Тръмп президент ще е различен от Тръмп като кандидат

Поведението му се променя, констатира Елена Поптодорова
Обновена: 9 ное 2016 09:16 | 9 ное 2016 09:16,
13
Тръмп президент ще е различен от Тръмп като кандидат
Снимка: Reuters, архив

През последните седмици при кандидата на републиканците за президент Доналд Тръмп има интересен щрих – той беше много по-овладян, има признаци, че се вслушва в съветници, прави много по-редки спонтанни изявления пред медиите, коментира изборите в САЩ бившият български посланик там Елена Поптодорова.

"В неговия кръг от най-близки съветници и в собствената му глава се чертае ново поведение. Властта дисциплинира – винаги и неизбежно", подчерта тя пред bTV.

Конгресът няма как да остави един своеволен обитател на Белия дом – не се е случило и няма да се случи. Ще има обмислени колективни политически решения, е нейното мнение.

"Имаме двоен образ при Тръмп – шумна и провокативна визия от една страна, а от друга – успешен бизнесмен, четири пъти вдигал се от банкрут, човек, който успява да развива бизнеса си, да дава работа на много хора", анализира Поптодорова.

Ще има един период на наместване, но във външен план ще се постъпи "по правилата на политиката" – всички работим добросъвестно с избраните лидери на държавите партньори, каза още тя. 

Всички социологически проучвания сочат, че американският избирател иска промяна. Това бяха и лозунгите и на Обама, има много силно желание у американците да видят своята държава положително променена. Другото – вижте енергията, която излъчва Тръмп. Това е двигател за печелене на гласове. А Тръмп има тази енергия, посочи дипломатът.

"За нас САЩ винаги ще бъдат изключително важен съюзник и партньор, а и самата Америка ще има нужда от своите съюзници", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Америка не е за мислене ,а ние щом сме се докарали обкръжението на Живков да ни определя дневния ред като държава и общество значи сме замръзнали някъде в миналото
11
0
 
17
 
! Отговори
Спечели Мирът преди 7 години
Спечели Световния мир, а не Войната. На това се радват обикновенните хора.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите корпорации изядоха як шамар!
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мисля, че американския президент трябва да се избира от целия свят не само то американците и без това те дърпат конците навсякъде.
8
0
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До 5:Да сравняваш България с Русия е меко казано неуместно. Освен това нямам нищо общо с комунистическите идеи, а ти си поредния индивид с черно-бял мисловен процес..
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече може да поздравим Тръмп с избирането му за президент!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе , а баба Ванга какво е казала за Тръмп?
5
23
 
15
 
! Отговори
Блядko преди 7 години
До (-_-)Републиката ни не е бананова.Напук на врякането на вас koмyнягитe, че България нищо не произвежда България същност произвежда, и то все повече всяка изминала година.Любимата ви Русия е тази, която нищо не произвежда.Не случайно й викат голямата бензиностанция, Нигерия в сняг, Горна Волта с ракети и т.н. и като такава именно тя е бананова република по пълния смисъл на заложеното в това определение.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елена се изказа като ясновидка. Къде й е мнението за нашите избори?!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано е така, дано съветниците му налеят акъл в главата.
2
5
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Що се подмазваш бе Елена? Тръмп пет пари не дава за теб, още по-малко за банановата ни република..
1
2
 
7
 
! Отговори
к*рви сбогом преди 7 години
Ехх да му се невиди, като ви казвах за Бай Пищова пред урните, изпуснахме момента новият президнт на щатите да е личен другар с нашия Митьо. Няма нишо, като виж Митьо го финансирали в някой нов проект.