14 мигранти гинат край бреговете на Либия, от тях - 4 деца

Над 2400 души бяха спасени след 20 спасителни операции
Обновена: 23 окт 2016 09:12 | 23 окт 2016 08:13, Александър Попов
45
14 мигранти гинат край бреговете на Либия, от тях - 4 деца
Снимка: Reuters

Най-малко 2400 мигранти бяха спасени вчера край бреговете на Либия, а 14 са загинали, съобщиха Франс прес и Ройтерс, като се позовават на италианската брегова охрана.

Десет мигранти, сред които четири деца, се удавили след като лодката им потънала призори. Останалите жертви били открити в гумена лодка, но причината за смъртта им не е ясна.

През вчерашния ден бяха извършени 20 спасителни операции, с участието на ирландски и норвежки кораби и кораби на неправителствените организации "Лекари без граници" и "Сий уоч".

От миналата неделя до вчера край либийските градове са били спасени над 8100 мигранти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: загинали мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До Берлин. Да, но ако се наложи да бягам в друга страна няма да искам да си налагам религията, начина на живот и навиците на хората, които ме посрещат. Ще искам да си намеря работа, а не да смуча от социалната им система. С две думи ще се приобщя аз към тях, а няма да искам те да се съобразяват с мен. Разбираш ли разликата и откъде идва негативизма. Когато в дома ти идват гости дали ще ти е хубаво да наложат техния ред, а? Дори и децата им ще искаш да се съобразяват че са на чуждо място, нали!
14
18
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Дори и за децата ли нямате съжаление. Представям си, ако вас ви подгонят истинският глад, война, паравоенни формации, терористи и т.н., юрнете се нанякъде, децата ви се издавят и някакви непознати пишат по форумите: "Хахаха!", "Днес е празник!", "14 български маймунки по-малко!", "Защо са само 14, можеше 1400.".
13
3
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Хукнали са от всевъзможни маймунски държави да идват тука че чули че Европа давала пари, храна, покрив и женска плът ей така само щото са маймуни ! Да, но след време Европа ще стане маймунска държава ! Не не се бъркам като наричам Европа - държава .....защото всички държави ще са един дол дренки ако тази ислямизазия и маймунизация продължава, а ние да ги чакаме с отворени женски крака и всичко налично ....защото на Сорос и САЩ така им се иска, а ние нали трябва да им се мазним като зубър на бияч
12
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Абе тези, непредставителственитените организации, няма ли да се намери някой да ги ликвидира бе? Само като чуя думата "неправителствени" и ми се повдига. Какви са тея из-ро-ди бе, къде са родени и израснали, нямат ли чувство за род и родина, кой ги е възпитавал. Това са хора за психиатрична клиника, а не цял свят да се съобразява с тях.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Не ги влачат в Европа, от два месеца си ги връщат в Либия!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Италианците ги кефи тая работа. Не съм чувал да се оплакват. Не съм чул и в медиите да има проблеми с бежански центрове в Италия. Странна работа.
9
3
 
16
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Наистина много странно!?!? Защо направо не акустират на африканския бряг и да ги товарят по шлепове,баржи и кораби и.... да ги стоварват директно в Хамбург??
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега рибите гладни...
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
-14
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За един ден "спасили" най-малко 2400, за седмицата - над 8100, за месец, за година... не ми се смята... а белите накъде да се спасяваме?
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо още от либийски териториални води ги събират и към влачат насам, бе, ужас... Край бреговете на Либия каква работа имат европейските "спасители"?! Не.нормалнициииии!!!!!! Цяла Африка ли ще довлечете????
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една добра новина
3
2
 
28
 
! Отговори
умник преди 7 години
Тия защо бягат от Либия,нали там след свалянето на злият диктатор Кадафи,настъпи дълго очакваната демокрация.Мир и любов цъфти там.
2
6
 
19
 
! Отговори
х преди 7 години
Аллах прибра 14 терориста при себе си. Прекрасна новина.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ