Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция

В страната терористичен акт не е имало от 2010 година
19 фев 2017 20:18,
133
Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция
Снимка: архив Reuters

Твърдения на американския президент Доналд Тръмп за голям инцидент в Швеция предизвикаха сериозно учудване в тази страна, предаде Асошиейтед прес.

По време на митинг във Флорида вчера Тръмп каза: "погледнете какво стана снощи в Швеция", докато говореше за минали терористични атентати в Европа. Не стана ясно какво точно имаше предвид той, а от петък вечерта няма никакви съобщения за сериозни извънредни ситуации в Швеция.

Изказването породи вълна от реакции в социалните мрежи в скандинавската страна днес, като в Twitter бяха публикувани стотици постове, а местен вестник излезе със списък на събития от петък, които, както изглежда, нямат никаква връзка с каквато и да било терористична дейност.

Говорителката на шведското министерство на външните работи Катарина Акселсон заяви, че правителството не знае за никакви "сериозни случаи, свързани с тероризъм", посочва БТА.

Шведските специални служби казаха, че няма никакви причини за повишаване нивото на терористична заплаха.

Бившият шведски министър на външните работи Карл Билд написа в Twitter: "Швеция? Терористичен атентат ли? Той какво е пушил? Въпросите са много."

Таблоидът "Афтонбладет" посвети статия на Тръмп днес със заглавие "Ето какво е станало в Швеция в петък вечерта, господин президент" и изброява на английски език събития, случили се в Швеция, сред които настаняване на мъж в болница с тежки изгаряния, предупреждение за лавинна опасност и полицейско преследване на пиян шофьор.

Потребител в Twitter написа, че "след ужасните събития снощи в Швеция ИКЕА разпродаде напълно това" и публикува измислено ръководство на компанията за сглобяване на "Стена по границата", посочвайки, че фрагментите за градежа й са изчерпани.

Последният атентат в Швеция беше извършен в столицата Стокхолм през 2010 г., когато швед, родом от Ирак, детонира две взривни устройства. Нападателят загина, но други хора не пострадаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
***,си избраха главен ***
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е имал в предвид шведския квартал в а Пловдив, как му беше името..?
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека без да иска си е прочел речта за другата събота... Брадатите приятели на ЦРУ са подготвили парти за идния петък... Бившия шведския министър да изчака една седмица преди да пише глупави коментари в туитър...
10
5
 
21
 
! Отговори
Тръмп завинаги преди 7 години
Щом президента Тръпм е казал, значи снощи е станало нещо в Швеция!
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...швед, родом от Ирак.." ..вие сте НЕНОРМАЛНИ !!!
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледал е сигурно tv1000 в късните часове, и взел много на сериозно нещата)
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баш . Не иронизирам-там в Швеция всеки ден се палят коли и изнасилват шведки от мюсюлмани ...ей това става в шведистан ..и Тръмп това има впредвид
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не знам какво е казал, но защо никой не казва какво каза Бил Гейтс и направете връзката. Трябва да се следи здраво кой влиза и кой излиза и какво носир явно нещо се мъти и то в голям мащаб.
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не може ли да знае,нещо ,което обикновения швед не знае!Колко пъти ЦРУ има изпреварваща информация и следва предотвратяване на атентат!
4
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудим се и се маем,как либерастите промиха мозъка на гордите някога викинги?!
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Швеция всяка нощ се правят шведски тройки, а сутрин се закусва на шведска маса, сигурно това му се е сторило странно на бай Дончо Трънски
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
Рус мастурбиращ зоофил... Взел да се смее на шведите. В Америка брат е спал със сестра си, той хванал шведите да мисли.
1
11
 
31
 
! Отговори
Всяка вечер преди 7 години
В Швеция всякя вечер мигранти изнасилват жени,но шведското правителство счита,че това е в рамките на политическата коректност и затова отдавна не им прави впечатление.