Жан-Марк Еро против падането на санкциите срещу Русия

Това ще е победа на Москва, коментира френският външен министър
29 ное 2016 22:24,
68
Жан-Марк Еро против падането на санкциите срещу Русия
Снимка: Архив, Reuters

Френският външен министър Жан-Марк Еро каза днес, че евентуална отмяна на санкциите на Европейския съюз срещу Русия може да отслаби усилията за решаване на украинската криза и да даде победа на Москва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА

"Това би отслабило целта за уреждане на този конфликт и би било победа за тези, които застрашиха сигурността на една страна", заяви Еро преди днешните разговори между Русия, Украйна, Франция и Германия в Минск за изпълнение на споразумението за прекратяване на огъня в Източна Украйна.

Някои политици във Франция отправят призиви за отмяна на санкциите срещу Русия - сред тях е кандидат-президентът на френската десница Франсоа Фийон. Според Еро това би било равносилно на отстъпване пред Москва.

"Изоставянето на Минските договорености би било грешка за нашите стратегически интереси", каза министърът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
26
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Със санкции или не русия продължава напред, успя да минимизира вредите. Газпром през тази година е увеличил доставките за Англия с 55%, Германия, Франция и Италия с около 5-7% за всякй страна, превърна се в най-големия производител на пшеница и царевица и то не е ГМО, увеличиха значително производството на месо, развиха производства на стоки, внасяни преди това. Явно е малко и ЕС иска още да се развива руската промишленост. По-*** политика няма. Сам да си затваряш пазари заради терористи. Французите бързо забравиха как ги гръмнаха, но няма да е за дълго, ако продължават така....
8
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е мъртва държава!!! А НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ СА СЪУЧАСТНИЦИТЕ НА МАСОВИЯ КАСАПИН ПУТЛЬОР ИЗБИЛ НАРОДА НА СИРИЯ И ЗАГРАБИЛ ТЕРИТОРИЯТА МУ КАКТО И В ДОНБАС ТАКА И В ЛУГАНСК!!!ДАНО РУСИЯ БЪДЕ ИЗТРЕБЕНА ОТ ЧУМАТА ХОЛЕРА И МЕЧИЯ ГРИП ДА ИЗПОПУКАТ НАЙ-ПРОТИВНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА СВЕТА!!!
7
23
 
9
 
! Отговори
Каспичански преди 7 години
Сателитните държави на Русия са цъфнали и завързали, нали другаре?
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онзи ден Путин успокои народа на РФ, че при евентуална отмяна на санкциите срещу Русия, той ще удължи максимално дълго във времето действието на контрасанкциите срещу запада.
5
22
 
10
 
! Отговори
за Руския Кeнeф преди 7 години
всичко е победа. Слагат им санкции - победа. Падат санкциите - победа. Бaси победителите братче, живеят като скотове.
4
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По отношение на Русия Западът действа на принципа. И ние сме зле с тия санкции, но се утешавамв, че Русия е по зле. Нещастници.
3
5
 
30
 
! Отговори
Dj преди 7 години
Социалистите във Франция са бита карта и загубеняци и само те са санкциите су Русия. Всички нормални хора, не социалисти са за премахването им, за разлика от България където всичко пак е на-обратно.
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още едно доказателство , че санкциите нямат нищо общо с действията на Русия , а с комплексите на някои управници в Европа.Затова те ще си отидат един след друг.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не част от минското споразумение а е гарант като Франция да е ясно или не им харесва да са на равно или си мислят че са по специални нещо медала винаги има две страни