Русия: Без нас няма да се реши кризата в Сирия

Дано САЩ осъзнае това, заяви руски зам.външен министър
17 ное 2016 22:14, Петя Славова
69
Русия: Без нас няма да се реши кризата в Сирия
Снимка: Reuters

Москва се надява новата администрация на САЩ да осъзнае факта, че без Русия не може да се реши кризата в Сирия, заяви заместник-външният министър и специален представител на Русия за Близкия изток и Африка Михаил Богданов, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Във Вашингтон ще започнем контакти с хора, които вероятно ще помагат на новия президент. Надяваме се, че действащата и следващата администрация на САЩ ще осъзнаят, че без Русия не може да се реши кризата в Сирия", каза Богданов, цитиран от БТА.

Кремъл обвини администрацията на Барак Обама, че се опитва да развали отношенията с Русия до степен бъдещото им възстановяване да е предизвикателство, предаде Асошиейтед прес.

Съветникът на Владимир Путин за външната политика Юрий Ушаков заяви, че тазседмичният телефонен разговор между Путин и новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп е разкрил "споделено желание за съвместни усилия в борбата с тероризма, което създава добра основа за бъдеща работа по сирийския проблем".

В разговора Тръмп подкрепил призива на Путин за нормализация на американско-руските отношения, каза Ушаков пред руски агенции. Двамата според Ушаков се съгласили, че двустранните отношения сега "не биха могли да са по-лоши", а Тръмп изразил готовността си "не само за нормализиране на отношенията, но и за интензивното им развитие във всички области".

Ушаков заяви, че администрацията на Обама е направила всичко възможно "да вкара двустранните отношения в такава задънена улица, че някой нов екип да се затрудни да излезе от нея, ако има такова желание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
6
 
! Отговори
путин терорист преди 7 години
Около 2,5 хиляди руснаци и 7 хиляди граждани на други страни от Общността на независимите държави участват във въоръжени сблъсъци в Сирия на страната на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Това заяви по руско радио Елена Сутормина, председателка на комисията за развитие на обществената дипломация и подкрепа на съотечествениците в чужбина на Обществената палата на Руската федерация, предаде ТАСС.Сутормина уточни, че съобщените по-рано от Мариана Кочубей от Националния антитерористичен комитет данни, че в Сирия на страната на джихадистите се бият от 800 до 1,5 хиляди руски гр
24
7
 
7
 
! Отговори
31 преди 7 години
Израел е руски. Въпросът е отворен
23
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия, която уж се смята за православна води война срещу християнския свят. Всички съюзници на Русия са ислямски държави-Сирия, Иран, Турция, терористите от Хамас и Хизбулла.
22
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия съдаде ИДИЛ и Русия помага на касапина Асад да избива народа си. Създава изкуствено проблеми за да покаже колко е велика и че е световен "играч". А всъщност понеже осъзнава колко е изостанала от севтовнит естандарти иска другите страни да паднат на нейното равнище. но на жужето няма да му стане играта. Поредната доза санкции очакват *** след като Тръмп дойде на власт. А и не само санкции. Обама ще им се види като невинно пионерче пред Тръмп, който ще озапти Жужи.
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия в момента нанася удари по Холмс и Идлиб кьдето американските инструктори се прегрьщат и Игил. Вперед Русия
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Израел имат много силна и подготвена армия.Водещи ли са бой със всички ходжи около тях наведнъж. И не са победени. А и вече 2 год се таят скоро...ще раздават шамари на арабелите
19
21
 
0
 
! Отговори
пръц преди 7 години
Да живее християнството и християнските ценности.Колкото повече бомби и повече трупове,толкова по християни ставаме.Това не фанатизам,това е християнство.
18
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОКАТО РУСИЯ Е ОКУПИРАЛА ЦЯЛА СИРИЯ ТАМ КРИЗАТА НЯМА ДА СЕ РЕШИ НИКОГА!!!!
17
16
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Израелската армия смазва египетската за по-малко от седмица, при все че египтяните са въоръжени с последните руски оръжия.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе все си мисля че Израел е по велик от Русия. Иначе защо не пипа там?
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ знаят, че "Без нас няма да се реши кризата в Сирия" !Именно ! Затова и не бързат с решаването й. Хем вълците сити, хем вашият Асад цял !
14
1
 
14
 
! Отговори
Libiq padna преди 7 години
Takava velika darjava e sega!
13
7
 
21
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Асад не трябва да пада. Падне ли той света ще полудее.
12
21
 
7
 
! Отговори
Казийчев преди 7 години
Морала в руската наборна армия,доколкото го е имало някога, е ударил дъното -справка ютуб. На тези пишлемета им е достатъчен един брадат да напълнят гащите/ А руските наемници за пари са готови и майка си да продадат.
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина , утре ако поиска Путин и махне Асад , войната е свършила поне на първо време.
10
7
 
29
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Пишете глупости,колкото да не заспите а факта си е факт без Русия не става.
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами аз се чудя~в Крим живеят много руснаци~значи е руски. В Израел живеят много повече руснаци~защо още СПЕЦНАЗ не е обявил независимост на тази Руска територия?
8
14
 
6
 
! Отговори
Георги преди 7 години
В превод - няма да спрат да си подкрепят марионетния диктатор.
7
18
 
8
 
! Отговори
Борил преди 7 години
На рушкофилчетата фактите не им понасят. Куция Кузя носи десет самальота, единия падна в морето и Путин сигурно е наредил другите да не излитат за по-сигурно Смех голем.
6
1
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Сърби те задницата ли?