Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук

По техни данни там няма бойци на "Ислямска държава"
Обновена: 22 окт 2016 21:47 | 22 окт 2016 21:30,
283
Москва: Коалицията ударила траурна процесия край Киркук
Снимка: Архив, Reuters

Руското разузнаване е констатирало въздушен удар на международната коалиция в Ирак по траурна процесия в градче край Киркук, при който са загинали десетки цивилни, вкл. жени и деца. Това заяви днес говорителят на министерството на отбраната в Москва Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му ударът от двойка самолети на коалицията е бил нанесен вчера в района на населеното място Дакук, на 30 км южно от Киркук, където по руски данни няма бойци на "Ислямска държава" (ИД).

Генерал Конашенков се позова на очевидци, според които авиацията на коалицията е възприела траурната процесия като съсредоточаване на въоръжени лица.

Той подчерта, че "подобни смъртоносни удари по мирни населени места, имащи всички признаци на военни престъпления, стават на практика всекидневна рутина за международната коалиция".

Според министерството на отбраната на Русия сватби, погребални процесии, болници, полицейски участъци и хуманитарни автоколони в Ирак прекалено често попадат под ударите на самолетите на коалицията, съобщи ТАСС.

Игор Конашенков каза още, че Русия внимателно следи развитието на обстановката в Ирак и в частност операцията по превземането на Мосул, който е под контрола на ИД.

Генералът съобщи, че за последното денонощие е имало 22 излитания на самолети от тактическата авиация на коалицията и на четири безпилотни летателни апарата и че с тях са нанесени 19 удара по различни обекти на територията на Ирак.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойСерозно ли си вярваш? Поне на този етап на демокрацията, достъпа на имформация не е отнет. В нета има всичко, барабар с отявлените смешни постановки за многострадалното население (главорези) в Алепо.
6
32
 
11
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже.
5
2
 
10
 
! Отговори
оаяь преди 7 години
До Ха- ха- хаи как го разбра, мейлче от Белгия ли получи?
4
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на руснаците е, че никой нормален човек не им вярва.
3
44
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Плоски лъжи за ***. Преди два дни отново излъгаха, че белгийски самолети са ударили мирни жители в Сирия и белгийците привикаха руския посланик за обяснение и ги обвиниха в лъжа. Сега руснацитр отново лъжат и искат да изкарат, че всички да варвари като тях, за да отвлекат вниманието от извършените от тях престъпления в Алепо.
2
7
 
46
 
! Отговори
тео.на коспирациите преди 7 години
САЩ трябва да изразходват постоянно мунициите защото такъв е бизнеса с оръжия, като няма ясни цели пуцат по всичко живо !!
1
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко дни Белгия бомбардира цивилни в Сирия е района на Алепо. Първоначално отричаха дори обвиниха Русия в лъжа, наложи се да привикват белгийския посланик в Москва където му бяха представени доказателства.