Путин: Няма диалог със САЩ, това е диктат!

За по-добри отношения трябвало взаимно уважаване на интересите
Обновена: 12 окт 2016 23:02 | 12 окт 2016 22:50,
155
Путин: Няма диалог със САЩ, това е диктат!
Снимка: БТА

За подобряване на отношенията между Русия и САЩ е необходимо партньорство и взаимно уважаване на интересите, каза днес Владимир Путин на инвестиционен форум под наслов "Русия зове!", съобщиха ТАСС и Ройтерс.

По думите на руския президент със сегашното правителство във Вашингтон е невъзможно да се води диалог и той на практика отсъства. "Това не е диалог, а някакъв диктат и така е почти по всеки въпрос", заяви той пред форума на "Внешторгбанк".

Путин каза, че е решил да не пътува до Париж на 19 октомври, защото "френската страна даде да се разбере", че сега не е време да се открива руският културно-духовен център и да се разговаря за "всички тези хуманитарни теми".

Президентът призна всъщност, че той не е отменял визитата, а тя е само отложена. "Моят прессекретар [Дмитрий Песков] каза, че я отменяме, за да бъде силна нашата позиция", каза Путин.

Той отбеляза, че отношенията му с президента на Франция Франсоа Оланд са "много добри" и че в отношенията с френския народ и с инвеститорите от Франция "нищо не се е променило".

Същевременно той обвини Париж, че умишлено е подтикнал Москва да наложи вето върху френската проекторезолюция в ООН за примирие в Сирия. Според него французите не са се съобразили с руските предложения и са я внесли, знаейки, че Русия ще наложи вето, защото в текста цялата вина за насилието се е хвърляла върху правителството в Дамаск.

По повод на обвиненията на Вашингтон, че Москва оказва натиск върху предизборната кампания в САЩ Путин каза, че по този начин правителството на САЩ "се опитва да манипулира общественото мнение". По думите му това отвлича вниманието от същината на въпроса, а именно какво са разкрили хакерите, атакували сървърите на Демократическата партия.

Ще работим с всеки президент на САЩ, но главното е той също да иска да работи с нас, декларира Путин пред форума "Русия зове!". Той отбеляза, че е недопустимо използването на Русия като "разменна монета" във вътрешнополитическата борба в САЩ, защото така се вреди на междудържавните отношения.

На въпрос за предполагаемите цели на международните санкции срещу Русия заради намесата й в Украйна Владимир Путин окачестви като смехотворни твърденията, че Русия е в международна изолация.

"Каква изолация може да има за такава страна като Русия?", попита риторично той. По думите му "на тях капацитетът на двигателя и бензинът няма да им стигнат, за да обиколят всички наши граници".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
38
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Путин е велик лидер!
23
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За по-добри отношения трябвало взаимно уважаване на интересите"Абсолютно прав е и ако живеехте в нормална държава с напълно отдадени на националните интереси лидери (не като България) щяхте да се съгласите, че тези лидери трябва да се опълчат както Путин на всеки, който иска да му прецака държавата, без значение кой е врагът и с каква подкрепа или авторитет се ползва той.Уважавай, за да те уважават са казали хората. Във вашингтон не са чували тази мъдрост.
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорът е:човечеството имаше шанс да победи алчността си, но го пропиля.С частна собственост комунизъм не става.Капитализмът ражда антагонизъм-просто и ясно.В някой друг живот и друга вселена ще пробваме отново.'Ба си в матрицата живеем!
21
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как в СИВ имаше взаимоизгодни търговски и икономически взаимоотношения между n-на брой страни, а в чудния еднополюсен американски свят няма такива взаимоотношения?
20
34
 
10
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Жужи е в паника. Типчичен нагъл москал. Ти го плюеш, той тръби, че роса го роси...Ти го онождаш, а той се изхожда..Франция го прогони, той вика, че е отложил визитата си. Сега ще види дебелия, като му залущят още забрани и го оставят на изгладнелите мужици да го сварят в собствения му сос.
19
6
 
19
 
! Отговори
Some преди 7 години
Само да ви светна че в Reuters пише че САЩ могат да бъдат тези коити ще бъдат съдени за престъпления в Йемен..Интересно е да се види и как Джон Кърби отговоря на днешната пресконференция но въпрсите на Мат Ли- журналист от AP...има го и в Independent....
18
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Запад щастието на отделния човек е висша ценност, а в Русия експлоатират работниците и им дават само по няколко рубли заплата.
17
3
 
13
 
! Отговори
ГуРо преди 7 години
до 29-30 НЕВЕЖЕСТВОТО Е БЛАЖЕНСТВО !
16
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Запад хората се уважават взаимно и зачитат мнението на другия, а в Русия човек за човека е вълк!
15
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Запад хората имат всичко, купуват си много храна и се обличат добре, а в Русия има дефицит на всичко, опашки по магазините и режим на тока.
14
4
 
19
 
! Отговори
Гуро преди 7 години
Разликата между демокрация и диктатура е, че при демокрацията първо гласуваш и после изпълняваш заповеди, а при диктатурата не си губиш времето с гласуване.
13
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия може да има голяма територия, но са само 150 милиона човека и повечето са бедни. А САЩ са 350 милиона и всички са богаташи, които ходят с цилиндър на главата!
12
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин: "на тях капацитетът на двигателя и бензинът няма да им стигнат, за да обиколят всички наши граници".Русия е в фризера, но Путин отговаря, че фризера е голям !!!
11
3
 
12
 
! Отговори
Tret преди 7 години
Хора интересувайте се, учете чужди езици и по два пъти прверявайте написаното от нишите ***, ако искате да имате що-годе обективна преценка. Знам 3 езики, а руският не е един от тях.Гледах блиц въпросите от този икономически форум...нямаше нищо такова...и французина от Alstom и американския журналист от CNBC видимо останаха доволни от отговорите, макар и да не ги очакваха ...Путин просто заяви че света не е еднополюсен и това е! А френският бизнес има основоние да иска политически комфорт!
10
10
 
36
 
! Отговори
777 преди 7 години
Как да имаш диалог с страна която потопи половината свят в кръв,мизерия,преврати,смърт,терористи!?даже Путин е много добър с САЩ .
9
9
 
34
 
! Отговори
Край преди 7 години
25 год.Русия търси диалог и търпи унижение и какво получава?край вече.
8
11
 
9
 
! Отговори
123 преди 7 години
Не може да има диалог с терористи,само бой и диктат...
7
8
 
17
 
! Отговори
Виетнам преди 7 години
Май краварите забравиха ЗРК C-75, ама нищо C-400 е на разположение и ги очаква :)))
6
18
 
5
 
! Отговори
ей 11 преди 7 години
как няма да си добре обикаляш села и паланки и на площадите магарета бикове коне катъри и козли се облекчават от сексуалното напрежение в твоя *** за по 50 стинки толкова ли ти плащат руските агенти на всеки коментар
5
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постиженията на Путин в Сирия:- Изпробва си ракетите и бомбите- от бомбите загиват предимно невинни- отмъстиха му като свалиха два самолета - боен и граждански