Обама наложи санкции срещу Русия заради намеса в изборите

35 души са обявени за персона нон грата
29 дек 2016 22:23, Александър Попов
393
Обама наложи санкции срещу Русия заради намеса в изборите
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама нареди да бъдат наложени санкции на Русия в отговор на "агресивния тормоз срещу американски длъжностни лица и кибероперациите" на руското правителство по време на президентските избори в САЩ, предаде ДПА.

Държавният департамент обяви за персона нон грата 35 "служители на руското разузнаване", които в рамките на 72 часа трябва да напуснат САЩ със семействата си. Официално те са дипломати от руското посолство във Вашингтон и консулството в Сан Франциско, отбеляза Ройтерс, като се позова на официален американски източник.

Освен това ще бъдат затворени два руски обекта в щатите Ню Йорк и Мериленд, които са използвани от руски представители с цел събиране на разузнавателна информация.

В комюнике на Белия дом се съобщава за въвеждане на санкции срещу девет юридически и физически лица, включително две руски разузнавателни агенции и три компании, които са предоставили материална подкрепа за кибероперациите на една от разузнавателните служби.

Официален източник съобщи за Ройтерс, че мярката с експулсирането на руските дипломати е в отговор на налаган от Русия "тормоз върху американски дипломати".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
3
 
! Отговори
медиен лъв преди 7 години
Вчера имаше статия колко му се възхищавалли краварите на шебека!И на това ли му се възхищават - след него и потоп?
174
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСлед 20 дни Обама ще си отиде на Хавай, Тръмп в белия дом и руските дипломати пак ще се върнат :)
173
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТръмп е роден в САЩ, значи ще изгони много повече руски *** в родната им мечкария.
172
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
След 20 дни Обама ще си отиде на Хавай, а руските дипломати в родния руски рай сибир.
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп нееднократно заяви в предизборната си кампания, че Хюсейн Обама не е роден в САЩ, така че, една от първите задачи на новоизбрания президент ще бъде да експулсира мелеза Хюсейн Обама обратно в родината му Кения.
170
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По-добра демонстрация на безпомощност от Обама не може да се измисли"ЗНАЧИ АКО ОБАМА СРИНЕ РУСИЯ ТОВА Е ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ ХАХАХАХАА
169
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСКИТЕ *** СТАВАТ МНОГО ОСТРОУМНИ СЛЕД АМЕРИКАНСКИ РИТНИК.
168
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименза руските шимпанзета
167
2
 
20
 
! Отговори
анани преди 7 години
По-добра демонстрация на безпомощност от Обама не може да се измисли. Логичен край на управлението му. Президентството му преди 8 години започна с демонстрация на желание за нормални отношения с Русия и завършва с тотална конфронтация. Пълна бездарност...
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ, Сатанинските Американски Щати, са най-г.нусната и мразена държава в света, сбирщина от н.егри, всякакви ***, латиноси, индийци, пакистанци, китайци, азиатци, конгломерат от б.оклука на света, белите са малцинство отдавна. Напълно нормално е кенийски мюсюлманин да ги управлява 8 години.
165
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ, Сатанинските Американски Щати, са най-г.нусната и мразена държава в света, сбирщина от ***, всякакви ***, латиноси, индийци, пакистанци, китайци, азиатци, конгломерат от б.оклука на света, белите са малцинство отдавна. Напълно нормално е кенийски мюсюлманин да ги управлява 8 години.
164
0
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Абе дори и да се верни твърденията на Обама за руска намеса, защо САЩ да могат да се бъркат на всякъде, а на Русия да е забранено? Селски тарикат, иска да хваща кокошки по чуждите дворове, но като влезнат в неговия се сърди и оплаква....
163
0
 
14
 
! Отговори
мнение преди 7 години
мярката с експулсирането на руските дипломати е в отговор на налаган от Русия "тормоз върху американски дипломати" - това означава, че ФСБ постоянно диша във врата на американските "дипломати" и те не могат да си вършат работата за която на практика са изпратени - да събират разузнавателни сведения и се срещат с техните източници, разбирай американски агенти в Русия. Ами действат си хората .... Обама се сърди, че Путин не разрешавал на ЦРУ да разузнава в Москва, айде моля ви се ....
162
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До колкото ми е известно демократите изгубиха не само президентсктите избори, но и мнозинството си в Конгреса. И там ли положението е в резултат на "хакерски атаки". Тоя направи много велики руснаците, а в същото време на всякъде се тръби колко са изостанали в номите технологии. Сега кое е вярно от двете?
161
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванНАМЕСАТА НА РУСИЯ НАВСЯКЪДЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И В БЪЛГАРИЯ Е ОЧЕВИДНА И СЕ РАЗПОЗНАВА ПО БЕЗДАРНИЯ ПОЧЕРК
160
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един поглед върху хората от екипа на Тръмп дава повод за извода, че Тръмп няма да е така дипломатичен и толерантен като Обама.
159
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Намесата в изборите на САЩ изобщо не е доказана. Намесата на САЩ навсякъде по света, включително и при нас е очевидна. Изглежда Обама го гони болезнена параноя. САЩ вече не е това, което беше и едва ли някога ще бъде.
158
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До отмъщава сифактически руските агенти искаха хилъри на власт но не стана
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, само му виж името на тая мюсюлманска кенийска ч.ернилка, Барак Хюсейн Обама, изхрачи се върху него, бий му един шут в кльощавия черен маймунски ***, и повече на се занимавай с него! Пфу!!!
156
1
 
8
 
! Отговори
отмъщава си преди 7 години
Фактически Обамата си отмъщава на американските избиратели, за загубата на Хитлъри на изборите.