Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент

Тя е за нормализиране на отношенията на Париж с Москва
17 яну 2017 10:37, Елка Василева
289
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Председателката на "Националния фронт" Марин льо Пен, кандидатка за президент на Франция, обеща в интервю за "Известия" официално да признае Крим за част от Русия, ако спечели тазгодишните президентски избори, предаде ТАСС.

"Да, след референдума, показал, че народът е съгласен да се присъедини към Русия, аз също признавам Крим за част от Руската федерация", казва Льо Пен.

По думите й включването на Крим в Украйна е било "само административен въпрос от съветско време, полуостровът никога не е бил украински".

Тя изразява съжаление, че референдумът от март 2014 г. не е признат от международната общност и от ООН.

Кандидат-президентката заявява, че планира да подобри отношенията между Франция и Русия. "Смятам да предоставя на Франция независимост от САЩ и НАТО и ще възстановя нормалните отношения между Франция и Русия, по-специално чрез вдигане на несправедливите и неефективни санкции", казва тя.

Льо Пен изтъква, че иска да върне на Франция нейния "глас и място в света". Според нея френските власти десетилетия наред са следвали идеите на европеизма, загърбвайки собствените си интереси.

По-рано тя заяви пред телевизия Бе Еф Ем, че "не смята за нелегитимно" присъединяването на Крим към Русия и не вижда основания да поставя под съмнение референдума от 2014 г. "Сегашните власти на Франция не признаха връщането на Крим в състава на Русия", припомня ТАСС.

Последните анкети определят Льо Пен като един от фаворитите в президентската надпревара, която най-малкото ще стигне до втори тур. Изборите във Франция ще са в два тура - на 23 април и на 7 май.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До до мазепапо-смешен ставаш. Кажи ми каква е разликата между православието и католицизма?
128
3
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До руснакаА чеченците имат ли право да се самоопределят? А Москва има ли право да се присъедини към Монголия? Смешен си.
127
4
 
5
 
! Отговори
руснака преди 7 години
колкото българите в България имат право да се самоопределят, толкова и руснаците в Крим имат право да са част от Русия.Колкото Крим има право да се върне в Украйна, толкова и България има право да стане част от Турция.Ако има въпроси и неразбрали - да се прочете още веднъж
126
1
 
5
 
! Отговори
Коча преди 7 години
Навремето европейските лидери по същият начин харчиха парите на Кадафи,после всички знаем какво стана
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо Пен признава Крим за част от Русия, ако стане президентКъсно е либе за китка. Нашият хвърчащ президент Радев те изпревари с Крим, даже още преди да е встъпил в длъжност отваря руски фронт в недрата на НАТО и ЕС за освобождаването на Крим от украинския окупатор.
124
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е реплика на СССр !
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помня преди няколко години лидерите на ЕС и САЩ как успаха Кадафи,канеха го на срещи,разпъваха му палатките където иска,даже Саркози ръка му целуна,говореха ,че е техен приятел а Либия съюзник,бяха за сваляне на ембагото,пък после ква стана тя ? Само след няколко месеца го светнаха.Та сега същият цирк играят и с путиновата джамахирия,ама танковете вече са в прибалтикиа
122
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес всички са принудени да се съобразяват с Русия.---Дааааа, това съобразяване се изразява в налагане на санкции. Укрепват и икономиката ..хаха
121
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в който Тръмп стане президент на САЩ и той ще стане лош за Русия.Путин се нуждае от врага САЩ които са виновни за всички проблеми в Русия.
120
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента ЕС е по-слаб и разединен, от когато и да е било. ЕС загуби совите позиции в международната политика.
119
6
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ще признава и хоро ще играе. Иначе оня малкия, дето язди мечки, ще й потропа на вратата, да си иска паричките. :)))
118
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия излезе на международната арена в качеството си на глобална сила под ръководството на Путин. Днес всички са принудени да се съобразяват с Русия.
117
14
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Тук става дума за друго - позволи ли се безнаказано на Русия да краде територии, тя ще реши, че всичко й е позволено. И без това в момента е пълно с такива руски "джобове" - Приднестровието, Осетия, Абхазия чиято единствена цел е да не позволят държавите-майки да излязат от савецката орбита. А савецката необятна земя, макар и 1/5 от Земята, иска още и още, независимо с какви средства
116
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГермания бълха я ухапала....
115
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Международната рейтингова агенция Moodys прогнозира растеж на брутния вътрешен продукт на Русия.
114
6
 
5
 
! Отговори
ВАТ преди 7 години
Ако стане президент - а денги ?
113
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Германия е загубила 6 милирда от контрасанкциите на Русия.
112
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО е само една релика от миналото.
111
19
 
14
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
На тая френските банки й отказаха вкупом кредити за изборната кампания и тя взе "кредит" от Русия. Сега куч-ка-та си плаща.
110
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 127"ВКС на Русия при нужда може да изпепели за минути..."От ВКС не става и чeп за зеле. Израелците ги насиpат всеки ден и ВКС си натискат парцалките, щото иначе от военните им бази в Сирия ще останат само мазни петна.