Съветник на турския премиер: Ще пуснем бежанците към Европа!

Анкара чака паричната помощ и визовата либерализация от ЕС
27 окт 2016 08:26, Елка Василева
196
Съветник на турския премиер: Ще пуснем бежанците към Европа!
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че няма да пречи на бежанците да напуснат Турция и да тръгнат към Европа. Това каза Мехмет Акарджа, съветник на турския премиер Бинали Йълдъръм, пред сръбския вестник „Блиц“.

Как иначе да реагираме? Нима ЕС очаква Турция сама да поеме последиците от бежанската криза? Нима очаква Турция да плаща, а Европа да раздава похвали?, казва Акарджа.

Те /ЕС/ обещаха парична помощ и визова либерализация за турските граждани, но нищо от това не е изпълнено, посочва съветникът на турския премиер.

Междувременно, констатира той, Турция се превърна в убежище за три милиона бежанци, за които досега са похарчени 15 милиарда евро.

Акарджа заяви, че съществува възможността бежанците отново да тръгнат към Европейския съюз. Нещо повече, ако ЕС не изпълни задълженията си до края на годината, този вариант е много вероятен, казва съветникът на турския премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Бан? Сега пък защо?
75
0
 
20
 
! Отговори
До анонимен 66 преди 7 години
Проказата я носят единствено бежанците, заедно с холерата и спина. Но тази информация ни я спестяват политкоректните медии.След като в Либия 65% от възрастното насилиние е болно от спин(поради високоморалните мюсюлмански особености господарят да спи с африканската си робиня). След това трябва да се очаква поне 50% от бежанците, идващи от Либия да носят същия високоморален вирус.И тъй като са тежко болни тези бежанци не подлежат на екстрадиране, но трябва дса се удовлетворяват секуалните им нуж
74
10
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Нашия кандидат прецедент генерал Радев вече каза, че няма проблем едно население да си отцепва територия и да се присъединява към друга държава, както Крим направи. Демек, тоя ако стане прецедент, ще подари Родопите на Турция, защото няма проблем населението там да си се отцепва и дели.
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо, но на султана всички му клякат.
72
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано зимата е студена.Щото след Сирия ще дойде и сичкото Афганистан,Пакистан ,Ирак,Иран и цялата скапана Африка.Нали само защото имат деца а те обикновено са с двуцифрен брой месечно им идват от въздуха 20-30 хилядарки.Е така само защото са се родили.Тия *** от ЕС няма ли да свършват парите най-накрая само ги харчат за глупости.Парадоксално или не предпочитат да насърчават раждаемоста на арабите и африканците а европейците да ги товарят с данъци и ограничения.
71
0
 
15
 
! Отговори
СС преди 7 години
ами да минираме границата де що има мини по военните складове всичко на браздата и да заповядат ще гледаме фоерверки преди нова година..
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо изобщо ердоган си ги пусна в турция. явно точно с цел да ни ги препрати - с визи или без.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе пускай ги ... Баба Меркел ще ги посрещне с цветя. Без това е тези сами влизат къде искат и как искат.
68
0
 
12
 
! Отговори
България преди 7 години
Пускай. Ние зареждаме калашника. И ще има КА ЛАШ ЛАШ ЛАШ.
67
0
 
24
 
! Отговори
До анонимен 66 преди 7 години
Българите не сме ялови и не сме с прокажени гени!!!Просто сме в такъв период, в който след преминаването към пазарна икономика, много двойки отложиха създаването на деца за по-добро време. Но то не дойде! Дойде за едно малцинство, което благодарение на немарливостта на държавата, страха на социалните от ромската единност и подкрепата на някои фондации зад океана. Та благоденствието на това малцинство се крепи единствено на използването на размножителните му органи.
66
1
 
1
 
! Отговори
Я, преди 7 години
прокаженият пак се появи!Къде се загуби бе?Да не ти се е свършил дапсона и сега караш само на рифампицин?То дапсон в България трудно се намира,но мога да ти съдействам,понеже ако те е натиснала лепроматозната форма сигурно не си приятен за гледане, пък и ароматът ти е особен!
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускайййййй Дюнер Акбар!!!!
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ССТогава за 12-24 часа картата на света ще се измени като България или поне южна България стане провинция на Турция и изобщо не си мисли че има кой да ни помогне.Ще си направят турците един Домбас 2 само, че наречен Кърджали и *** се оправяй после.
63
0
 
11
 
! Отговори
pich преди 7 години
Na granizata curkva pop I brusnarnica. Koito iska da zapovqda.
62
0
 
27
 
! Отговори
Koki преди 7 години
благодарим ти Българска Бабо Зимо - колкото повече студ, сняг и лед - толкова по-добре!!! Природата си знае работата!
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Турчина 48От тук на там, турция също използва военна сила в суверенна Сирия, финансира и въоръжи терористични групировки.. сега да си сърба попарата
60
0
 
28
 
! Отговори
СС преди 7 години
Предлагам ние да затворим границата август месец и да не позволим на 3 млн. гастарбайтери да се върнат в Германия след отпуските си. :) Тогава какво ли ще каже Ердоганчо?
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66Кого ще спреш бе, това е невъзможно и го доказва математиката.6 милиона души пръснати на територия от 111 001,9 km² не могат да спрат 3 милиона концентрирани в един или два маршрута.
58
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ПоручикаПълни глупости!Рядко на някой опитал се да мине границата нелегално даваха повече от 2 години(затвор)!А това,че за убит нарушител се е полагало 15 дена отпуск,а не 10 като за заловен жив,си е граничарски черен хумор,не е имало такова нещо.Напротив-при смъртен случай имаше разследване и огромни главоболия,които почти никой не би си причинил!
57
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без хора не може, българите като сме ялови и с пркажени гени, поне бежанци да дойдат да живеят.