Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм

Германия пък се възпротиви на плана на руското военно министерство
24 фев 2017 21:00,
277
Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм
Снимка: архив Reuters

Какво се получава, когато на едно място съберете армия от следващото поколение войници и свещената памет за Втората световна война в Русия?

"Ще построим Райхстаг в Парк Патриот", обяви военният министър на Русия Сергей Шойгу.

"Не пълноразмерен, но достатъчно голям, че да може войниците от нашата младежка армия" да щурмуват конкретно място", обяснява Шойгу.

Парк Патриот предстои да  бъде отворен в Кубинка. Идеята на парка е да бъде нещо като атракцион, фокусиран върху военното оборудване на руската армия.

Младежката армия пък е движение от руски тийнейджъри, създадено от армията, с цел да възпита патриотизъм в децата и да ги обучи на различни военни умения, като разглобяване и сглобавяне на автоматична пушка.

Рейхстагът пък е сграда в Берлин, която е приютила парламента по време на Германската република, Ваймарската република и отново приютява законодателната власт от 1999 г.

Говорителката на германското правителство Улрике Демер заяви, че този план е "изненадващ и показателен".

"Ние не бихме построили нещо такова за обучение на германската младеж", заяви говорителят на външното министерство Мартин Шефер, цитиран от БТА.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков изрази недоумение от реакцията на Германия и защити плана на министерството, като посочи, че паркът с репликата на Райхстага като символ на победата над нацизма "ще допринесе за патриотичното възпитание на младите хора и чуждестранните гости", съобщи Асошиейтед прес.

Сградата на парламента в Берлин е място на тежки боеве между Червената армия и нацистките войски през 1945 г. Едни от най-известните снимки от освобождаването на Берлин са на съветски войници, които забиват знамето си върху сградата, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Русия е богата преди 7 години
За какво са им пстриотични тренировьчни лагери на руската младеж? Не е ли по добре да се строят заводи, визирам да има производство да работят младите руснаци за по 2, 3 хиледи долара заплата! Защо трябва да се учат на враждебност омраза кьм другите националност!?!?
26
4
 
1
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Днеска макета, а утре парад пред Брандербургската врата! Германските племена сринаха Рим, два пъти подпалиха целия свят, а сега с тая уродщина ЕС копая гроба на Европа.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнооого е спокоен животът в Германия. Навсякъде стада афганци и всякакви други от този род.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представете си все едно в Берлин да има макет на Кремъл и германските тийнейджъри да се тренират с пушки да го превземат?Това дори и Хитлер не се е сетил да го направи с Хитлерюгенд!!!
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА РУСНАЦИТЕ ДА ХОДЯТ В ГЕРМАНИЯ ДА КРАДАТ - ГЛАДА В РУСИЯ НЕ СЕ ТЪРПИ
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия предлага спокоен живот с тяхно си решение на германската младеж каквото си искат и решат да правят, а руснаците като тия от северна корея, автомати патриотизьм идиотизьм и варени картофи!
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да благодарят на Меркел
20
1
 
4
 
! Отговори
Коминтерн преди 7 години
Ако Гошо Тарабата не беше пиян като казак и си беше свършил работата ,сега нямаше да има откъде да гледат за макета...
19
3
 
3
 
! Отговори
до SpaceX преди 7 години
Това нищо не означава.През ВСВ до последно са обяснявали че армията им печели дори когато червеноармейците са им дошли в къщите в Берлин официалните данни са били че няма такива неща.За дизелгейт същата работа.Да не се окаже,че тия данни за небивал икономически растеж и възход са дело на една машинка дето едни хора са я инсталирали за да фалшифицират едни данни.Не се заяждам с вас,просто съм скептичен към гръмки данни за възход на фона на кризата..
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Италианците превземат Адис Абеба едва след употреба на боен газ.Нашите и индорумъните им направиха предостатъчно макети на етиопската столица от епохата.Напред по познатия начин:-))))
17
6
 
8
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
ДА ВЗЕМАТ ДА ВКАРАТ ПУТИН И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ В ТОЗИ РАЙХСТАГ ,ТА БЕЛКИМ ТОГАВА МОЖЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВИТЕ И ДА ЗАПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ НОРМАЛНО !
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво братушки .само така.Трябва да сте в бойна готовност.Врагът не спи.Тренирайте младите да бъдат подготвени.
15
8
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
А , ....НЕМА ЛИ ДА ТРЕНИРАТ "ХВЪРЛЯНЕ ПРЕД КАРТЕЧНЕТЕ АМБРАЗУРА "----КАТО АЛ.МАТРОСОВ,... НА КИЛО ВОДКА??!!!!!!ТОВА ---МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ "ЛЮБИМО УПРАЖНЕНИЕ"....за ПОВЕЧЕТО "РУСКИ ПАТРИОТИ".....ХА,ХА,ХААААААААААААА......!!!!!
14
10
 
15
 
! Отговори
Русофиль ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
ТЕ ВМЕСТО ДА ПОСТРОЯТ ПОНЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ПЪТ МЕЖДУ ДВЕ СЕЛА ,ТЕ СТАНАЛИ ПАРК ПАТРИОТ ДА СТРОЯТ ,ТА ДОРИ И РАЙХСТАГ В НЕГО ! АБЕ ПЪТИЩА НЯМАТЕ ,АМА РАЙХСТАГ СТЕ СТАНАЛИ ДА СТРОИТЕ , АЛКОХОЛИЦИ !
13
6
 
8
 
! Отговори
до Bad Company преди 7 години
Така е прав сте,но не забравяйте,че тия работи дето ги изброихте бежанците ще им видят сметката за 20 години.Не една развита добре за времето си цивилизация е изчезвала за няколко десетилетия в миналото.Историята се повтаря.Сега са наред еврогейовете.
12
3
 
10
 
! Отговори
Тихо преди 7 години
Няма да тренират щурм, а всяка година се правят възстановки от втората световна война и ще е вид декор. Както ние правим възстановки на Шипченската епопея.Заглавието на статията въвежда хората в заблуждение, много ниско ниво на журналистическа демагогия.
11
1
 
2
 
! Отговори
Вожд Одоакър преди 7 години
Немците да направят макет на Колизеума и да възпитават младежта в примера на древните германи и превземането на Рим през 476 г.Може и една айфелова кула да се фотат със автентични униформи ( черно бяла снимка), за автентичност,не че е на носталгията:-)))))
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха няма нужда от такива макети.В Германия феновете на Путин стават все повече и повече.Ако местната власт продължава с бежанците има реална опасност купища изстрадали германци да щурмуват Москва с цел отвличане на "Вова" и поставянето му начело на умрелият им халифат.Шегата си е шега,но в нея има голяма доза истина.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младежка армия = Путинюгенд
8
2
 
12
 
! Отговори
Жоро Димитров преди 7 години
Постройте го и ви идвам нагости с тубата бензин