САЩ: Съкрушителен отговор, ако Пхенян използва ядрено оръжие

Сеул: Да действаме така, че Пхенян да се стресне от паника!
20 окт 2016 09:22, Елка Василева
97
САЩ: Съкрушителен отговор, ако Пхенян използва ядрено оръжие
Аштън Картър. Снимка: архив, Reuters

САЩ ще отговорят на всяко евентуално използване на ядрено оръжие от Северна Корея по съкрушителен начин, предупреди американският министър на отбраната Аштън Картър, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той говори в началото на двустранните преговори с Южна Корея, започнали във Вашингтон във формат 2+2, в които участват и държавният секретар на САЩ, както и техните съответни колеги от южнокорейска страна - Хан Мин Ку и Юн Бьон Се.

САЩ ще направят всичко, което е нужно, за да защитят себе си, Южна Корея и всичките си други съюзници срещу голямата заплаха, поставена от Северна Корея, която извърши два ядрени опита и изстреля серия от балистични ракети тази година.

Този ангажимент "включва и задължението да осигурим разширено сдържане, гарантирано с пълния спектър от отбранителни способности на САЩ", поясни Картър, имайки предвид т.нар. американски защитен "ядрен чадър" над Южна Корея.

КНДР сега представлява "сериозна заплаха за колективната сигурност (на САЩ и Южна Корея) и в светлината на тези провокативни действия на Пхенян общата ни отбранителна концепция трябва да бъде мощна, а сдържането - заслужаващо доверие", подчерта шефът на Пентагона.

Южнокорейският външен министър Юн Бьон Се от своя страна посочи, че Северна Корея е във "финалния етап на ядреното си превъоръжаване" и призова за осъвременяване на американско-южнокорейската стратегия за съвместен отпор и сдържане на заплахите от страна на Северна Корея. "Дипломатическият натиск и военното сдържане трябва да бъдат напълно синхронизирани, като движение на остриетата на ножицата", каза той. Трябва да действаме така, че "Пхенян да се стресне от паника", посочи Юн.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
8
 
! Отговори
Д. Димитров преди 7 години
До ДО ГЕОРГИ ДИМИТРОВКъде видя да защитавам Русия в коментара си?И за Русия мога да напиша доста... и да оня *** Сталин е избил милиони и това е неоспоримо и е подсъдно!И по отношение на геноцида на коренното население на Америка мога да напиша доста.. Знаеш ли колко индианци са избити?Но аз обръщам внимание на световен агресор, който не е спирал да воюва от 50-те години до днес! Те се изхранват от войната, и не обикновения американец, не... техните елити са *** заради които няма мир
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9Ако Северна Корея ще мре, нека преди това да изстреля целият си наличен ядрен арсенал към САЩ.и какво ще изстрелят - 2 чанти с чертежи ли бе каскет? С какво ще го изстрелят, с прашките ли?
17
12
 
14
 
! Отговори
ДО ГЕОРГИ ДИМИТРОВ преди 7 години
Г-Н Димитров, само другаря Сталин за няколко години е избил повече народ ....и то от собствения си! Другаря Путин, по време на своето управление, косвено е причинил смъртта на милиони руснаци - на едни насилствено, други от глад, трети от антифриз...Та краварите поне не избиват собствения си народ...
16
5
 
8
 
! Отговори
222 преди 7 години
е то остана Северна Корея и Куба - всички други които можеха да бъдат вкарани във военен конфликт - вече се вкараха
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, че Лудогорец падна... Поне имат =, което обора от с.Подуяне така и не постигна преди 10 години. ЛГ за разлика от подуяне има 2 участия в ШЛ и едно в ЛЕ.
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким съкрушително си го премести след тая "съкрушителна" заплаха от Съкрушените Американски Щати.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Димитров! Когато фактите говорят дори и тукашните *** троллове мълчат!
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До лошоСеверна Амерка е цивилизовано място, за разлика от разни недоразвити д-ви в, които се живее в сиромашия и гордостта е, че имаш на гол тумбак чифте пищови.
11
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
сащ нация сьздадена от убиици нарочно провокира сев корея нарочно дьрпатдявола за опашката те са на 20 000 км от там ние ще изгорим пьрви защотоердоган няма да пропусне случая
10
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До anonymДа, представям си как САЩ пускат ядрено оръжие над държава, граничеща с Руската Федерация и Китай... После към нея ще полетят 3000 ракети...
9
9
 
30
 
! Отговори
Д. Димитров преди 7 години
Жаждата за кръв на USA e проблема, не друго!1950 - Корея 1954 - Гватемала1958 - Индонезия1959 - Куба1961 - Виетнам1964 - Лаос1965 - Конго1967 - Гватемала1969 - Камбоджа1980 - Иран1981 - Никарагуа1983 - Гранада1986 - Либия1989 - Панама1991 - Ирак1995 - Босна1998 - Судан1999 - Сърбия2001 - Авганистан2003 - Ирак2004 - Хаити2011 - Либия2014 - СирияГолемия мир. 30000000 избити от миротворците. Всеки US президент трябва да бъде съден за престъпления срещу човечеството! До кога?
8
8
 
20
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Докато съществува САЩ в сегашното си състояние на земята мир няма да има,това е факт който всички знаем и виждаме,за съжаление това е положението ....
7
7
 
18
 
! Отговори
фактор преди 7 години
Единствената страна която е използвала ядрено оръжие (атомна бомба ) на земното кълбо още нее осъдена-хащо ли !?
6
5
 
10
 
! Отговори
До anonym преди 7 години
Няма как да стане глупи!Ако САЩ държат на съюзниците просто няма как,колкото и на ш.орошите да ви се иска 100-на бомби в/у Северна Корея!Има едно нещо дето му се вика карта.Разгледай внимателно пък даже и ти можеш да разбереш защо няма да стане!То без бомбите на американците СК на място да си взриви потенциала,целия полуостров барабар с Япония ги пиши бЕгали!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сакън, не ги стрескайте да не стане сакатлък.
4
6
 
14
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Е, че ако Пхенян използува ядрено оръжие ,ще има ли кои да отговори ?!?!
3
5
 
11
 
! Отговори
На една преди 7 години
все пак доста по-слаба от тях държава какви заплахи само и какъв тон,но и там не са съвсем сигурни.Пред РФ и Китай обаче са в поза партер!
2
5
 
24
 
! Отговори
това е преди 7 години
САЩ имат полза от напрежението на Корейския полуостров ако те се оттеглят двете страни ще се разберат и ще настане мир,но САЩ не иска мир те живеят от войните и страданията на хората те са като вампирите от филмите.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ръцете ги сърбат да действат САЩ-ците