Русия праща самолетоносач към Сирия, на борда – Су, МиГ-ове...

Това ще е отговор на заплахите в района, обясняват от руския флот
Обновена: 16 окт 2016 10:40 | 16 окт 2016 10:39,
349
Русия праща самолетоносач към Сирия, на борда – Су, МиГ-ове...
Снимка: архив, Ройтерс

Руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" се насочва към Сирия, за да засили военното присъствие на Русия в този регион, съобщи руският флот, цитиран от Франс прес.

Разполагането на самолетоносача, както и на крайцера "Петър Велики", ескадрения миноносец "Адмирал Кулаков" и на кораби за борба с подводници ще позволи да се "отговори на всяка нова форма на заплаха, като пиратството или международния тероризъм", заяви руският флот, цитиран от агенция "Интерфакс".

"Адмирал Кузнецов" обикновено е базиран в Североморск, в Баренцово море. Корабът ще бъде разположен в Тартус, където Русия се готви да създаде постоянна военноморска база. На борда му ще има няколко бойни самолети и хеликоптери, включително изтребители Су-33, МиГ-29 КР и МиГ-29 КУБР, както и хеликоптер Ка-52К. Те ще подсилят вече разположените в Сирия руски военновъздушни сили, предаде BTV.

Около 4300 руски военни са разположени в Сирия, повече от година след началото на военната интервенция на 30 септември 2015 г. и Русия продължава да засилва военното си присъствие, въпреки че през март президентът Владимир Путин обяви, че изтегля част от контингента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даже на предельно малых высотах на удалении чуть больше 40 километров от Кузнецова управлять палубными самолетами Су-33 (осуществлять целераспределение и целеуказание) уже невозможно. Тем более этого нельзя сделать на больших дальностях в случае, если самолеты уйдут за радиогоризонт..+++++ахахахахахахаспоред мен, този кораб теоретично може да се нарече самолетоносач :)))))))
123
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 156Всички Американски САМОЛЕТОНОСАЧИ са САМОЛЕТОНОСАЧИ и нищо повечеИмат радар за въздушната обстановкаИмат зенитна ПРО/ПВО артилерия Фаланкс и Зениен Ракетен комплекс RAM/SeaSparoyИ толкоз.Голям хангар, Под голяма палуба, големи резервуари за керосини складове за бомби.Една ракета да попадне под хангара в някой от складовете с гориво или бомби и ... Ако ракетата попадне в хангара ЛЕЛЕ МАМАЛЕ
122
3
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!
121
9
 
11
 
! Отговори
Цонко преди 7 години
Ехааа, явно руснаците се готвят за тотално ocиpaнe в Сирия. Доколкото знам, "Адмирал Кузнецов" е най-големият плаващ лaйнoвoз в света!
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиТежкия Гранит е в постоянен тежък ремонт :)))
119
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 156Еххх умниции ПРОЧЕТЕТЕ ПОМИСЛЕТЕ ПАК ПРОЧЕТЕТЕ И ТОГАВА СРАВНЯВАЙТЕ НЕСРАВНИМИ ПО КЛАС КОРАБИТАКР - Тежък Авионосен Крайцер РакетоносецИма собствени противоподлодъчни средства като хеликоптери и ракето торпеда включително Хидро акустична станция за преследване на подводнициИма собствен Тежък Ударен Ракетен комплекс Гранит с обсег до 600кмИма два вида ПРО/ПВО колмплекси като втория е ЗАРК(Зенитен Артилерийско Ракетен Комплекс) на голяма далечина с ракета а след това с оръдия
118
3
 
2
 
! Отговори
Днес е неделя преди 7 години
Леле, цялата фобско-сорска *** вдигната под тревога, и сал един Боби от руска страна... А днес е неделя- почивен ден. Поне надникът двоен ли е , бе , ***?
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не знаете, Кузнецов е придружаван от още два кораба. Единият е танкер :)))) Предполагам, руските двигатели харчат яко. 1 танкер за пътуване :)))Все пак е трябвало да се презастраховат и с един буксирен кораб. .. просто за всеки случай.
116
3
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
От клас Нимиц: Нимиц (CVN-68) Дуайт Д. Айзенхауер (CVN-69) Карл Винсън (CVN-70) Теодор Рузвелт(CVN-71) Ейбрахам Линкълн (CVN-72) Джордж Вашингтон (CVN-73) Джон К. Стенис (CVN-74) Хари С. Труман (CVN-75) Роналд Рейгън (CVN-76) Джордж Буш(CVN-77)На въоръжение. Ядрени с презареждане веднъж на 20 г.На практика автономност неограничена при макс. скорост. 90 самолета на борда. НЕ се придружават от буксирни кораби:)) Изводите са за вас.
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Кузнецов е постоянно в ремонт :)) Най доброто постижение за момента е 60% от Гранит в работещо състояниеГолям цирк беше и тръгването на бракмата. Заради буря се наложи да поиска подслон в залив на Шотландия. От благодарност или просто заради руската душевност и нагласа / всичко което е *** се изхвърля зад борда/, залива бил пълен с *** след напускането на Кузнецов.
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори руснаците да имат страшни оръжия, този кораб просто не е сред тях. Обективно това корито не може да се сравнява дори с излезлите от въоръжение 50 годишни американски самолетоносачи, Идеята на самолетоносачът е да всява страх и респект, а този не може да го направи по абсолютно никакъв начин.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На борда му ще има няколко бойни самолети и хеликоптери, включително изтребители Су-33, МиГ-29 КР и МиГ-29 КУБР, както и хеликоптер Ка-52К+++Всъщност, изброени са всички налични самолети и хеликоптери. По един от модел са на борда :)))
112
2
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
На Наполеон също му било много смешно при вида на лъкове, стрели и вили, в ръцете на руснаците!!!
111
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 139Ано Умни не се ли сещаш че една Авионосна Група(от няколко кораба) радарите им се засичат от 1000 километра ти си тръгнал да се оплакваш за дима на самолетоносача а на другата дузина ескортни кораби дето не са с ядрени двигатели що не се оплакваш от техния дим?
110
2
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Знам, вие се чистете с Кока Кола!
109
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 141За твое сведение първия от новите три за които споменаваш самолетоносачи се провали на морските тестове, Приемането на въоръжение се отлага с една година а огромната машина заминава на ремонт и модернизация още преди да е предаден на флота.Самолетоносачите срещу страни с достатъчно силни ВВС и флот/Противокорабни възможности наистина са едни големи мишени. Направени са за да сплашват по-малките страни и за "Мироналагащи"(Терористични според гледната точка) операции
108
3
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
И на германците им ги беше много весело къмто лятото на 1941!
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Членска карта 7Може .. но ръжда няма да хванем .. като авионосеца руски :))
106
3
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Ще хванете язва, мразилки!
105
2
 
2
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Мислех си, че неделята ще е скучна. Тази статия ме развесели.