Охраната на Тръмп излиза златна за американеца

За разлика от предишни президенти той не ходи през уикенда в Кемп Дейвид
Обновена: 20 фев 2017 14:07 | 20 фев 2017 11:55, Бойчо Попов
6
Охраната на Тръмп излиза златна за американеца
снимка: Ройтерс

 Ако Доналд Тръмп имаше такова нещо, като обикновена работна седмица, тогава след края на четвъртата седмица, в която е на поста, можеше да кажем, че я приключва по класически за себе си начин – с туит, изпълнен с критика срещу медиите. „Медиите на фалшивите новини“, а именно - New York Times, NBC News, ABC, CBS и CNN, „които са не само мой личен враг, а враг на американския народ“, написа Тръмп в петък вечер в социалната мрежа.

Само че новият американски президент не признава почивка, събота или неделя. Така поне твърди Стефани Гришъм, говорителка на Белия Дом, пред Washington Post. Този път и този вестник попадна под критичната тирада на държавния глава, защото разработи тема, в която разкрива колко точно вече струва „първото семейство“ на американските данъкоплатци и каква би могла да е окончателната сума. Става дума за стотици милиони долари за следващите четири години.

В тази връзка е и уточнението за уикендите, защото за разлика от предишни президенти Тръмп не се оттегля в посока към Кемп Дейвид, за да си почине от шумния Вашингтон. Той се отправя към отдалечената на около 1600 километра Флорида (Кемп Дейвид е на стотина километра от Вашингтон). Но не си мислете, че той се излежава на плажа и си почива! „Той работи нон-стоп всеки ден в седмицата“, подчертава говорителката. Като вид обосновка за огромните разходи, направени за тези уикенд пътувания.  

От десетилетия насам е прието американските президенти и техните семейства да са защитавани денонощно, без значение къде живеят. Въпреки това страната рядко е трябвало да финансира защитата на толкова голямо и наслаждаващо се на пътуванията президентско семейство. Тайните служби, които са отговорни за охраната на президента и „първото семейство“, трябваше да присъстват едновременно на три места само през този уикенд.

Доналд Тръмп, който в петък посети един завод на Boeing в Чарлстън, Южна Каролина, отново се отправи за уикенда към своя курортен комплекс в Мар-а-Лаго, Флорида. Съпругата му Мелания продължава да живее междувременно в Ню Йорк, където синът им Барон посещава училище и си има приятели. Ето защо пред Trump Tower постоянно има разположени полицаи, а според официалните оценки на полицейското управление на Ню Йорк това струва по 500 000 долара на ден. Ако първата дама не реши в някакъв момент да се премести в Белия дом, тези разходи могат да се сумират на 183 млн. долара на година.

Вижте продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
Джони Холидей преди 7 години
А защо не се запитате Доган колко ни струва денонощна охрана от НСО при положение, че не заема никаква държавна длъжност? И друго искам да попитам защо дете от шекер махала не отиде да учи при Барончето. Искам само да уточним нещо не ми дреме нито за Американци, Китайци, Руснаци, Англичани, интересувам се само от България и Българския народ. България first. Бог да пази България и Българския народ.
4
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Макак уейн е аут ! Как един аут / Макак уейн /може да обори каквото и да било ?! Няма вече журналист -има журнагъз ! Репортери да ...те са в информационната битка, но журнагъзците правят това ,за което са ги купили ! Журнагъзците работят със слушалка в ухото ! В слушалката им казват : " Стоп, напред-назад, в ляво, в дясно ...стоп ...я внимавай ***...още една издънка и си аут !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Барончо що но дойде в Шекер Маала да учи
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А охраната на г-жа Генчева-Радева е сребърна???
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката ми харесва повече от статията! Сега да не вземе да погне фотографите.