Мирен договор Русия-Япония? Трудно – заради Курилите

Путин се обяви за "грижлива" работа по взаимно доверие
Обновена: 16 дек 2016 16:13 | 16 дек 2016 16:07,
65
Мирен договор Русия-Япония? Трудно – заради Курилите
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин и японският премиер Шиндзо Абе признаха, че сключването на мирен договор между двете им страни е трудно заради спора им за Курилските острови, предадоха ТАСС и Франс прес.

Двете държави все още не са подписали мирен договор след края на Втората световна война.

"Наивно ще е да се смята, че този проблем може да се реши отведнъж. Безусловно обаче е необходимо да се търси решение, което би отговаряло на стратегическите интереси и на Русия, и на Япония. Трябва грижливо да се работи по укрепването на двустранното доверие", заяви Путин в Токио на обща пресконференция с японския премиер, пише БТА.

Руският лидер за пореден път определи като "анахронизъм от миналото" липсата на мирен договор между Москва и Токио.

"Сключването на мирен договор не е нещо лесно", призна и Абе.

Конфликтът за Курилските острови започва след Втората световна война, когато Съветският съюз окупира Южните курилски острови.

Днес е вторият ден от визитата на руския президент в Япония. Днес полицията в Токио спря крайнодесни протестиращи, които искаха да стигнат до мястото на срещата между Путин и Абе.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
От безисходица ли ,от глупост ли руснаците все се навират където не трябва.Турците мечтаят исляма да водят, азиатците ти се кланят, а в главите им " бели дяволе,ще те изиграя". И турци и китайци и японци при първа възможност първо ще изсмучат русията,а след това ще изгорят празната опаковка! Русия още нищо не е видяла_досега е имала абота с европеици_онези друго мослене имат.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са смешни ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИТЕ от Източна Европа.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРОИЧЕН НАРОД - СМЛЯХА АМЕРИКАНЦИТЕ В ПЪРЛ ХАРБЪР
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами някой да ви каза че за един ден са подписани 80 споразумения и япония прекратява санкциите към русияняма и да ви го напишат в българските медиихората си гледат интереса а не тоя на краваршингтон- ще е така докато траете гербавата хунта всичко си зависи от народа ако е свестен го управляват свестни ако не е го управляват *** - това е
39
5
 
2
 
! Отговори
историк не на БКП - преди 7 години
Япония се предава на САЩ безусловно именно ,за да не й се случи съдбата на Германия.Тоест ,за да предотврати съветска окупация на част от основните си острови . Курилите са взети като трофей отСССР по настояване на Сталин както изт Прусия на Германия .Затова и Япония няма подписан договор със СССР за разлика от Германия. .
38
0
 
12
 
! Отговори
глупостинатъркалета преди 7 години
Всеки народ, който има поне капка самочувствие, патриотизъм и любов към родината защитава териториите си до последно. С кръв са я спечелили и с кръв ще я загубят! Никой на никого няма да връща нищо, какви са тези глупости? Руското правителство или което и да било правителство ще бъде избесено ако доброволно датът територията си на друга държава. Това е все едно да си дадеш жената и колата на съседа, но умножено по един милион! Изкуствени държави като САЩ и УК няма да коментирам.
37
1
 
12
 
! Отговори
Дановски преди 7 години
"путин каза че русия е държава на която границите не се знаят"=============От това, че сте станали жертва на лош превод, не бива да страдат и други хора. Истината е следната:Путин задава шеговит въпрос на малко момче знае ли къде е краят на руската граница. Момчето отговаря неправилно и Путин му казва това, което знаят всички средноинтелигентни хора, а именно, че руската граница няма край. Същото твърдение важи и за българската граница, защото всяка граница е окръжност без начало и без край.
36
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Курилите Руснаците получават храна три пъти на ден във войнишки баки. И произвеждат Био газ от хранопровода
35
1
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Първото население на тези острови е бяло, и по-едро от японците. Това не ти ли говори чии са тези острови?! Не са японски. На всичко отгоре Япония не спазва споразумение за Сахалин. Я потърси и попрището факти от историята, па тогава пиши.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 39 Недалече от кв. Корило - Нови ИСКЪР се намира и Корейската махала. По регистрите на Общинага. Но там няма корейци и никого не е имало. Историята е много комична за името Корейска махала.
33
10
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Злобно и комплексирано лилипутче!!!
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е новият световен лидер ,а както каза путин границите и не се знаят
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
путин каза че русия е държава на която границите не се знаят а вие за едни курили се притеснявате.да не отиде цяла япония без време.русия е новият световен лидер
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37"Хората причинили най-много страдания и жертви на хората влизат в историята.За справка: Наполеон, Хитлер, Сталин, Асад, П.......".......Плевенлиев, Борисов,Митов и др.,нали?
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Обикновена БГ завист, нали?
28
2
 
10
 
! Отговори
Географски уточнител преди 7 години
"и ти се завива свят като видиш, че всъщност Русия е от Европа до Япония"===========Всъщност, Руската Федерация е от Калининград (центъра на Европа) до Аляска (СПЩ).
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вовчо го е напнал голем зор японците да инвестират барем в нещо, та сега се умилква и дърдори за съвместно инвестиране и някви такива глупости. Ама не става и не става"Все му е едно. Те го канят - това е в Япония.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне аз от както помня Курилските острови са си от СССР времето. А преди СССР нямам спомени. Това име не ми мяза на японско по скоро ми напомня за наш град на име КУРИЛО. Сигурно японската империя ги е притежавала по времето на императора заради който краварите им пратиха две малки бомбички и заличиха от земята два града. Ех тези дръпнати очички пак ли искате да ви пратят този път не бомбички а две ракетки сатана!?
25
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората причинили най-много страдания и жертви на хората влизат в историята.За справка: Наполеон, Хитлер, Сталин, Асад, П.......
24
2
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
До всички краварски *** - кога краварите връщат правото на Япония да управлява остров Окинава?