Папата на заден за бежанците: Не може да се интегрират всички!

Той разграничи бежанци и мигранти и призова за предпазливост
2 ное 2016 07:36,
29
Папата на заден за бежанците: Не може да се интегрират всички!
Снимка: Булфото, архив

Папа Франциск, който непрестанно призоваваше Европа да отвори вратите си за бежанците, призна днес, че правителствата имат правото да правят предпазлива преценка на капацитета си за прием с цел действителното интегриране на тези чужденци, предаде Франс прес.

Вярвам на теория, че не можем да затворим сърцето си за един бежанец. Правителствата трябва да бъдат много отворени да приемат кандидатите за убежище, но също така трябва и да направят преценки за своите възможности за прием, защото един бежанец не трябва само да се приема, но и да се интегрира, каза папата пред журналисти в самолета на връщане от визитата си в Швеция.

Не е човешко да се затварят вратите и сърцата пред бежанците и в дългосрочен план за това се плаща политическа цена. Но също се плаща политическа цена и при непредпазливост в преценката, когато се приемат повече хора, отколкото може да се интегрират, заяви папата и призна, че всяка страна има собствен капацитет за интеграция на бежанците.

Най-лошият съветник на страните, които се опитват да затворят границите си, е страхът. Най-добрият съветник е предпазливостта, допълни Франциск.

Той също така направи разграничаване между бежанец и мигрант.

Мигрантите трябва да бъдат третирани съгласно някои правила, защото да мигрираш е право, но е едно много регламентирано право. Но да бъдеш бежанец произтича от една ситуация на война, на страх, на глад, от една ужасяваща ситуация и статутът на бежанци се нуждае от повече грижи, от повече работа, каза папата. Той предупреди обаче, че опасността за бежанците и мигрантите е една и съща, когато те не са интегрирани.

Те попадат в едно гето. А една култура, която не се развива в сравнение с една друга култура, е нещо опасно, допълни той.

Пред журналистите в самолета папата каза още, че вярва, че забраната за жени свещеници в Римокатолическата църка е завинаги, предаде Ройтерс.

На въпрос дали Римокатолическата църква ще позволи на жени да бъдат ръкоположени за свещеници в идните десетилетия, Франциск каза: Свети Йоан Павел Втори имаше ясната дума по този въпрос и тя остава сила.
Франциск визира документ от 1994 г. на папа Йоан Павел Втори, който затвори вратите на жените към ръкополагането за свещеници в Римокатолическата църква.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
1
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Всички религии по света трябва да бъдат унищожени,само тогава ще има свобода и мир.Такива като този само смучат от побъркани хора които вярват в духове,богове и магиосници.Между християнството и исляма няма разлики,това е начин за манипулиране на хората.Дори и боговете им са едни и същи но с различни имена.Напред към Марс и открития космос и забрана на разни религиозни кръвопийци.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великия врабец в игра на тронове - е тоав е франциск. Един благ, благ....та чак целува краката на арабите.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Папите са изиграли своята роля във време когато е нямало просвета и закони. до 12 век са били движещата сила на Запад. Впоследствие са се оказзали спирачак за прогреса, но вес пак идеите за един християнски рай, подтикват идеята за кръстоносните походи и Конкистата, а така тръгват Великите географски открития и опознаването на света. От 15 век обаче църква не играе никакав роля, тя се е капсулиралала единственият смисъл от нея е като противотежест на исляма.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бенедикт по го приемах с неговия консеравитизъм. Францискъ е смешен. като каза в началото че се опитав да обедини християнството си казах - този ще заклейми ислями и юдаизма. Ама като взе да целува краката на арабите пи падна в очите. можеше да призове за смирение, дори за толерантност - това да. Но да им целува краката - ще ме прощавате. И как не намери един бял да му целува краката, а само араби.... Това се прие от арабиет като "дайте да ви газим". Защо Халифът не целува краката на нашите жен
21
0
 
11
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Между другото, папата като е толкова отворен, защо няма нито един бежанец във Ватикана?! Да направи един център за бежанци там, само не знам монахини дали ще остант!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той си мислеше,че като им измие краката,ще се настанят на площада,ама него няма да го закачат и ще си остане в бели дрешки. да,ама - не ! те като режат глави,не се оглеждат кой в какво е облечен.
19
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
Айде стига! Няма цяла Азия и Африка да се нанесат в най-гъсто населения континент Европа! За нас има забрана, а приемат всякакви следандерталци!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
целувай краката им и да не ти пука
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леко със задната ! Бежанците са застанали отзад и са го извадили натопорчили и само чакат папата !Ама сам ги пусна отзад!
16
0
 
14
 
! Отговори
Дедо поп преди 7 години
Жени не може, но хомосексуалисти и педофили може.
15
0
 
20
 
! Отговори
ами преди 7 години
Така ли?Това го знаехме мноооого преди него,но той им ми краката и ги целува.....отврат!!!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ватикана збирщина от хомосексуалисти.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно си мислеше че ще ги направи християни.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи колко добре им е измил краката.
11
4
 
14
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Кой го интересува мнението на този заместник на Бог на Земята.Чудя се как в продължение на векове човечеството вярва в божества и папи. Някога е можело да се обясни с неразвита наука и невежество , което не дава отговор на много въпроси.Но сега няма извинение за молоумието.
10
0
 
20
 
! Отговори
е да преди 7 години
Смешен ,защото го издигнаха да бъде смешен .По скоро смениха Бенедикт ,за да се харесат на всички ,но накрая станаха смешни .
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нужен е нов папа Инокетний - да спретен един-два кръстоносни похода.......
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и този стана смешен - само преди няколко месеца целуваше краката на арабите .....
7
1
 
16
 
! Отговори
т преди 7 години
Просто във Ватикан трябва да седне един ден папа кръстоносец ,както в Америка трябва да се смени караула .
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а защо да не минават първо през ватикана. така папата ще преценява кой -да , кой -не. пък и като им измие краката,ще ги пречисти всичките.