US хакери готови да атакуват Кремъл

Москва: Сигурността на компютърните ни системи е адекватна
Обновена: 5 ное 2016 12:17 | 5 ное 2016 12:13, Анисия Иванова
117
US хакери готови да атакуват Кремъл
Снимка: архив Reuters

Американски военни хакери са проникнали в в компютърните мрежи, управляващи енергоснабдяването, телекомуникационните мрежи на Русия и командната система на Кремъл. Хакерите са направили руските мрежи уязвими за кибератаки от страна на САЩ. Това съобщи американската телевизия Ен Би Си, като се позова на високопоставени източници от разузнавателната общност.

Това обаче щяло да стане факт само в краен случай, ако американците отчетат значителна агресия от страна на Москва.

Американските власти отдавна твърдят, че Русия, Китай и други нации са оставили скрити вратички в част от важната инфраструктура в Съединените щати, "подготвяйки бойното поле" за кибератаки за спиране на електрозахранването или интернет в големите градове.

Мерките за сигурност на компютърните системи в Русия отговарят на днешните заплахи, заяви президентският прессекретар Дмитрий Песков, помолен от ТАСС да коментира медийни съобщения, че руски системи, включително в Кремъл, са били разбити от военни хакери на САЩ, предаде агенцията.

"Мерките за гарантиране на кибернетична и информационна сигурност се вземат на равнище, което отговаря на текущия момент, както и на заплахите, отправяни към нас на официално ниво от представители на други държави", увери Песков, пише БТА.

Преди това американски представители обвиниха Русия, че хакери, работещи за руското правителство, извършват атаки срещу информационните системи на ведомства от САЩ и на предизборните щабове на кандидат-президентите; обещаха и симетричен отговор. Москва смята подобни обвинения, непотвърдени с факти, за голословни и незаслужаващи внимание, добавя ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Да не се притесняваме за американците. Как функционира нормалният чивешки мозък когато нещо измисля/конструира? Ами първо за спирачката мисли-да можеш да спреш,ако не ти се получи.Така че за измислячите на нещата не се тревожете_те и за противодеиствие са помислили. Вярно,че да рушиш е по_лесно,но този който е измислил знае и къде саслабите страни най_добре. Руснаците н и щ о не са измислили-само кражби. В този смисъл нека не се тревожим чак толкова "какво можели да напраеят".
69
2
 
2
 
! Отговори
кой се фукаше преди 7 години
"Мерките за гарантиране на кибернетична и информационна сигурност се вземат на равнище, което отговаря на текущия момент, както и на заплахите, отправяни към нас на официално ниво от представители на други държави", увери Песков.ХА..ХА..ХИ..ХО ..ХА.ХА
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"организирани в диверсионни групи към петата руска колона окопали се"Да баце. Аз съм от руска дивересионна група и си го признавам. Лоша група от руски комунисти ме управлява. Май на теб все ти се привиждаат лоши руски комунисти. Та всеки несъгласен с теб го зачиташ за руска диверсионна група. Ние, да знаеш, сме една лоша диверсионна група от комунисти и се крием от вас. Добре че си ти да ни разкриеш. Мен и лошата банда от комунисти, които са зад мен. Ти разкри световната пропаганда.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100, халюцинациите са признак на болест! Вървете се прегледайте всички русофоби като спейсчо, на които ви се привиждат руски агенти, диверсии и какво ли не още с руски привкус. Нищо и по никакъв начин не пречи на г-да американците да влязат в страната и да инвестират. И най-големите "русофирлски ***" не биха могли да отнечат любовта на хората към широко инвестиращия американски капитал:)). Ама няма го този амер. капитал-евтино ви купува, с центове:)))
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе нали Щатите са ни огрломен приятел и партньор? След като 20% руско проникване в икономиката ни (едва ли е толкова , но да речем, че е толкова) е много лошо, то какво пречи на великият американски капитал да влезе и да установи контрол с много повече от 20%:)))
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брин е абсолютно прав: Русия е Нигерия със сняг. Показателите на двете страни удивително съвпадат.svobodoff.livejournal/2237.html
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спейсчо, спри да бръщолевиш глупости:)) Каквито и технологии да имат Дънди те са длъжни да си плащат подобаващо за удоволствието. Защото все още няма такава технология, с която да създават злато от нищото. Трябва да има някъде такова, за да дойдат и да го разработят. Те имат нещо, ние друго - и всеки трябва да си получи цената. Ясен ли съм!
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спейсчо, я не се излагай, бе. Хипермаркетите отваряли работни места, хахаахах. Събирачи били на данъци, хахахахаа. пПишат ги на 4 часа, а ги държат по 10-12 часа. Отрепани от работа с такова текучество, че на 5-6 месеца си променят персонала изцяло. На кого ги говорите вие тези работи, Бе:))
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Има необявен монопол и това са акцизните складове а те са собственост на Лукоил..."Я, марш, бе! "Необявен" монопол:))).Има монопол единствено върху пропагандата ви, която със своите фалцети е ненадмината:). Никой не е забранил на Шел или който и да било друг да си внася откъдето си иска. Точка! 20% държели руснаците..ами атлантиците държите другите 80% - що така сте я докарали до под кривата круша:)
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да предлагам да копаш на 2км - имаш ли технология и техника ,а капитали имаш ли изобщо какво имаш"Ти спейсчо нищо не можеш да предлагаш, защото си един гащ.ник ***! Тук спорим за това, че една компания се е сдобила с концесия и изнася залтоното находище на безценица. Концесионерът може да разполага с технологията и капиталите, но не разполага със суровината и за нея трябва да си плаща подобаващо. Ясен ли съм!
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За последните осем години руската рафинерия в Бургас е декларирала 56 милиарда лева приходи и НУЛА лева печалба."Ами че те като западните хипермаректи, бе! Я, виж как добре се учат руснаците от Запада:)). Свърши вече тая вашата аванта. От сега нататък ще си плащате на руснаците като попове ще си плащате:)))
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спейсчо, има ли обявен монопол на доставките от Лукойл? Кажи, бе? И кслед като няма какво им пречи на ОМВ или Иел да си внасят откъдето си искат и каквото си искат. Терминали, цистерни, айде! Марш!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - За последните осем години руската рафинерия в Бургас е декларирала 56 милиарда лева приходи и НУЛА лева печалба. Слава Росии!Още не са ли се сетили да обявят загуби вместо печалба, които да ги вземат от държавата (материала де), но не е късно. Дългият Инкасатор и други може да помогнат най-охотно.
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
79, спейсчо, знам че серля.ните си говорите на "***", знаем и че американците по принцип демократично си пискат от сутрин до вечер. Само че да бъдете така добри и да не изпадате в такъв дисонанс - хем да врещите от руснаците, хем да се правите че уж не им обръщате внимание. Ставате смешни:))
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ви е виновен Лукойл, бе? Нали има ОМВ, има Шел има какво ли не? Те що не предлагат по евтин бензин, м? А на оня дето предлага да си копаме златото от 2 км. да не се прави на ***.от, защото крадците от Дънди са се сдобили с концесия от находищата. Не можеш да стъпиш там да копаш. Ясно?!
55
0
 
2
 
! Отговори
до 74 преди 7 години
Много , ама много си зле с матриала. Руските програмисти и хакери са най добрите в световен мащаб догонвани от китайските.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"До сега нещата изглеждаха така: мравката русия напада слона САЩ, слона през цялото време не може да разбере че е нападнат от смелата руска мравка"Глупости на търкалета. По цял ден слушаме американските писъци за някакви въображаеми руски атаки:0. От сутрин до вечер само слушаме и четем краварски крясъци по темата Русия. А ти придължавай да говорлиш, че американците нищо не усещали:)
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамЗа последните осем години руската рафинерия в Бургас е декларирала 56 милиарда лева приходи и НУЛА лева печалба. Слава Росии!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бензиностанции Лукойл за последните четири години са декларирали приходи от 16 милиарда лева и НУЛА лева печалба. Слава Росии!
51
0
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
До спейса,Добре, разбрахме, акциза върху горивата е 10-20стотинки! Кажи ти сега колко е акциза на златото и останалите ценни метали, които канадците изнасят от България? Кажи също защо НЕК плаща на "Мариците" 1 и 3 двойно по-висока цена за произведената от тях електроенергия, спрямо тази, произведена в "Марица-изток" 2? За това също ли са виновни руснаците и Путин?