Сирия се закани – сваля всеки навлязал турски изтребител

Дамаск с отговор на въздушните удари, нанесени от Турция
Обновена: 21 окт 2016 08:36 | 21 окт 2016 08:29,
182
Сирия се закани – сваля всеки навлязал турски изтребител
Снимка: архив, Ройтерс

Сирийските военни заявиха днес, че ще свалят всеки турски военен самолет, който навлезе в сирийското въздушно пространство. Това е реакция на въздушните удари, нанесени миналата нощ от Турция в Северна Сирия, предаде Ройтерс.

"Всеки опит за нарушаване още веднъж на сирийското въздушно пространство от турски бойни самолети ще получи отпор и те ще бъдат свалени с всички достъпни средства", се казва в изявление на главното командване на сирийската армия.

Късно вечерта в сряда Турция нанесе въздушни удари по кюрдски бойци, които са в съюз с поддържани от САЩ милиции.Дамаск нарече това "неприкрита агресия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38Българина от глад изтрещя ей !
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трета световна наближава с пълна сила
40
4
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
И какво от това? Спечели ли Египет?-------------Ами не спечели, защото под натиска на САЩ и Велокобритания Египет скъса с СССР във всяко отношение вкл. и военно. Американците убиха Насър при атентат. Затова сега Египет е разорена държава на издръжка на С. Арабия, а Сирия въпреки войната ще я има!
39
2
 
26
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Анонимен 43, говориш така защото не знаеш какво райско кътче бе сирия преди 15-тина години. Изпитаната тактика на фащ демократично да въоръжава малцинствата и да подпалва гражданска война би трябвало да си видял и ти. Първият, вторият път тактиката минава, после всеки, който може да мисли, достига до извода кой е истинският агресор.
38
5
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Псих, ти по цели нощи не спиш и следиш хода на военните действия, за да можеш на сутринта да се изходиш за--------Въш, ти на колко годинки беше, когато баща ти те разпроби отзад?
37
13
 
2
 
! Отговори
до Сух 34 преди 7 години
Псих, ти по цели нощи не спиш и следиш хода на военните действия, за да можеш на сутринта да се изходиш за военната сводка.Псих, лекувай се, може би още не е късно да ти се помогне!Съжалявам, че баща ти те.......
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Който не помни историята е осъден да я повтори!"На 21.10.1967г. израелският есминец "Ейлат" е потопен с 4 ракети П-15, изстреляни от ракетен катер тип "Комар" по лична заповед на президента на Египет- Насер. Тогава израелците протестираха срещу СССР, защото знаеха, че руснаците са подготвили всичко и само казали на арабина-"натисни това копче". И по времето на Садат руснаците продължиха въоръжаването на Египет, а численоста на военните им достигна 20 000. И какво от това? Спечели ли Египет?
35
10
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
СЕГА ТУРСКАТА АРМИЯ СТАНА 5-ПЪТИ ПО СИЛНА,ГЕНЕРАЛИТЕ - ПРЕДАТЕЛИ, ПРОВОКАТ------------Затова воювате в Сирия, плащайки на терористични групировки, защото сте много силни, а?Кво стана със Щит на Ефрат, виж картата за два месеца сте взели 20 села.
34
10
 
21
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Именно тези дЗурли ви биха в две войни, взеха ви над 30 % от бившата територия и затова сега сте родени в България, а не в Турция и българският ви е майчин!Разбра ли, триъгълна глава?
33
10
 
23
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Знаеш ли кой е Асад? Този който до момента ви е свалил осем самолета и този който ви разби при Алепо! Над 5 000 турски войници сте загубили преоблечени като Джебхат Ан Нусра!
32
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки отива в Сирия и се включва в играта на война започната от Асад заради тапицирания му президентски стол, наследсво от баща и дядо. Всеки воюва срещу всеки. Накрая трябва да дойде някой като Хилари с голямата метла и да измете всичкия *** от Сирия, нещо което Обама се уплаши да направи през август 2013 и доведе нещата до днешната трагедия.
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сирия е наша бивша теритирия пронадлежи на България тоест на бившата Османска Империя на старите карти много ясно се вижда
30
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Македонци в окоп на фронта....От вражеските линии някой вика -Янеее!Изправя се Яне и вика:- Е па я съм - бум и Яне е убит!След малко , от вражеските окопи вик:- Митреее!Митре се изправя и вика:- Е па я съм!Бум, и Митре пада!Димко се свива в окопа , и се моли:Дано да не викнат моето име!
29
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-ха, и с какво ще ги сваля турските самолети? Със съветските прашки С-400 ли и походящи кръгли камъчета? Башар Асад съвсем изтрещя покрай гуруто си Путин.
28
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкет дигам ако цяла турция затрият !Е хайде не цяла . Да оставят заграбеното от кюрди , грузинци , арменци , сирийци , и българи . Другото на прах !
27
1
 
17
 
! Отговори
ромомразец преди 7 години
Ти в казарма ходил ли си че коментираш тука бе гейче-калайджия , без да си виждал някога оръжиие на живо за бомби ми говори , аре бегай да си гледаш клипчетата в юутуб
26
11
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Точно така...аз това имах предвид, могат да вакарат 2-3 милиона армия в зандана, пак ще имат около 10 милиона армия....то тая държава да не е махала :)ааххахахахахха
25
3
 
8
 
! Отговори
до Циник преди 7 години
На стар виц отговорът е друг стар виц:"По време на израелско-сирийската война в окопите един срещу друг са евреи и араби. Всички се крият ниско . Евреинът извикал: Хасане! Арабинът се показал и отговорил:Кой ме вика? И евреинът го нацелил в десятката. Приятелят на Хасан решил да отмъсти и извикал: Авраме! Евреинът снишен отговорил: Кой ме вика? Аз-отговорил арабина, показвайки се от окопа. И евреинът и него нацелил в десятката."И двата вица са с един и същ извод! Аз предупредих - вица е стар!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиши аз ей сега ще те блокирам и изтрия коментара
23
11
 
17
 
! Отговори
:) преди 7 години
Чета едни коментари, как турската армия нямала вече, понеже всички читави генерали и войници са в затвора.....абре Турция да не е махленска държава с население 5-6 милиона???