Москва и Пекин умуват отговор на противоракетния щит на САЩ

US съоръжението ще прехваща руски ракети, притесни се Кремъл
Обновена: 12 окт 2016 06:54 | 11 окт 2016 22:33,
131
Москва и Пекин умуват отговор на противоракетния щит на САЩ
Снимка: архив, Ройтерс

Руската армия заяви днес, че ще си сътрудничи с Пекин за минимизиране на заплахата от противоракетната отбрана на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Генерал-лейтенант Виктор Познихир, представител на Генералния щаб на руските въоръжени сили, посочи пред форум по сигурността в Китай, че американската система за противоракетна отбрана ще бъде в състояние да прехваща руските и китайските балистични ракети. Той заяви, че противоракетният щит ще наруши ядрения баланс и ще подкопае световната сигурност.

Както и други представители на руската държава преди него, Познихир отхвърли американските твърдения, че системата за противоракетна отбрана има за цел да парира заплахи от Северна Корея и Иран. Той заяви, че САЩ искат този щит, за да могат първи да нанасят удар, без да се опасяват от ответна реакция.

Познихир каза, че Русия и Китай са провели съвместни учения за противоракетна отбрана тази година и че през 2017 г. ще ги повторят.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
И ВАШТА МАЙКА преди 7 години
милорд! И ВАШТА ТИКВА!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Набавете си ПРОТИВОГАЗИ ,докато ги има и са евтини.Не се знае кой пръв ще натисне копчето.
31
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 33, Къде прочете че китайците реват? Аз прочетох само, че руснаците твърдят, че и китайците реват с тях, но китайско изявление не съм чул/прочел.
30
0
 
3
 
! Отговори
ДЕЖУРЕСКУ ГЕРБЕРЕСКУ преди 7 години
винаги на пост да пусне своя пост
29
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 33Представи си че ти си боец на ринга. Имаш протектор на устата, в ухото ти шепне треньора по радио канала.В следващия момент противника ти слага превръзка на едното око. Маха ти радиото с треньора и ти дава протектор за уста който ти е неудобен. Кофти нали?Ето това "пример" е колко ще загуби всяка страна на която и унищожат космичската спътникова групировка преди да се доближи максимално до това да има АРМАГЕДОН защото някой параник е натиснал бутона понеже няма истински реални данни.
28
11
 
10
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 7 години
За ушанkите да се отбраняваш от ракетите им е заплаха. На това му се вика шизофрения.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе интересно, защо преди Путин Русия нямаше страхове от Запада !!!?
26
9
 
9
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВЕЛИКА преди 7 години
ще измисли как да шамароса янките. Ами ние с такива ТИКВИ и МАЙКИ за управници - ВАЙ, АЙ, АЙ, както казва една начетена ГЕРБЕРКА - ДЕПУТАТКА
25
5
 
6
 
! Отговори
до боби преди 7 години
Значи руснаците и китайците реват, че американската ПРО може да прехваща ракети и са заплаха за Русия и Китай, обаче ти големия спец твърдиш обратното...и защо изобщо приказваш за иракските ракети(руските)...нямаш ли малко срам да ги споменаваш...я кажи колко от изтреляните 40 ракети от Иракската армия през 91година уцелиха целта си...уж точните руски ракети а нито една не успя да достигне целта си...толкова по темата
24
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До ... 22Като Русия искаше да я забележат стреляше демонстационо с ракети я от подводници я от наземни комплекси - Да така беше преди Сега САЩ го правят това хе хе хеСеверна Кореа - след всеки опит следва бурна реакция и никакви последици освен лека промяна към по сдръжана реторика от страна на САЩ, Южна Кореа и Япония. В момента в който СКореа демонстрира ядрени боеприпаси изстрелвани от 152 мм оръдия РЕТОРИКАТА ЩЕ СПРЕ или ЮКореа ще стане радиоактивна пустиня
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В една бъдеща война, щатите ще са самотни като вдовица! Техните съюзници са вече препарирани от любезни араби :) Обонго да си натиска парцалите и опашката повече.
22
1
 
1
 
! Отговори
22 преди 7 години
22,велик си!
21
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Пак и отново СПЕЦОВЕТЕ СИ ИЗКАЗАХА1. ПРО в този си вариант Кораби и наземни комплекси с Ракети стандарт 3/6 може да унищожи само спътниковата групировка на РФ/Индия/Китай нищо повече ракетите просто нямат маса/гориво за да прехващат маневриращи ядрени бойни глави а и са малко общо планирани 900 - Една ракета САТАНА има 10 бойни глави и 20 имитатора и това от преди 30 години2. ТААД е по-сериозен комплекс но е неподвижен а Патриот е СМЕХХХ СМЕХХХ СКХХ 89% открити 4% поразени Иракски Р-17(Фау-2)
20
6
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Русия ще ни избави от краварската терористична напаст!Добрият кравар е само мъртвия!
19
1
 
0
 
! Отговори
nikoi преди 7 години
До Анонименi tam e edno debnene....koi vrageski satelit kade e ot kakav tip e... prednaznachenie...zashtoto nekoi si plashta da my slediat lubovnicata.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има 2-3 световни сили, бая наточени на щатите във военно отношение. Дали па някоя сутрин панамския канал няма да се е разширил до Аляска?
17
12
 
9
 
! Отговори
...до 24 преди 7 години
като гледам твоите приятели от Алкашия май се *** като чуят за американско ПРО :) чак при китайците са отишли да реват...
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Copocoида се наcиpa прав, като чуе за руско оръжие! След това се успокоява два часа с вибратор. Но на другия ден още трепери и заеква.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само отчаян хърбав неудачник може да напише толкова пъти буквите "х" и "а"...
14
11
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
На света има само 2 държави, които като стане напечено започват да размахват ядреното си оръжие с което се опитват да плашат целия свят и също така много се притесняват, ако някой има средство да спре ракетите им...и това са Северна Корея и Русия...сами си правете изводите...