Жена ми е ангел! Трагичната Коледа за едно българско семейство

Лъчо и Фани се готвели да посрещнат близначки, а всъщност...
9 яну 2017 10:30,
56
Жена ми е ангел! Трагичната Коледа за едно българско семейство
Снимка: архив Reuters

Коледните празници се оказват не светъл празник за едно българско семейство в Монреал, а в трагичен ден. Семейството трябвало да посрещне нови попълнения в дома си - чакали близначки.

Фани Влахова, която е била приета в Кралската болница "Виктория" за пет седмици заради високорискова бременност починала на 29 декември, след като родила дъщерите си Стефани и Елизабет в 36-тата седмица с планирано секцио.

"Бях до нея и акушерката каза: "Поздравления, имате две деца", спомня си съпругът на Фани – Лъчо. Веднага след това обаче съпругата му промълвила, че не се чувства добре.

"Така започна всичко", споделя Ангелов пред канадския "Global News".

Бързо го изкарали от стаята, а лекари започнали да спасяват 43-годишната жена. Минути по-късно един от лекарите отишъл при Лъчо и му обяснил, че според тях Фани страда от амниотична емболия - рядко състояние, при което част от околоплодната течност попада в кръвта на майката.

Така денят, който би трябвало да бъде запомнен като един от най-щастливите в живота на Лъчо, става една малка семейна трагедия. Той почва да се обвинява за всичко, което не е направил за жена си.

"Имаше два или три дни, в които дори не можех да мисля за близначките. Отивах в болницата механично, но всичко беше заради жена ми!"

Едноседмичните близначки, които са все още в неонатологията на болницата, са добре, но все още не могат да бъдат изписани, защото тежат под 2 кг всяка.

Лъчо, който е имигрирал в Канада от България преди 17 години, не обвинява екипа на болницата и казва, че те са направили най-доброто, на което са способни.

"Смъртта й се разследва от съдебен лекар", потвърди и Женевиев Гилбо, говорител на следствието.

Лъчо пък иска да знае какво се е случило, за да може да преживее смъртта на Фани: "Жена ми е ангел. Не мога да живея с това, без да знам причината за смъртта й".

Приятелите на Лъчо и Фани са направили кампания, която вече е надминала целта си от $500 - всъщност са събрани 5000 долара в последните 4 дни.

Приятели на Фани, която е работила като учителка, страдат от загубата й. Тя е била отдадена на работата си, усмихната и винаги подкрепяща останалите.

А Лъчо сега се стреми да се върне на работа, за да може да се грижи за 11-годишният си син и новородените си дъщери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
45
 
! Отговори
Пича преди 7 години
"три деца без маика това е лош знак от сьдбата на бащата ще му трябват много силии акьл да се справи с този знак и да извлече поука"Каква поука бе мъдрец? Да не е средновековието, та да обвиняваш човек за нещастен случай? Такива суеверни мухъли все съдбата ги гони.
20
0
 
66
 
! Отговори
Ивелин преди 7 години
Дъщеря ми се роди по спешност в осмия месец със секцио и едва оживя, също едва спасиха жена ми. Искрено съчувствие на това българско семейство. Нека почива в мир тази жена дала живота си за да живеят двете дечица. Моите съболезнования.
19
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Така денят, който би трябвало да бъде запомнен като един от най-щастливите в живота на Лъчо, става една малка семейна трагедия."Малка семейна трагедия?!! Кво приказваш... колко да е малка жената е починала оли**френи!
18
2
 
36
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
имали сте голямо нещастиесъпругът ми е роден така-в 6 месеци то преди 50 г.оживява и е напълно здравможе би,защото се случва в държава с отлично за тогава здравеопазване
17
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деня се превърнал в " малка семейна трагедия " Алооо има две малки душички да останат на този свят без майчицавие го наричатемалка семейна трагедия.Бог да прости майката. Нека я превърне в звездичка която да бди и огрява пътя намалките дечица през целия им живот, малките дечица.
16
43
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
три деца без маика това е лош знак от сьдбата на бащата ще му трябват много силии акьл да се справи с този знак и да извлече поука
15
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България ежедневно умират и деца и възрастни поради липса на средства и апаратура. Медиите защо не пускат сълзливи статии за тези случаи?
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до *** 10Никой, само изpоди като теб.
13
5
 
9
 
! Отговори
до изрода 10 преди 7 години
До Анонимен 10,от *** като теб също никой не се интересува,когато станеш Човек,тогава се обаждай,*** такъв,животните имат повече чувствителност от тебе,изчадие
12
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да благодарим на приведения зет - разби индустрията, раздаде предприятия на въртоглави комунисти и хиляди интелигенти българи отидоха да се мъчат в чужбина! Няма ли да се намери един следовател и прокурор да го вкарат там където му е мястото!
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Не се притеснявай, за смисъла се иска малко повече зяпане в екрана и тракане по клавишите...
10
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И дъщеричката ми е ангел.Родена преждевременно през ноевмри в 25гс,живя 19 дни,през който лекарите все е хвалеха,че се справя страхотно,а аз бях неотлъчно до нея всеки ден,слагайки ми я за по 4 часа на гърдите-такава е практиката в Германия при недоносени деца.И една сутрин,просто ни се обадиха,да кажат че е зле и да отидем да в болницата.Незнаеха каква е причинаха.Не дадохме да я режат в съдебна медицина,защото телцето и заслужаваше покой след всички интервенции.Много е тежко.
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гербист-столичанНе прочете ли, че не и е първо раждане? Имала е син на 11. Ама ти така по навик. Господ да я прости! Дано е на едно по-добро място!03296
8
29
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
До гербист-столичанрискове има, ама който е блял на младини, ще трябва да ги преглътне, а от смъртта никой не е избягал, все ще се мре
7
2
 
77
 
! Отговори
Пенчев преди 7 години
Бог да прости жената! Но ей ЖУРНАЛИСТИ ПРОСТИ ОТ ДНЕС БГ СПЕТЕ ДА НИ ТОВАРИТЕ С ВСЯКА ЕДНА ТРАГИДИЯ !!! НАПИШЕТЕ ЕДНА ХУБАВА НОВИНА !!! ВИЕ ИМАТЕ ЛИ МОРАЛ БЕ???
6
35
 
33
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
До 123, Виж не съм специалист, но мисля че и възрастта има нещо общо със случая. Жените трябва да раждат до 35г., след това е редно да бъдат информирани за нарастващите рискове.
5
9
 
58
 
! Отговори
123 преди 7 години
До гербист-столичанСтига сте писали глупости. Ако е тази причината, амниотична емболия, то няма нищо общо с възрастта. Случва се и на млади жени.
4
21
 
13
 
! Отговори
Съд преди 7 години
Аз предлагам сегада ги съдят до дупка тезилекари в Канада, не може само в България да стават такива работи....
3
51
 
50
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Смисълът на статията е да се предупредят жените, че след 35г. възраст е рисково да забременяват и да раждат. Ето че дори и при съвременно здравеопазване не са успели да я спасят жената на 43г. е била. На тази възраст рискът е огромен.
2
23
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е смисълът на тази статия?