Русия разположи модерни ракети в Прибалтика

САЩ: Това дестабилизира европейската сигурност
21 ное 2016 22:58,
391
Русия разположи модерни ракети в Прибалтика
Снимка: Архив, Reuters

Руските въоръжени сили разположиха модерни противокорабни ракети в Прибалтика, предаде Асошиейтед прес, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Този ход бе предприет в обстановка на засилено напрежение между Русия и Запада, отбелязва АП.

Ракетните установки "Бастион" са били базирани в анклава Калининград, който граничи със страните членки на НАТО Полша и Литва.

Бойното кръщение на модерните ракетни комплекси бе по-рано този месец в Сирия, припомня АП.

В събота руското министерство на отбраната каза, че Балтийският флот на Руската федерация се превъоръжава с нови ракетни установки, но не даде подробности.

По-рано днес председателят на комисията по отбраната в горната камара на руския парламент - Съвета на Федерацията, Виктор Озеров каза пред РИА Новости, че Русия ще разположи в Калининград ракети "Искандер" и зенитни комплекси С-400 в отговор на американските планове за противоракетна отбрана.

Държавният департамент на САЩ заяви, че разполагането от Русия на система за противоракетна отбрана С-400 и на балистични ракети "Искандер" в руския анклав Калининград "дестабилизира европейската сигурност".

"Русия е заплашвала неведнъж през изтеклите десет години, че ще разположи ракети "Искандер" в Калининград в отговор на различни събития в Европа, нито едно от които не е налагало подобни военни ответни действия", заяви говорителят Джон Кърби пред журналисти.

"Призоваваме Русия да се въздържа от думи или действия, които са в противоречие с укрепването на сигурността и стабилността", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
4
 
2
 
! Отговори
До тъгъдък Петко преди 7 години
Виж бе тутманик ,не може страна ,която има над 1000 военни бази по света ,да нарича страна ,която има 4 бази извън границите си агресор и военна заплаха .
199
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиБоби имаш ли доказателства, че САЩ са финансирали ''Десен сектор'' с 5млрд. долара. Или една лъжа повторена сто пъти.....И за какъв преврат говориш. През есента на 2014г. се проведоха избори признати от цял свят, включително и от Русия. На изборите ''Десен сектор'' спечелиха 3%. И лошо ли е да получиш 5млрд. от лошите американци? И защо добрата Русия не даде 5млрд. на някоя друга украинска партия.
198
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
Добре че са били англичаните и евреите на връх Шипка.
197
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си много извратено и повредено същество за да защитаваш агресивна държаеа, която води хибридна война срещу твоята Родина.
196
3
 
6
 
! Отговори
ТЪП РУСОФИЛЬ преди 7 години
"БРАТСКА РУСИЯ" БЕШЕ ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА В СВЕТА ,КОЯТО БЕШЕ ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИНТЕЛИГЕНТНИ БЪЛГАРИ БЯХА УБИТИ ОТ БЪЛГАРСКИ РУСОФИЛИ ПО ЗАПОВЕД НА МОСКВА ! ЖАЛКО Е ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ТОВА НЕ ВЛИЗА В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ ЗАЩОТО РУСКАТА АГЕНТУРА В БЪЛГАРИЯ Е ВЪВ ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ,НА БИЗНЕСА И ОБРАЗОВАНИЕТО ! ТЕЖКО НИ !
195
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 7 години
Порош,Яценюк и Коломойски ли защитават християнството?
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъгъдък Петко,А те руснаците сигурно с насилие са принудили страните, където имат бази, да ги построят същите там!
193
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 7 години
Сигурен ли си че е бил първия опит?
192
3
 
3
 
! Отговори
тъгъдък Петко преди 7 години
До До ТъпияДобре бе,какво се пенявиш.Нека всички страни в света станат членки на НАТО.Защо обаче отричете правото на Русия да взема мерки за своята безопасност.Я кажи колко бази имат господарите ти от САЩ по света и колко са руските такива.После пак ще обсъдим кой е агресор и кой какъв е........................Базите на САЩ или на НАТО по света са на базата на сключени договори между страната приемник и страната която разполага базата ,а не чрез насилие от страна на "гостите" !
191
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
Пишат гнусотии за тебе,защото си откачен.
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не само с оръжие да потушават протестите там, ами и с военна техника и каквото имат под ръка! Е как няма да реагират руснаците? Добре, че поне в Крим се избегнаха такива събития като в Донбас и бе спасен живота на хиляди хора! Истинските военнопресттъпници днес не са в Москва, както си мислите, а са в Киев! Поне малко да се баха получили последните от Янукович как трябва да се отнасят с протестиращите, щяха да бъдат избегнати хиляди жертви в Донбас!
189
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ПРАВОСЛАВНА" Русия води война срещу християнския свят и всички нейни съюзници са ислямски държави.
188
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на Бога преди 30 год се отървахме от тая злоба Русия. Съжалявам Украйна, че 30 год след нас тръгва по нашия път .. дано успее да дойде при нормалните християнски държави и да живее свободно и добре.
187
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 7 години
А защо от 130 години? Какво се е случило преди 130 години?
186
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия даже и сега не се разбира с съюзниците си...защото винаги се е държала, като господар с 2 гр акъл.Каквото и да говорите...не е достойна за уважение. Преди нападна християнска Полша...днес християнска Украйна.No respect
185
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бгРуснаците мразят България. Ако знаеше руски щеше да прочетеш в техните сайтове какви гнусотии пишат за нас.
184
3
 
4
 
! Отговори
До Тъпия преди 7 години
Добре бе,какво се пенявиш.Нека всички страни в света станат членки на НАТО.Защо обаче отричете правото на Русия да взема мерки за своята безопасност.Я кажи колко бази имат господарите ти от САЩ по света и колко са руските такива.После пак ще обсъдим кой е агресор и кой какъв е
183
1
 
2
 
! Отговори
един там преди 7 години
До *** русофиль,каква обич те гони ве? Всичко е интереси! По време на протестите на "майдана" коментара на милиони украинци за събитията тогава беше, цитирам по памет с превод- "някакви луди се бият с полицаите на площада и призовават Европа и САЩ да ги спасят от полицейския гнет"! Същевременно тогава на полицаите беше забранено да използват оръжие срещу протестиращите(метежниците)! След това тези "лудите" като взеха властта в Киев и тръгнаха срещу протестиращите в източната част на страната ..
182
5
 
4
 
! Отговори
ТЪП РУСОФИЛЬ преди 7 години
НАТО ДОСЕГА НЕ Е АНЕКСИРАЛА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ ,НЕ Е ИЗПРАЩАЛА ВОЕННИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛНИ ЗНАЦИ В ЧУЖДИ СТРАНИ ,НЕ Е ДЕСТАБИЛИЗИРАЛА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ОРГАНИЗИРАЙКИ И ВЪОРЪЖАВАЙКИ ТЕРОРИСТИ-СЕПАРАТИСТИ ! А РУСИЯ ГО ПРАВИ ! Е КАК СЪСЕДНИТЕ НА РУСИЯ СТРАНИ ДА НЕ ИСКАТ ДА СТАНАТ ЧЛЕНОВЕ НА НАТО ?! КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕНЯТ РУСОФИЛИТЕ ,ОКОЛО РУСИЯ СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ И ТО НЕ ЧРЕЗ НАСИЛИЕ ОТ СТРАНА НА НАТО ,А ПО МОЛБА НА СТРАНИТЕ СЪСЕДИ НА РУСИЯ ! НИКОЙ НЕ ОБИЧА РУСИЯ !
181
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно ЕС и НАТО са били прави за отбраната....ето че след 15 год..Русия нападна най-близкия си Украйна.Какво остава за чуждите? Комунистическата агресия вече продължава над 70 год