Дете-мигрант скочи от блок, насърчавали го

Трагедията се разиграла в германски град
23 окт 2016 10:52, Александър Попов
63
Дете-мигрант скочи от блок, насърчавали го
Снимка: Reuters, архив

Кметът на източногермански град каза, че минувачи са насърчили юноша-мигрант да скочи от блок и да се самоубие, предаде Асошиейтед прес.

Трагедията се разиграла в Шмьолн в петък. Петнайсетгодишното момче-мигрант заплашило да скочи от блок в града. Полицията и пожарникари, пристигнали на мястото, се опитали да разубедят момчето да не се самоубива.

Запячи, които присъствали на сцената, обаче започнали да призовават детето да скочи, защото им било писнало да гледат какво се случва, каза кметът на града Свен Шраде.

Можем само да осъдим подобно поведение, каза кметът и нарече "невъобразим акт" насърченията, които са били отправени към момчето да скочи от блока и да се самоубие.

Разследването показа, че юношата е бил регистриран в Германия като сомалиец и е прекарал една седмица в психиатрична клиника, преди да скочи от блока.

Антимигрантските настроения в Германия се засилиха на фона на рекордния приток на мигранти миналата година.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България мизерия, в Германия има поне работа, но това не е онази Германия от 90 г. Къде да отиде човек и да живее нормално?
42
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До Shopp. Не е така. Онези, дето могат да те заколят за едното нищо не са българите, това са шведите които храним ние. Това че в новините спестяват тази "малка" подробност не значи че не сме наясно. Това е контингента който пребива и насилва възрастни хора и краде по къщите. Има обаче една друга напаст, която не мога да нарека хора, това са онези от БХК, ей тези бих ги застрелял собственоръчно.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балконинг при порока с девиците.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...а ти си някое нещож..ество, което още го боли задни"""ка от лентата! ОГЛЕДАЙ СЕ БЕ ДЕ*БИЛ тук всички са анонимни.Само пълен ид*от като теб ще си присвои нечий ник! ГОВ*ДО!!! РХАХАХА
39
0
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
е жалък драскач, криещ се зад анонимност.
38
0
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Фенове си имам значи.Лентата беше пълна с лек*та...забавно беше да ги суркам
37
0
 
15
 
! Отговори
До Аз преди 7 години
Каквото и да ни учи християнството, има и един феномен, наречен "естествен подбор". Оцеляват само приспособимите, не и умниците, пресичащи морето в гумени лодки. Изобщо не става дума за злорадстване, а за констатация - някои индивиди са неприспособими и животите им са абсолютно излишни.
36
0
 
8
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
До АзХристиянството също казва - по делата им ще ги познаете, прочети си пак евангелието, казва се там до колко пъти да прощаваш, и ако не се покае брата ти, нека ти бъде като митар и езичник.
35
3
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
е Unerzogen от форума на Лентата, избягал страхливо след въвеждането на FB логин
34
4
 
13
 
! Отговори
+ преди 7 години
Останали са будни граждани в Германия значи
33
15
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Отказвам да повярвам, че писачитебтук сте християни. Христианството учи на любов и съчувствие към всеки. Всеки има право на живот и щастие, защо си мислите, че вие заслужавате, а другите не. Цвета на кожата, етноса, религията не те правятбповече от някой друг, че да имаш право на повече блага. Ако навремето във Влашко постъпваха с емигрантите от България така както вие съветвате да се постъпва пак ли щяхте да ги подкрепите? Срам.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жестоко е , но сам е взел решението и сам да пътува при неговия бог . По -добре ли щеше да бъде ако си беше взел по пътя и компания от невинни граждани и дечица ?Помислете колко такива пристигат ежедневно.
31
4
 
12
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Batman forever ! И Аллах да е с него.)
30
0
 
21
 
! Отговори
Разбирач преди 7 години
Сомалиецът е скочил, но го е отвял вятъра.
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да се плати обезщетение на 10те деца на детето мигрант,на 5те му жени,на 20те му братя,на каналджиите които са го прекарали,на лапачите от европейската администрация,които сега няма как да го интегрират.
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дете-мигрант, жена-президент, мъж-медицинска сестра.
27
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То още докато е преминавало Средиземно море в гумена лодка е почнало да си мисли, че е безсмъртно, или че винаги ще има кой да го спаси, ако наблегне достатъчно на драмата. Добре, че се е свършило с още един безполезен живот.
26
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Shark, прав си. Българите (повечето) сме хуманни и състрадателни. Затова сме и много страшни войни когато ни падне пердето и трябва да защитаваме това което обичаме. Най-страшен е гневът на търпеливия човек
25
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкият. Добре че не е попаднал в ръцете на джихадистите, които с лекота щяха да го убедят да ходи да се гръмне на някое оживено обществено място.
24
0
 
16
 
! Отговори
Циник до 26 преди 7 години
Абсолютно вярно!