Русия не планира да напада никого, увери Путин

Москва не се месела в президентските избори в САЩ
Обновена: 27 окт 2016 19:21 | 27 окт 2016 19:10, Веселина Йорданова
130
Русия не планира да напада никого, увери Путин
Снимка: архив, Ройтерс

Русия не планира да напада която и да било друга страна и не се меси в президентските избори в САЩ, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

В реч на заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай" в Сочи Путин увери, че Русия не възнамерява да атакува когото и да било. Това е смешно, глупаво и немислимо, подчерта той.

Руският президент обвини Запада, че преувеличава военната заплаха, която представлява страната му, за да оправдае увеличаването на собствените си военни разходи.

Русия не се меси в президентските избори в САЩ, каза Путин. Той определи тези твърдения като измислица и истерия и попита риторично да не би Америка да е някаква бананова република. Америка е велика държава, подчерта той.

Путин изрази съжаление, че Русия не разполага с такива глобални средства за пропаганда както САЩ. И аз бих искал да имам такава пропагандна машина в Русия, но това, за съжаление, не е така. ние нямаме такива "глобални средства за масова информация като Си Ен Ен, Би Би Си и други. Ние още нямаме такива възможности", каза той.

През последните месеци нищо в международните отношения не се променя към по-добро, коментира руският президент и каза, че противоречията, свързани с преразпределянето на икономическата мощ и политическото влияние, само са се засилили.

НАТО не се адаптира към новите условия, отбеляза Путин. Той посочи, че алиансът, създаден по времето на Студената война, не се е променил оттогава.

Терористичната заплаха в света нараства, предупреди руският президент. Екстремистите са по-умни, по-силни и по-хитри от онези, които се заиграват с тях, предупреди той. Тероризмът може да се победи само чрез обединяване на усилията на всички държави. Днес има нужда от нещо като "план Маршал" за възраждане на Близкия изток, този изтерзан от войни и конфликти район, каза Путин.

Той изрази съжаление, че Съединените щати са се постарали да провалят мирното споразумение за Сирия, което е договорил с американския си колега Барак Обама. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
9
 
! Отговори
Кики преди 7 години
По минусите си разбирам, че тук е пълно с американци!
55
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този коментар поразително ми напомня една реч на Адолф Хитлер в отговор на запитването на президента на САЩ Рузвелт дали той няма намерение да напада изброените от предварително подготвен списък държави (включена е и България).В резултат от поразителните му ораторски умения и тънка ирония в залата на Райхстага избухва смях.Та и Путин така. Пропаганда, пропаганда, пропаганда. Руска.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ВОЕННАТА МОЩ НА РУСИЯ И КИТАЙ ФАЛИРАЛИЯ КАШЕРЕН ГОВЕДАРНИК САЩ С НАД 27,8 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ И ТЕХНИТЕ ФРИЗИРАБНИ ТРИПОЛОВИ ПУДЕЛИ ОТ БРЮКСЕЛ МОГАТ ДА ОТГОВОРЯТ САМО С ДОЛНОПРОБНА ПРОПАГАНДА ТИП СИ ЕН ЕН И РАЗБИРА СЕ АКТИВИЗИРАНЕ НА ЕВРЕЙЧЕТАТА СОРОСИДЧЕТАПО ФОРУМИТЕ И ТОЛКОВА. ТОВА ПОЛОЖЕНИЕТО МИЛИ МИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕТА ,СВЕТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩИЯ И НОВИТЕ СВЕТОВНИ ШЕФОВЕ НЕ СА ВЪВ ВАШИНГТОН И БРЮКСЕЛ ,А СА В МОСКВА ,ПЕКИН И ДЕЛХИ ЗА ВАШ УЖАС. МОШЕНЦА...
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко преди да бъде убит Немцов каза: Нищо не вярвайте на Путин !
52
10
 
4
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Казвам на някои хора - те се знаят кои са, че това е форум за сериозни дискусии, а не киносалон с американски филми от който излизат въодушевени с промити мозъци!
51
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си путинофил-русофил или доказан клиничен *** за да вярваш на руския плъх... пардон вожд.
50
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един американски блогър, написал, че не бива да се страхуват от новата ракета Сармат, която може да унищожи Франция. Защото айфонът бил по-сложен от ракетата:-) Ама руснаците ще унищожават двукраките приложения на щатите, дори без сложна електроника
49
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повервайте ми Русия не планира да напада никого, освен Украйна, Полша, Молдавия, Литва, Латвия, Естония, Финландия и България, увери Путин. Ние българските путинофили му верваме.
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49..При споменаването на Путин....Нормалните хора получаваме позиви за повръщане поради погнуса....
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че този сайт пуска всекидневно по десетина статии за Русия и Путин. Иначе ще загинат без трафик от реклами. Затова-едно огромно Спасибо!
46
16
 
16
 
! Отговори
большой театр преди 7 години
Руските алкохолици не нападат Украйна , а само пращат военни без опознавателни знаци да рушат Украйна !
45
2
 
2
 
! Отговори
Барон Да Виеба преди 7 години
Все повече се уверявам, че само аз разбирам нещата правилно. Останалите коментиращи говорят само повърхностно, примитивно... Журналистите и те, те даже по-повърхностно.
44
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова че ходи гол до кръста за риба и с Фотошоп му махат сланините и му рисуват мускули,не значи нищо.А джудото - другите сами падат, пълно театро.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В случай на война Пиндостан ще замярга РФ с айфони.
42
16
 
14
 
! Отговори
руските алкохолици преди 7 години
нападат само слабите държави като Украйна ,Чечения ,Грузия и тем подобри ! Руските алкохолици не могат да нападнат САЩ , Турция и други велики сили !
41
8
 
14
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 25Грешиш,като смяташ,че няма да посмее,ако бъде нападната.Воената стратегия на Русия е да води отбранителна война с всички средства,а не нападение. И да не допусне воени действия на нейна територия.Ако бъде нападната няма да се поколебае да отговори с всичката си воена мощ. А тя както се знае не е никак малка.Има достатъчна мощ да унищожи не само половината ами и целият свят и то няколко пъти. Другото е западна пропаганда и страх.Доказват го всички действия на НАТО и САЩ в момента.
40
5
 
14
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
А очите му едни добри..........
39
11
 
16
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
русия няма Си Ен Ен и Би Би Си ,но има фабрики за *** за медийна пропаганда !
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...Путин ....2007 г....Адолф Хитлер също е бил обявен от Тайм за "Личност на годината" за 1938 година.
37
1
 
2
 
! Отговори
засведение преди 7 години
В Сочи Путин се отправи след участие във форум в Ялта на полуостров Крим.