Лидерът на Хизбула доволен, САЩ се управлявали от "идиот"

Това е началото на облекчение за угнетените по света, смята той
12 фев 2017 22:22, Анисия Иванова
59
Лидерът на Хизбула доволен, САЩ се управлявали от "идиот"
Снимка: БТА

Лидерът на ливанската организация Хизбула Хасан Насралла заяви днес, че за света ще бъде от полза да има един "идиот" в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Насралла изтъкна, че Хизбула е много по-силна, отколкото при създаването си в началото на 80-те години на 20-и век, и не би трябвало да се притеснява от заплахи от Запада.

Той каза по адрес на американския президент Доналд Тръмп: ". . . ние сме много оптимистично настроени, че когато един идиот се настани в Белия дом и се хвали със своята идиотщина, това е началото на облекчение за угнетените по света".

Тръмп се зарича да възприеме по-твърд подход към Иран, който е ключов поддръжник на Хизбула и други въоръжени групировки в Близкия изток, посочва Асошиейтед прес.

Насралла каза, че Хизбула твърдо подкрепя прекратяването на огъня в Сирия, по което беше постигнато съгласие в Казахстан, и всяко примирие, което може да доведе до политическо уреждане на конфликта, отбелязва Ройтерс.

Русия и Турция посредничиха за договаряне на крехко прекратяване на огъня през декември между сирийското правителство и бунтовниците. Споразумението доведе до непреки преговори през януари в казахстанската столица Астана, където Русия, Турция и Иран се съгласиха да наблюдават примирието.

Няколко висши командири на Хизбула и стотици бойци са загинали в Сирия, където шиитската организация се бие в подкрепа на сирийския президент Башар Асад.

Според Насралла битката за град Алепо е променила развитието на конфликта в Сирия, който продължава вече шеста година.

Сирийските правителствени сили, подпомагани от руската военна авиация и поддържаните от Иран милиции, изтласкаха бунтовническите групировки от източната част на Алепо през декември, което беше най-значимата победа на Асад във войната.

"От шест години Сирия е изправена пред риска от рухване на държавата. Тази опасност до голяма степен е преодоляна", каза Насралла в предавана по телевизията реч.

Алепо даде начален тласък на преговорите в Астана, "отвори вратата за прекратяване на огъня . . . и за политически преговори в Женева", заяви той.

По думите му пълното възвръщане на Алепо под контрола на правителството също така е подтикнало към поредица от "местни помирения в няколко области в Сирия".

Насралла прикани ливанското правителство да работи със Сирия за справяне с бежанската криза и призова за сътрудничество за връщане на сирийските бежанци в родината им. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
... които причиняват световни трагедии!
29
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До 37.Като си безхаберен по-добре не коментирай, за да не разберат и много други това!Хизбула се бият в подкрепа на Асад, защото и Асад ги подкрепя дълги години в Ливан и Палестина.САЩ в подкрепа на Израел считат Хизбула за терористична организация, а не "умерена опозиция" ! Друг е въпросът до колко опозицията в Сирия е умерена и до колко са ислямски фанатици.А Тръмп ако не е ***.от, то поне наистина е доста ***. Следващият им президент сигурно ще е Ким Кардашян.Демокрацията без качествено масово образование се превръща в медийно манипулирана олигархия или овластява популисти, коит
28
2
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Всъщност Хизбула сега е това което е, защото и до сега в САЩ управляваха ***!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май са прави !
26
1
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Хаха... ми, прав е човекът. :)
25
3
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 7 години
големи глупости се пишат тук - хизбула бяха подкрепяни от Клинтън, като "умерена опозиция", а Путин ги нагъна. От цялата работа САЩ загубиха престиж, поради което Тръмп спря да подкрепя хизбула, нормалон е лидерът им да го нараче ***. нима неговото мнение е меродавно? толкова по-голямо доказателство, че Тръмп е на правилен път е един терорист да не го харесва, Обама всички го харесваха - безличният президент.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много скоро този "***" ще ти осигури място при70те девици!
23
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терористите от Хизбулла и терористична държава N1 Иран са съюзници на Русия в "борбата" им с ислямските терористи.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и те разбраха! Такова нещо трудно се пази в тайна!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Moje li takiva imena da davat na organizaciite si u nas kazvat kolio zeta,a te direktno nasrala,koi v kraina smetka izvurshi tazi rabota.A za Trump,toi e choveka,shte se iznenadat mnogo lideri ot agresuvnostta mu.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха *** оня дето се качи на палмата беше сьщият америка отва кино
19
12
 
14
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Не мога да повярвам, че съм на едно мнение с някого от Хизбула....
18
9
 
14
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Този "***"," от" как ще ти натресе камбата и на тебее..!
17
11
 
4
 
! Отговори
Роко преди 7 години
Ливан къде беше?
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Додо, ти помниш ли осмият си ден след раждането си? Сещаш ли се за него като виждаш това което виждат и муслемите когато ходят по малка нужда? Ти, Моше не си по-различно от брат си Мустафа.
15
16
 
13
 
! Отговори
Питър преди 7 години
До ДодоВиж и ти, пъдпъдък. Аз знам, че Исус Е евреин. Но МАЛОУМНАТА, *** И ПРЕЗРЯНА ТЪЛПА, която в рамките на една седмица крещя "Осанна!" и "Разпни го!" СЪЩО са ЕВРЕИ! Нали така, пъдпъдък! В случая НЕ говорим за Единия, говорим за гадната ***, която си е въобразила, че е богоизбрана... А за българите-чуждопоклонници, такива като теб, пъдпъдък, дума няма да отваряме, че ще си изцапаме устата
14
6
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Идея си нямате какъв оратор е шейх Хасан Насрала и какво влияние има Хизбула в тази част на света.А, дали оценката му за Тръмп е вярна или не предстои да видим.Аз лично съм склонен да се доверя на новия американски президент на този етап.
13
11
 
0
 
! Отговори
Китай е N1!!! преди 7 години
До МОСАД Мосат имаш един + от мен много ми е интересно в следващите 4 години,какво,ще стане с Китай,твоето мнение по въпроса,какво е?
12
8
 
24
 
! Отговори
Питър преди 7 години
До ДодоЧовече, ти добре ли си?? "Свещеният за нас" народ, който разпъна на кръст Спасителя заедно с двама разбойници? Свещеният народ, който смята, че е упълномощен да сее смърт навсякъде по земното кълбо, където интересите му искат?? НАЙ-ГОЛЕМИЯТ приятел на Саудитска Арабия в Близкия Изток? Народът, който е бил подложен на Холокост, а само 2 години по-късно започва да изтребва палестинците и така вече 70 години??? Айде, успокой се, драги
11
10
 
10
 
! Отговори
Додо преди 7 години
До Питър: Мустафа, прибирай се вече! *** те вика, сготвила ти е чорбичка от овнешка лой!