Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре!

Той постави под въпрос ефективността на организацията
27 дек 2016 12:00, Елка Василева
56
Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, като каза, че световната организация е просто клуб, където хората "да си прекарват добре времето", предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", заяви Тръмп в Тwitter.

Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност въпреки натиска на новоизбрания американски президент за това САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари", имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.

Тръмп също така влезе в спор с американския президент Барак Обама за това кой е щял да спечели изборите за държавен глава в САЩ тази година, ако борбата е била между тях двамата, отбелязва Асошиейтед прес.

В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.

Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Тwitter, че "няма начин" за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика. Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с групировката "Ислямска държава".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: ООНДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
29
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Какво толкова е казал всички знаем, че ООН реално няма никаква власт. Всичко което става става със съгласието на големите играчи.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Противоричиво е да се отказваш от хегемонията над света и да се опитваш да засилвваш влиянито си в световна организация като ООН.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емоционален и непредвидим. Ядосан е на ООН защото преди два дни гласуваха резюлюция против Израел. Зетят му е евреин. Затова е против ООН. А вие нали не харесвахте политиката на евреите. Сега защо му пригласяте против решенията на ООН?
21
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ООН ли????Огромна група от ТЪРТЕИ които си живуркат на гърба на народите.Такива в България под формата на народни представители,служители в министерства,агенции,правителствени и не правителствени организации,комитети,съвети и тн и тн които цял ден може да изреждащ и от които фаида иокму и които народът издържа за да си живуркат иииии в които работят жените,децата и близките на власт имащите , политиците и богатите.Анадъму шинди български народе?
20
8
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
За сега го докарва на приказки нека видим какви ще са действията му. Като се знае че е фалирал няколко пъти съзнателно не е сигурно точно какви ще са пораженията които ще нанесе, а че ще има поражения ще има, дано да не са сериозни.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,СВЕТЪТ Е ПОВЕЧЕ ОТ 5" който разбрал разбрал
18
34
 
6
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Въпросът дали Доналд Тръмп ще влеэе НАИСТИНА в Белия дом, продължава да е на дневен ред:-)))???
17
3
 
26
 
! Отговори
Boby преди 7 години
Абсолютно верно
16
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление този ще забърка големи каши.
15
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го харесвах в началото изобщо, но напоследък ми прави все по-добро впечатление! Обгради се с много качаствени съветници, мненията му за нещата доста съвпада с мойте. От години говоря, че ООН е най-импотентната организация изобщо! Надявам се на обрат е положителна посока за света.
14
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичо Доналд ела виж нашия парламент и ще извикаш 241 пъти уволнен си, а ООН ще ти се струва като добре работеща организация, на фона на нашия парламент!
13
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно прав е Тръмп. Не само за ООН. За почти всичко, от което народите в цял свят се възмущават и надигат. Тръмп не е лицемер, казва истината право в очите, затова алчните вампири от банковата система го мразят безумно. И с всички сили се стремят да го премахнат от управлението на мощната държава, зинала под тяхно ръководство да погълне цял свят и намиращи подкрепа себеподобни, от празноглави дърти "звезди", от присламчващи се към безразсъдната предишна власт кариеристи и готованци.
12
1
 
31
 
! Отговори
Факт преди 7 години
По принцип е прав,но пропуска едно нещо-основната причина за обезличаването на ООН са самите САЩ!И не само администрацията на Обама.Ама няма страшно-с намаляването на американското влияние в света ООН ще живне и там ще стане по-интересно.
11
12
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
зет му които ще движи бизнеса му е ордодоксален евреин така че светьт дасе готви само за лоши неща
10
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
невероятно но факт тръмп повтаря в изказванията си тезите развивани и доказани в българският вестник строго секретно
9
16
 
14
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Нека да не слушаме такива подвеждащи послания. Ако се закрие ООН, тогава къде ще разпределяме тези наши кадри, които сме назначили там? Ние искаме да има повече международни институции и те да ни ръководят.
8
3
 
29
 
! Отговори
ПРЕДИ и СЕГА преди 7 години
до 4Да света върви към война, а *** пак живее в друго измерение.
7
2
 
43
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Трамп заедно със путин и израел ще изкоренят злото наречено ислам първо а после цялата гейска либерална *** от европа заедно със господата роми който се интегрират от 1000 години ще бъдат депортирани във индия там и на едните и на другите ще им е по добре и взаимно ще си се интегрират!!
6
2
 
49
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Виждам как и ООН и НАТО ще изчезнат в близко бъдеще
5
3
 
63
 
! Отговори
ами преди 7 години
Тоя започва все повече да ми харесва!!!!!!