Като едно време: Евразийският съюз на купони за гориво

Москва вдигна цените, увеличи се и дефицита на течното злато
1 дек 2016 08:52,
84
Като едно време: Евразийският съюз на купони за гориво
Снимка: Reuters, архив

Единното пространство на Евразийския икономически съюз (ЕАС) има общи проблеми: нарушенията на трансграничните доставки заплашват с дефицит на моторно гориво, пише руският вестник "Независимая газета", цитиран от "Труд".

Медиите съобщават, че на някои бензиностанции в Казахстан бензинът се предлага само срещу специални талони, след като в края на ноември страната бе изправена пред истинска бензинова криза. Астана прехвърля отговорността за увеличаването на цените и дефицита на Москва, която покрива 30 % от пазара в страната.

Русия пък на свой ред се оплаква от Беларус, която не извършва доставки на петролни продукти от местните рафинерии. В Министерството на енергетиката в Москва обвързаха ситуацията в Казахстан с недостига на бензин от Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Боби хващай чемодана и в "прекрасната" Евразия.Така еразийските "гении" ще се увеличат с още един...
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чуя руските учени и ме напушва смях!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък видял 2000$, но по телевизията...
50
3
 
8
 
! Отговори
Въпросче????? преди 7 години
Добре бе русофили Русия е на един резервоар разстояние. Какво чакате ,че не отивате там?
49
2
 
9
 
! Отговори
Кореком преди 7 години
Кажете честно ввие от този съюз нещо друго ли очаквахте. За русофилите този съюз щял да съсипе Ес и Сащ а те сиромасите гориво нямат.
48
7
 
8
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Днес нямаш бензин,утре пък хляб.Това обаче не е важно. Важното е че имаш духовние скрепъй и мераци да управляваш целия свят...
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех какво хубаво беше и у нас преди 25години кога се редяхме на опашки за бензин.Но най готини си бяха опашките за портокали и банани за Нова година.А опашката за апартамент?Там си чакаш 20 години.Изобщо цял живот си на някаква опашка и си чакаш.
46
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Лъв и диво магаре ходели на лов за зверове: лъвът използувал силата си, а дивото магаре бързината на краката си. Хванали няколко животни и лъвът започнал да ги дели. Определил три части с думите: Първия дял ще взема аз, защото като цар съм пръв; втория защото участвувам с дял поравно: а третият дял ще ти донесе голяма беда, ако не искаш да бягаш.Хубаво е във всички неща човек да мери според собствената си сила и да не се свързва, нито да става съдружник с по-силни от себе си.Езоп
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак подмириса . Браво . Тка и не пожелаха т.н. ,,четвърта власт ,,тоест ,,покорните жюрналюги ,,да разберат че лъжата е с къси крака . Особенно в тези времена на информатика .Видяхме как години на лъжи ,ласкателства ,вакса ,лъскане ,лъжи ,лъжи на Слънцето от Банкя и късите крачета лъснаха .Дерзаите в този дух .
44
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До АнонименИ колко години ще мислят да минават на ел.автомобили?Явно производителите си мислят други неща,щото се произвеждат най-вече скъпи електромобили.Откога чакаме такива от по 15-20000$,ама не идват и не идват...А функционални ел.коли се произвеждат още от 1996г!!!!Казано е:"Петролните компании ще пуснат масовото производство на алтернатвни задвижвания,чак когато се изчерпи петрола".Като се има предвид,че петролните компании са предимно ев*рейски,вкл. и в Русия.
43
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 39 Тук е България.-Православна. Оди си при пиде...рите в Европата за които Православието е ,,терористично ,,
42
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия " новини" са поръчкови и са магнит за ***
41
5
 
15
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ха,бомбастични "новини" колкото искаш!Русия не е цъфнала и вързала,ама не е и фалирала.Ако слушаме пропагандата и от двете страни ще излезе,че живеем в паралелна реалност!Примерно руснаците могат да кажат,че в САЩ десетки милиони живеят на купони,ама ще е само наполовина вярно-това просто е система за социално подпомагане.Впрочем,през април-май 2014-та се тръбеше,че Русия ще падне до края на годината,ама вече сме края на 2016 и няма признаци за такова нещо....
40
3
 
8
 
! Отговори
Дедо ти преди 7 години
До NewYorker : Пич, Лукойл чия компания е и бензина 98 октана от Естония ли е ? Аре по-полека...
39
7
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Някой поназнайва ли руски тук? Щот в руските новини не пише нищо подобно?
38
13
 
11
 
! Отговори
БСП+ДПС+АТАКА преди 7 години
НЕ на ЕС, да на ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ :) Не ви искаме Европата, искаме си ориента. Смело напред към братска Русия. :)
37
3
 
11
 
! Отговори
vvvvvvvvvv преди 7 години
аз щото много ви вярвам на писанията проверих в няколко европейски транспортни сайта .... никой не е чувал за купон нито е имал проблем при зареждането ..отделно .. ето ви цена ...un máximo de 146.00 (Kazakhstan Tenge) a 10-oct-2016 ..... това е около 75 ... 80 бг стотинки за литър нафта ... твърда цена от 10 .09 .. до днес ... от къде ги вадите тези новини ...
36
1
 
7
 
! Отговори
Мдаааа преди 7 години
Как ще ги стигнем... казахите... само 30% от бендзина от Расия... А у нас...
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък у нас има монополни високи цени и срещу купони нищо не дават. Крадат ни честно по 50 стинки на литър.
34
3
 
10
 
! Отговори
NewYorker преди 7 години
ами РФ от близо 3 години изнася нефт за Естония и Финландия и вкарва бензин от тях. 100% от 100 октановия бензин е вносен. Те нямат още евтина технология за това, особенно след като ARAL напусна Тюмен. Освен това, сами знаете, че РФ е най-голямия вносител на добавки за повишаване качеството на горивата. BASF, DuPont и т.н. правят милиарди от тях всяка година. Нищо лошо, но малко повече скормност от страна на русите няма да навреди ... но това са им особеностите!