Доналд Тръмп се отказва от заплатата си

Новоизбраният президент на САЩ е непреклонен за абортите
14 ное 2016 09:22, Елка Василева
17
Доналд Тръмп се отказва от заплатата си
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Доналд Тръмп даде първото си телевизионно интервю след победата на президентските избори в САЩ, съобщи Франс прес. В интервюто, излъчено от телевизия Си Би Ес, Тръмп изрази позиции против абортите и в подкрепа на притежаването на оръжия, и каза, че приема хомосексуалните бракове.

Бизнесменът опита да успокои напрежението, обхванало страната след избирането му. "Не се страхувайте, ще възстановим нашата страна", каза той, обръщайки се към хилядите демонстранти, които протестират от няколко дни в големите градове на САЩ.

Той осъди насилствените действия и тормоза срещу малцинства (мюсюлмани, чернокожи и латиноси), които според някои демократи са се увеличили, откакто Тръмп бе избран за президент.

В интервюто, записано в дома му в Ню Йорк, новоизбраният президент потвърди, че ще номинира във Върховния съд съдии, които са против абортите и подкрепят притежаването на оръжие.

"Ето какво ще се случи. Аз съм защитник на живота и съдиите ще бъдат защитници на живота", каза Тръмп.

"Те ще бъдат силни поддръжници на Втората поправка" на конституцията, която постановява, че е право на всеки американски гражданин да притежава оръжие.

Тръмп ще трябва да назначи един съдия във Върховния съд, тъй като едно от местата в него е вакантно. Той ще може да направи и още назначения по време на мандата си, ако някой от останалите съдии умре или се пенсионира.

По отношение на абортите Тръмп смята, че последната дума трябва да бъде на отделните щати, всеки от които трябва да има възможността сам да приема законодателни мерки по въпроса.

Новоизбраният президент каза, че няма да повдига за преразглеждане въпроса с гей браковете и припомни, че Върховният съд вече се е произнесъл в подкрепа на брака между хора от един и същ пол.

Той каза, че ще откаже полагаемото му се възнаграждение като президент, което възлиза на около 400 000 долара на година. "Не, няма да приема тази заплата. Няма да я приема", каза бизнесменът.

В интервюто, извадки от които бяха излъчени през уикенда, Тръмп обяви намерението си да експулсира до 3 милиона нелегални имигранти. Той показа и гъвкавост по отношение на "Обамакеър" - законът, който позволява на всички американци да получат здравно осигуряване, но чийто начин на функциониране е силно критикуван.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
По-важно е дали Тръмп ще направи опит да промени света (имам предвид към добро) и доколко тоэи опит ще е успешен!!! Апропо, оранжевият преэидент е иэвестен с това, че едно говори, друго мисли, а трето и четвърто върши!!! Лек ден на всички!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10. "Да се ОПИТА да върне индустрията в САЩ с това пак да направи работни места"Няма да успее. Индустрията на САЩ е изнесена на места, където работната ръка е евтина.Някак си не виждам как американци биха работили в заводите на Foxconn, примерно :) Или как биха работили при условията, при които ДЕЦА в Индия шият дрехи за D&G, Calvin Clein и други известни марки дрехи.
8
1
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Такова чудо от Никсън насам не се е случвало...не го вярвам
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Импийчмънт. Въпрос на време е преди да направи нещо заплашващо националната сигурност и е чао. А може и да го гръмнат, няма да се учудя.
6
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Искам да видя как аджеба ще го свалят! Клинтън излъга под клетва и въпреки това си избута двата мандата
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Ще видиш :) Всички жени ще са тотално ОК за това с абортите. Няма проблем. Два милиона главореза ще ги върне по родните им места много лесно и без проблеми. Всичко ще е 6 :)))
4
3
 
6
 
! Отговори
Циник до 3 преди 7 години
...и като се събуди? Беше отвит на течение , и палеца на крака ти беше в контакта!
3
3
 
1
 
! Отговори
Циник преди 7 години
....заавлията...
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви протести го чакат не е истина.. Предполагам ще го свалят много скоро.
1
4
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Той и Бойко тъй, ама пак не ни стана по-мил.