Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!

Нападателят на германката избягал в чужбина, до дни ще го арестуват
Обновена: 14 дек 2016 07:01 | 14 дек 2016 07:00,
338
Българинът от метрото – освободен! Германците: Експулсиране!
Българинът е ограден с кръгче. Снимка: "Билд"

Арестуваният българин, участвал в атаката срещу млада жена в берлинското метро, възмутила цяла Германия, е освободен от ареста.

И четиримата млади мъже, участвали в хулиганския акт, са от Източна Европа, пише в. "Билд". За българина е ясно, че е без адресна регистрация в Берлин. Полицията отказва да потвърди засега всяка друга информация за него освен ареста му.

Той бил арестуван във вторник след сигнал на гражданин, разпознал го на видеозаписа от нападението.

Още по темата

На 27 октомври една 26-годишна германка е ритната изневиделица в гръб по стъпалата на берлинското метро. Момичето прелита с главата надолу осем стъпала и си чупи ръка при падането.

Нападателят й дръпва безучастно от цигарата си и продължава по пътя си. Същото правят и придружителите му, един от тях взима и забравена бутилка бира от стълбището. Именно той е арестуваният българин.

Според "Билд" самият нападател вече бил в чужбина.

"Въпрос на дни е да го арестуваме", заявиха обаче от берлинската прокуратура, без да уточняват повече подробности. Българинът е освободен от ареста след многочасов разпит. Засега не може да се повдигне обвинение срещу него, тъй като няма доказателство за престъпно намерение, съобщиха от прокуратурата. Разследва се обаче възможността да бъде съден за престъпно бездействие.

Не се съобщава засега и дали останалите трима от групата, атакувала момичето, също са българи.

Първоначално имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Впоследствие медиите в Германия разтръбиха, че тя е германка, а нападателите й са бежанци, но и тази версия бе отхвърлена.

Междувременно социалните мрежи в Германия пламнаха от възмущение и се появиха снимки на българина с надпис отгоре: "Експулсиране!"

Частни лица пък са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена. Сумата до вторник вечерта достигна 10 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
12
 
! Отговори
съвет преди 7 години
А пък според Цоко /постът по-долу/ 1.5 милиона българи са като участниците в инцидента в берлинското метро, което е долнопробна клевета спрямо България и българския народ, но *** не трият поста му, както направиха с моя пост.
78
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката оградена с кръгче много добре се вижда, че чертите са му типично ромски. Както и да е отново влязохме в чуждите новини и отново с лошо, преди няколко дни с гръмналия влак, сега с тая долна постъпка. Живея вече доста години в Германия, правих докторантура, работих за BASF, сега за автомобилен производител. Познавам много българи, колеги, които са с висока професионална репутация и уни-преподаватели. Но всичко това няма да го прочетете никъде т.е. ще бъде заличено от лошите новини :(
77
1
 
1
 
! Отговори
Лъжата скромна преди 7 години
До ЦокоАми да, то при капа няма никакви убийци, изнасилвачи, крадци и мошеници. Капът развива в обществото братски отношения, за тях човекът е човек и звучи гордо.
76
1
 
30
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Крайно време е на Запад да махнат розовите очила и да проумеят простия факт,че германския паспорт не прави човека германец,френският-французин и българският-българин!Наказанието "отнемане на гражданство" трябва да бъде въведено и то ПОНЕ за 1-во и 2-ро поколение мигранти.Иначе ще продължаваме да се чудим що е пълно с "европейски" джихадисти!Който не се държи като европеец-обратно в дупката,откъдето е изпълзял!
75
1
 
27
 
! Отговори
съвет преди 7 години
Правете разлика между българин и български гражданин, ако искате да сте обективни и точни в оценките си.
74
1
 
13
 
! Отговори
съвет преди 7 години
Правете разлика между българин и български гражданин, ако искате да сте обективни и точни в оценките си.
73
1
 
3
 
! Отговори
До 88 преди 7 години
Когато първия рита германката, бирата изпада някъде от него, вижда се на видеото.
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са български ***, амерофили на обмяна на опит в Берлин.
71
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми като е българин кажете му името и кажете от къде е. И да приемем, че този, който зяпа като теле е българин, а онзи който ритна жената какъв е? И до тези, които се срамуват, ако някой от тези индивиди има няква връзка с България все тая, няма за какво да се срамувате, нали не сте като тях...
70
3
 
42
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
Чистокръвен българин,нали?То и Германия е пълна с такива "чистокръвни" немци ....
69
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е Кънчев и защо се крие като мишka? Къде е бхк да защитят рома на снимката от германските нацисти? Къде е Сорош и Барак Обама?
68
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експулсирането се решава от съда, а не от безграмотната германска ***. Нашия човек да потърси юридическа защита в посолството а има и съд по правата на човека. съдене на германия до дупка за незаконния арест и да плащат.
67
3
 
38
 
! Отговори
аа преди 7 години
Този ако е българин, е от "шведските българи" хахахаха, от скъпата боя хахаха
66
5
 
17
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Никога не съм била по-доволна, че каквато и мизерия да стане, западняците намират "българската жилка". От папата, че и до сега :)! Така и "емигрантите" няма да искат и да чуят за България.
65
3
 
14
 
! Отговори
Лърч преди 7 години
Хахха, МАМА ѝ Меркел ще каже всичко, само да оневини своите отрочета, Zergling-и.Искам да ми изкарат паспортната снимка и името на този "нашонароден" хайван с български документи, за да съм сигурен че не ни го пробутват като историята с папата.
64
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК МОЖЕ Д АИМА ТАКИВА ЛАЙНААААА БЕЕЕЕ, ЕЙ ВИДЯ ЛИ ГО ТОЗИ ЩЕ ГО БИЯ ДОКАТО МУ ДОЙДЕ ЕДНОТО ГРАХОВО ЗЪРНО МОЗЪК , *** С *** ЩО ЗА ЖИВОТНО ТРЯБВА ДА СИ
63
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До 110 ВасилевБутилката не се чупи защото не е от стъкло, а и ти си без образование!До 92Абсолютно точно. Браво!
62
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са български ***, русофили на обмяна на опит в Берлин
61
14
 
14
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Хулигани има всякакви от всички раси и народности.Да си спомним случая от Враца с участието на расови българи.
60
7
 
16
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Царя каза Трябва да сменим чипа. Бойко каза Лош матриала.Няма такава държава!