би нямат реални основания. "Забелязал съм, че всеки път, когато се случи него лошо, те обичат да казват, че това е Русия", каза Тръмп, цитиран от ТАСС. "Обвиняват Русия, защото разчитат по този начин да хвърлят сянка върху мен. Нямам никакви дела в Русия, нямам кредити от Русия", подчерта той.

Тръмп призна, че е използвал данъчния кодекс, за да избегне да плаща данъци след загуби в бизнеса му през 1995 г., предаде ДПА. Той каза, че плаща огромни данъци, но е използвал данъчно облекчение, което му е дало възможност да не плаща федерални данъци върху доходите в продължение на 18 години. Наред с това републиканският кандидат обвини съперничката си, че се обявява за данъчни облекчения в полза на богатите.

Той каза, че ще похарчи над 100 милиона долара от личните си пари в предизборната надпревара и попита Клинтън: "А вие защо не използвате лични пари в кампанията?"

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
5
 
! Отговори
demograph преди 7 години
До АнонименА бе вие без акъъл ли сте, та се кафите как Путин размахва атомните бомби, помпи руснациите за война и трепе в промишлени количества жени, деца, болни и лекари...!? Ако са на акъла му, американците и Запада трябва да почнат и те..И какво следва? На тия ,дето се кефят как психото рекетира света с ядрено унищожение защото другите не искат да му се кланят, да не би главите да са им устойчиви на радиация...? Путин е откачено кченге. Ченгетата освен да лъжат, крадат и трепат, какво могат
56
0
 
7
 
! Отговори
izh преди 7 години
E, мнението на Рудолф Джулиани не съвпада с това на *** от "ДНЕС" , но може и той да греши !!!
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е, че е вредна, но няма страшно. Скоро ще се "гътне". С бай Сорос май са си рода?
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баба Килъри е Шорош с пола - злобна и вредна за света.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен едно не ми е ясно, уж всички се борят срещу ИД, пък не могат да ги преборят. Е как пък двете най-големи световни сили не могат да ги преборят?! Или всичко е само парлама?
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма нужда от дебати, хилъри ще е следващия президент,първо беше черен,сега ще е жена а след нея вероятно гей,но всички те са просто кукли на конци и знаят предварително че ще бъдат назначени(пардон,че ще спечелят ,извинявам се)
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
72, то днес всички се смятат за нормални, включително и русофобите. Били по-българофили от останалите, били женофили-феминисти или всякакви си там парафили. Това че Русия намачка американците и не се страхува от заплахи ще побърка пентагона. Хайде нека видим какво ще направят янките? Два пъти вече се находиха по голяма нужда от страх на "прочутия си Есминец при фалшива атака. Асад и Путин ще продължат с бомбабдировките над Алепо, а тази дъртата може да си прави само вятър на оная си работа!
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и двамата са палячовци и правят цирк за нискоинтелигентните кравари.нормалните хора само им се подиграват
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, тя че е грозна, грозна е. Ама се мисли за хубава и не се вижда сама, че мирише вече на тор!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много е сърдита баба хитлери на трумп че е грозна и не я смята за жена ,а за нещо друго
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
65, кога излезе от психодиспансера? Забравила си си хапчетата! Жените ще управляват света, когато цъфнат налъмите, а че въшлясват често е вярно. За това е нужно предварително обезрататизяване. Казах го в отговор на коментарите ти, но ги изтриха. Падне ли Килъри, забрави за женско управление в света. А, ако пък я сложат за президент, само ще се срещне по-скоро със създателя си! Отрицателният вот за нея, е за нейно добро!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е железен, и не му трябва спасение. Да му мисли дъртата кукумявка. За нея спасение няма!
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откак свят светува, жените управляват света, а мъжете са само въшки във вълната им. Умните мъже го знаят и само гледат сеира на глупендерите, които не могат да се вредят за ***.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
53, народите които са дали права на жените под натиска на кукловодите, и дърти изкуфелници като тази ще могат да управляват, се стопяват, и ще изчезнат ако това продължава. Мачовците още не са си казали тежката дума, защото не им е писнало още от извращенията на феминизма. Скоро и това ще стане и тогава жените ще разберат къде в същност им е мястото.
43
1
 
10
 
! Отговори
Моника Люински преди 7 години
На въпроса на журналистка, как е реагирала Хилъри на изневярата му с Моника Люински, Бил Клинтън отговаря, че Хилъри е имала повече жени, отколкото той самия.
42
1
 
12
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Погледнете някоя снимка на Х. Клинтън. Хили се, а погледът и е ледено студен. Поглед на палач.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я мачовците да видят това:dnes.bg/world/2016/06/14/trymp-po-dobriiat-priiatel-na-homoseksualistite.305604Ако имат нещо в главите си, де.
40
2
 
7
 
! Отговори
д-р преди 7 години
След мозъчното сътресение на Х.Клинтън през декември 2012, има обосновани подозрения, че тя страда от деменция. Хилъри страда от дефицити на паметта, неконтролирани конвулсии и затъмнено съзнание.
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не харесвал Асад, но пък той се борил с ИДГоляма борба прави Асад с ИД, като регулярно им изкупува петрола и го препродава. Реално петролните кладенци на Сирия са у ИД, но това по никакъв начин не пречи на Асад да продава петрол. Никой не си задава въпроса: От къде намира Асад петрол?
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това чудо на природата CNN много мяза на севернокорейските "медии". Нали знаете, севернокорейските футболисти всеки път печелят световното първенство.