Хакерска атака: Банката на Русия "олекна" с 2 млрд. рубли

Хакерите опитали да откраднат 5 млрд. рубли, обявиха служители
3 дек 2016 07:57,
55
Хакерска атака: Банката на Русия "олекна" с 2 млрд. рубли
Снимка: Reuters

Хакерска атака "отмъкна" 2 милиарда рубли от Руската централна банка. Открадната сума се равнява на 31 милиона долара и е била част от кореспондентски сметки в банката.

Служителят на банката Артьом Сичов съобщи за загубите на пресконференция. Той добави, че хакерите са се опитали да отмъкнат 5 милиарда рубли, съобщи "Ройтерс", цитирана от БТА.

Сичов коментира разпространено вчера съобщение на банката за хакерската атака, в което не се съобщават никакви подробности.

Финансовите регулатори призовават напоследък банките да увеличат мерките за сигурност след серия от обири на банки по целия свят.

Опасенията от хакерски атаки се увеличиха след февруари, когато неизвестни киберпрестъпници откраднаха 81 милиона долара, които централната банка на Бангладеш държала на депозит във федералния резерв в Ню Йорк.

Освен това вчера Русия съобщи, че е разкрила заговор на чуждестранни шпионски служби за предизвикване на хаос в банковата система на страната чрез координирана вълна от хакерски атаки и лъжливи съобщения в социалните медии за предстоящи банкови фалити, съобщи Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хакерска атака: Банката на Русия "олекна" с 2 млрд. рубли...хайде сега пак! Пак ни пробутвате поредната пропагандна лъжа тука.Руснаците писаха официален доклад, в който има предположение, че заради хакерски атаки за цялата 2016 г, всички банки (!) може да са изхарчили поне 2 млрд за противодействие на хакеритеВеднага след това лъжливото CNN се изцепи, че хакери откраднали от централната банка на Русия 2 млрд. Уличиха ги в лъжа, но там нали работя по Гьбелс, траят си, за да се разнася лъжата
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен това вчера Русия съобщи, че е разкрила заговор на чуждестранни шпионски служби за предизвикване на хаос в банковата система на страната чрез координирана вълна от хакерски атаки и лъжливи съобщения в социалните медии за предстоящи банкови фалити, съобщи Ройтерс.----------ДА ВИ СЕ ВРЪЩА, РУСКИ КОЛОНИЗАТОРИ. Същото направихте и с нас с фалита на КТБ и фалшивите новини за ***.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хакерчета ще свьршат като Березовски а може и по лошо
36
7
 
2
 
! Отговори
Kasperski Labs преди 7 години
Уж рашките бяха големи хакери, пък сега обвиняват другите.Българска Пословица: Който копае гроб другиму сам пада в него.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие верно ли ни занимавате с 30млн. долара? Това сигурно е само бонуса на CEO-то на банката за Коледа. И около 1/100 от парите които откраднаха като фалираха КТБ. И само три пъти сумата, която БАН искаше за повишение на заплати. Просто за да са ви ясни мащабите. Да не говорим за липсващите 7млрд. долара на Сосиете Женерал, или за глобите които европейските банки платиха в САЩ в последните 2 години. Банките не оперират с подаянията на Тиквата, а с милиарди.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще ги носят 2 млрд рубли?
33
1
 
7
 
! Отговори
Един от всичките преди 7 години
Какви хакери-българските управляващи крадци задигнаха 4 милиярда и никой не ги търси! Това са супер хакерите,а ние-народа,супер глупаците!
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хакерите да не са свършили тоалетната хартия? За какво друго може да са им рубли
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КотовскиКотовски, искаш да ни кажеш, че ФСБ ще избива собствените си хора, защото няма начин сътрудници на ФСБ да не са замесени в обира. Змията щяла да захапе сама опашката си, хахахааа.
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КотовскиКотовски, не се напрягай толкова ще се изкилиш от русофилство.
29
27
 
6
 
! Отговори
снегурочка Захарова преди 7 години
нали моите джуджета (Путин,Медведев,Чуркин .....)ще трябва да имат пари за подаръци за децата като тръгнат с дед Морозь
28
5
 
16
 
! Отговори
99 преди 7 години
"Вчера Русия съобщи, че е разкрила заговор на чуждестранни шпионски служби за предизвикване на хаос в банковата система на страната чрез координирана вълна от хакерски атаки и лъжливи съобщения в социалните медии за предстоящи банкови фалити"==Че то само преди 40-50 дни самият Байдън в прав текст заплаши Русия, а вчера британският министър на външните работи Борис Джонсън формулира ултиматум, че неговото правителство е готово да разпали пълноценна студена война с Русия, ако тя продължи независ
27
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Абе, тея да не са разбрали нещо? Краднали са рубли, да не би да става нещо с долара? То това си е почти един милиард долара. Що се запасяват с рубли, ей това ми въпроса, де.
26
3
 
4
 
! Отговори
Т преди 7 години
До 34Там има какво да теглят...
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАНАМСКАТА БАНКА ПРИЕМА ЛИ РУБЛИ? ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ПРОБВА И В ЛЕВОВЕ.ЩОТО БОКО ИЗНАСЯШЕ ЧУВАЛИТЕ С ЕВРО В КАТАР.
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CNN пак лъже! Позовава се на доклад на банката, че заради хакерски атаки срещу нея и клиентите си, е загубила 2 млрд, за цялата 2016 г, не за Вчера! Обикновенна пропаганда, за да могат шорошиите да получат душевен оргазъм.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДВА МИЛИАРДА РУБЛИ НИЩО НЕ СА. ТЕ НАШИТЕ ХАКЕРИ ТЕГЛЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ СМЕТКИТЕ НА МЕРИКАНЦИТЕ И ОТ БАНКОМАТИТЕ.
22
0
 
4
 
! Отговори
Цацаротака преди 7 години
Това последното не е вярно -цацаров неможе да прати прокурори в руски банки.
21
6
 
3
 
! Отговори
... преди 7 години
До АнонименПрав си. само тук я има тази новина. Ето един истински новинарски сайт. ***.rt
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Участваха ли наши перални и телевизори?