Заплахи от Анкара: Ще отворим границите за нелегални мигранти!

Вчера ЕП прие резолюция за замразяване на преговорите с Турция
Обновена: 25 ное 2016 12:43 | 25 ное 2016 12:37,
254
Заплахи от Анкара: Ще отворим границите за нелегални мигранти!
Снимка: архив Reuters

Западът никога не е бил искрен относно подкрепата за тези, които се нуждаят от помощ. Това каза президентът на Турция Реджеп Ердоган на конгрес в Истанбул, предаде Anadolu Agency.

Още по темата

По думите му не Западът, а Турция е отворила вратите си за 3,5 млн. бежанци.

"Европа не изпълни своите обещания. Когато на границата на Турция с България се събраха 50 000 бежанци, в Европа започнаха да мислят какво ще стане ако Анкара отвори своите КПП-та", отбеляза Ердоган, цитиран от "Фокус".

На 18 март Анкара и Брюксел подписаха споразумение за бежанците, в рамките на което Турция трябва помогне за спирането на потока от нелегални мигранти към Европа, а в замяна ще получи падане на визите за турски граждани и ускоряване на процеса за присъединяване към ЕС.

Президентът каза още, че ако Европа не промени позицията си, то Турция ще отвори границите си.

По думите му днес милиони деца се нуждаят от грижа и милосърдие. Също така помощ очакват милиони жени и деца в Африка.

"Прави ли се нещо да се помогне? Не. Вместо това се организират празни обсъждания, например за целесъобразността на влизането на Турция в ЕС", каза Ердоган и подчерта, че за Анкара подобни дискусии нямат никакво значение.

Вчера Европейският парламент подкрепи резолюция, която предвижда замразяване на преговорите за членство с Турция. Депутатите подкрепиха резолюцията заради репресиите, които настанаха в Турция след опита за преврат срещу правителството от нощта на 15 юли. Текстът обаче не е със законодателна тежест и не е подкрепен от ЕК или държавите-членки на Съюза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
13
 
15
 
! Отговори
АЛБЕРТО КОРИТАРОВ преди 7 години
ЕРДУАН Е МОЯТ ПОВЕЛИТЕЛ..ТОЙ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ГЛАД И СТУД !НАСКОРО ПРИЕХ И ИСЛЯМА, КОРАНА Е МЪДРАА КНИГА, ЗАУМНИ ХОРА.
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АхмедНапреднала, напреднала, колко да е напреднала и на вас младите ви бягат на запад, а не отиват да бачкат в Тюркието !?
100
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от турските градове единствено Истанбул става и то защото е строен от европейци, вижте азиатската част на страната на какво прилича
99
7
 
17
 
! Отговори
illko преди 7 години
цялата им работа е такава.. и храната им не е храна, и жените им не са жени.. и бизнеса им не е бизнес, какво да говорим за политика.Тупат се в гърдите с един истанбул, но истината е че това е един о с ран велик Константинопол!
98
3
 
14
 
! Отговори
за по-младите преди 7 години
Вижте в ютуб, военният парад 1981г и после си пуснете тазгодишната гергьовденска бутафория, и, ще ви се изяснят много неща !
97
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цървулковци, къде сте тръгнали с Ердоган и Турция да си го мерите бе...
96
8
 
23
 
! Отговори
БРАТЯ БЪЛГАРИ преди 7 години
СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ,СРЕЩУ НАРОДА ОТОМАНСКИТИ БЪЛГАРИТЕ ПОВЕДИ!ДА СТАНЕ ЛЕВА НАШ БАЛКАНСКИ,ОТ НЕГО ВЯТЪР ДА ПОВЕЙ,ТА ПОЛУМЕСЕЦ ОТОМАНСКИПОД ТЪМЕН ОБЛАК ЗАТЪМНЕЙ!ДА СИ РАЗВИЕМ ЗНАМЕНАТА,ДА СВЕТНЕ НАШАТА ЗЕМЯ,ДА СИ ПРОСЛАВИМ ИМЕНАТА,ДА ГИНАТ ТУРСКИ ПЛЕМЕНА!
95
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
А ние трябва да вкараме в затвора няколко десетки управници от последните 20г. дето оставиха страната ни без армия и въоръжение и викаха на завоевателите "бежанци". на общ синжир трябва да са СПаси, ССтанишев, Кунева, Кристалина, и още стотици разградители на нашата държава.
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво казва немското бабе по въпроса, или мълчи, като мушната гайда ?
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мммм дааааа....и кого държи ердоган ? айде излез от филма. Русия има газ и трябва да го продава. Турците да загубиха повече от ембаргото, та преглътна ердоган, шамаросан ще слушка, гръб има, може да се ерчи на ес и на фащ, да покаже истинското им лице - крадци, робовладелци, корумпирани с двойни-тройни стандарти, алчни... Ако на времето не бяха правили такива магарии руснаците, сега източна и южна европа щеше да е с тях.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)Мокър от дъжд не се бои ;)
91
9
 
6
 
! Отговори
КОРИТАРОВ ЕФЕНДИ преди 7 години
ЕРДОГАН ДА ПУСКА МИГРАНТИТЕ, И ДА СТАВА ВЕСЕЛО.ЯШШАА БАШБАКАН !
90
2
 
24
 
! Отговори
да се поучим преди 7 години
Още през 18в.Абрахам Линколн е казал пред Конгреса: "Старите догми са отживелица( за робството);когато действителността се ПРОМЕНЯ,ние трябва да МИСЛИМ ПО НОВОМУ и да действуваме по новому".Ако някога Западът е приемал БЕЖАНЦИ от соцстраните,те са били възпитани, образовани и по няколко човека( разстрелваха ги още на границата на собствените ИМ държави).Затова онова Дъблинско споразумение е ОТЖИВЕЛИЦА! КОГА НИЕ- християни можем да влезем МАСОВО в ДУБАЙ, БРУНЕЙ,ОАЕ,да се бунтуваме, да БИЕМ ПОЛИЦ
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се посрещат вражески воиски които щурмуват границата?С щикове, картеч и оръдия и ракети.Нормално мигранти минават през граничните КППта. Тези дето друга държава ги пуска да щурмуват се посрещат от Калашников.2-3 милиона патрони ще намерим. ЕЛАТЕ ПОВЕЧЕ!
88
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До БобиЕй тоя Боби много е в час с въоражаването в БГ и света!
87
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква държава беше Турция и каква стана с управлението на Ердоган.И самите турци които живеят по Европа не им се връща в Турция.
86
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердогане,Да живее свободен Кюрдистан.
85
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мммм дааааа....Като типичен путинофил отново се подмятат дълбококонспиративни теории. Смешно и жалко!Какво повече от това, че този шизофреник може наистина да насочи ордите към Европа?!
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко дезертьора, както винаги уцели момента, тази сутрин, пак лъга толкова безсрамно и нагло, разбира се все други са му виновни.
83
2
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До JokoТурция може да отваря и затваря само своите граници. Като гръмнат няколко от тия убавци, бързо ще се пренасочат от друго място..