Тръмп в очите на Сорос: Диктаторът, който ще се провали

Финансистът предрече търговска война с ефекти по цял свят
20 яну 2017 10:52,
159
Тръмп в очите на Сорос: Диктаторът, който ще се провали
Снимка: Reuters, архив

Милиардерът Джордж Сорос заяви, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е "кандидат-диктатор", който ще се провали. Той добави, че Тръмп се "готви за търговска война, която ще има огромни ефекти върху Европа и други части на света", предаде Франс прес, цитиран от "Фокус".

"Самият кандидат-диктатор не очакваше да спечели изборите – той бе изненадан", заяви роденият в Унгария финансист.

"Лично аз съм убеден, че Тръмп ще се провали, защото идеите му, това, което го води си противоречат", добави той.

Сорос предрече загубата на "позитивното влияние на САЩ по света в полза на отвореното общество", което ще "има огромен ефект върху Европа и други части на света". Сорос, който подкрепяше Хилари Клинтън по време на изборите в САЩ, е загубил близо един милиард долара поради изненадващата победа на Тръмп.

Милиардерът заяви още, че около политическите намерения на новия американски президент Доналд Тръмп витае несигурност, която ще се отрази негативно на финансовите пазари.

"В момента несигурността е на най-високата си точка, а несигурността по същество е враг на всяка дългосрочна инвестиция, затова не смятам, че пазарите ще се справят особено добре", каза Сорос пред "Блумбърг нюз" в Давос, където се провежда ежегодният световен икономически форум.

"Той (Тръмп) е за друг вид управление, който противоречи на отвореното общество", каза 86-годишният финансист. "Тази форма на управление е по-правилно да наричаме диктатура, а също и мафиотска държава".

В отговор на въпрос каква позиция трябва да възприеме бизнесът по отношение на Тръмп Сорос препоръча "да се стои колкото се може по-далеч от него (от Тръмп)".

Милиардерът изрази предположение, че действията на новия американски президент по косвен начин ще донесат ползи за Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: СоросТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е резултата, когато човек прочете Кабала на пияна глава и я разтълкува неправилно - един стар ненормаллник, егоцентрик който си мисли, че всичко се върти около него и има власт над целия свят.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БПФнЕ СЕ ЗНАЕ,НА ТОЯ ДО СЕГА СЕДЕМ ПЪТИ СА СМЕНЯЛИ СЪРЦЕТО!
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Сорос го казва, значи е точно обратното !Не вярвам на най големия борсов манипулатор
71
3
 
23
 
! Отговори
Наглый Жид преди 7 години
Скоро Злостър черното влечуго с торбичките под очите ще ритне камбаната, гушвайки букета. Ще мачкаме капите и ще ядем ашуре кашер.
70
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ушaнките като чуят за Сорос и баялдисват :)
69
2
 
42
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Идва края на човека на който се възхищавах заради отличните му финансови Акробатики с които прецака Английската Национална Банка 92-г и стана милярдер за 1 ден .Изминалата 2016 г загуби няколко милярда заради грешното тълкуване на пазарите след избирането на Тръмп.Мислише че Долара и Американските индекси ще се сринат като лавина но се оказа че не е така.Шока още го държи и ще продължава да губи.Не харесва Тръмп не защото е вреден за света а защото му бръкна в джоба доста сериозно.
68
3
 
42
 
! Отговори
Недовършена работа преди 7 години
Ако навремето германците си бяха свършили добре работата Сорос щеше да се казва някоя сажда в комина на крематориума в Дахау . И света щеше да е по хигиенично място .
67
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Copoc е силен, дума да няма! Но срещу него вече са се изправили много по-могъщи сили! И не всичките са местни.
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 75Зетът на Тръмп ,който той назначи за свой съветник,като попадна в жесток сблъсък на интереси,е евреин.Явно,суетата,нагона за власт и диктатура,парите,не се водят от еврейския произход.
65
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С други думи, Copoc обявява война на новия президент... Само че никой не е вечен!
64
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И без Сорос се знае,каква е съдбата на всеки диктатор-провал.
63
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евреина Сорос срещу германеца Тръмп.Спомените за Холкоста излизат от гардероба.Германеца си е германец и знае как да увлича масите.Буквално като своя великсънародник ефр.Шекелгрубер с призивите Велика Америка той взривява масите.Като опитен бизнесмен той наистина ще тласне САЩ напред но не е изключено да бръкне в дълбоките джобове на евреите така както направи ефр.Шекелгрубер.А това на ялия хурката Сорос преди 70-години никак не му се иска на стари години пак да му се случи.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До STAR
61
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почвам да си мисля че Адолф е усетил някои неща . А сега всичко е изопачено ,прикрито. Въпреки всичко за мене Русия е Светиня на Православието.Различна от деградиращия западен свят.
60
1
 
43
 
! Отговори
Пророк Унуфри преди 7 години
Гущерът на снимката има 1 милиард причина да иска смъртта на Тръмп. Той и мафиотите около него ще организират "атентат" срещу Тръмп, после в Щатите ще стане мазало и ще се превърнат в най-голямото гето на планетата земя.
59
1
 
40
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тоя няма ли да гътва баката че света да се отърве от едно голямо зло?!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при тях ще има стягане на коланите с по милярдче както вика доктора,ако някой го боли в кръста и не може да вдигне чувала да стегне не само медецинския колан за топло,а да стегне и каиша по талията да пребере стомаха и подпре кръста,разтворени тиранти отпред като за талия няколко х-са л и кръстосани на х отзад заради фрака не вършат работа и няма опора,не подпират кръста както треба,при навеждане и поклон може да се обади нещо като ишияс преди неусетен от примерно на младини кат вид упражнения
57
2
 
44
 
! Отговори
gogo преди 7 години
На 13. януари в галерия "Червена къща" имаше голяма изложба с название "Прайд", популяризираща хомосексуализма в България.Отворете сега страницата им и вижте кои са спонсорите на Червена къща: redhouse-sofia.org/Content.aspx?id=25Цитирам: "Фондация "Америка за България", "Институт "Отворено общество и мрежа от фондации Сорос". Има ли въобще нужда от коментари?
56
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина щом този мулти мафиот Сорос реве ,значи наистина му бъркат в бизнеса...тоест не е добре за задкулистни играчи като него които се борят за влияние и милиарди в Европа и света.
55
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом такива милиардери като този,които бъркат в кацата с мед ( политиката ) ревът значи положението е добре.