Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък

Президентът срещу тенденцията за Европа на скорости на Европейския съвет
319
Радев: От евросъюз на ценности - съюз на сметки и пазарлък
Снимка: БТА, архив

"Налице е тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък". Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Брюксел при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет.

На него ще се обсъждат и сценариите за "Европа на скорости".

Още по темата
Според Радев от тази седмица Европа няма да бъде същата.

"Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на ЕС - единството и солидарността, и да се противопоставя на тенденцията за Европа на две скорости - за формирането на център и периферия", посочи държавният глава, цитиран от БТА.

По думите му дебатът за бъдещето на Европа по нови механизми, както се предлагат, едва започва.

Предстои да разгледаме Римската декларация, едва сега започва дебатът по Бялата книга на Европейската комисия - ще приключи през декември, когато ще има някакво решение, което всички очакваме. Дотогава трябва да извършим много задълбочен анализ, да отговорим на призива на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във всяка държава да има анализ от институциите, но и да стигне до всички граждани. Това е важен дебат, посочи президентът.

Той съобщи, че още на 23 февруари е разговарял по телефона с министър-председателя на Малта (председателстваща Съвета на ЕС - бел. кор.) Джоузеф Мускат.

Изказах категорична подкрепа за Доналд Туск, заяви президентът по повод насрочения за днес избор на нов председател на Европейския съвет и очакванията Туск да бъде преизбран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: брюкселЕСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До254 В Сърбия ,ако е мизерия,ние тънем по-зле от тях.
151
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам усещането че всичките червени *** са някакви уръфляци които не са виждали 5 лв на цяло и от партията майка са им спрели парите. Значи да сравнявате Сърбия и Македония с България е смешно. Тия и двете държави са десетилетия след нас. Явно обаче троловете са толкова мизерно платени че не го виждат. Другари намерете си почтена работа и спрете да ревете колко сме зле. Единия път като бях в Сърбия ми се наложи да ми направят превръзка в една болница - е такава мизерия не бях виждал.
150
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 249Не знам какъв е твоя стандарт, но по моя в Сърбия и Македония живият в мизерия.
149
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Плевлю беше в Брюксел ,щеше да наблегне на някаква ,,заплаха от изток",и да призове армийте на ЕС да тръгнат към Крим и Донбас,пък за другото ,щеше да каже по нещо.
148
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е от пролетта , не е от затоплянето , и природата го усеща ! България съществува въпреки Бойко ! И това унижение преживяхме !
147
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако сега на негово място беше националния предател Плевнелиев щеше да каже колко е хубаво всичко и скоростите и как са го измислили евроатлантиците. Ако е възможно дори да го включат на задна.
146
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки, който е бил в Сърбия и Македония знае прекрасно, че стандартът им е по-висок от този в България, така че тролчетата на гроб могат да си спестят лъжите.
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 243 Сърбия и Македония са по-добре от нас, не е нужно да ходим в Армения за да се сравняваме с държави с по -тесни връзки с Русия.Арменците са пресметлив народ и много добре знаят с кой,какви отношения да имат,най-малко искат българи да ги съветват.Армения е малка планинска държава,без излаз на море и бедна на природни ресурси!
144
1
 
3
 
! Отговори
do 243 преди 7 години
Ти в Армения стъпвал ли си, че я даваш като пример за лошо място?
143
2
 
13
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Време е някой да им каже на тези управници в ЕС истината. Дано президента Радев да има смелостта. ДАНО !!!
142
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Само да напомня на тролите, че марко одавна ритна камбаната и такива дето им се връзват - няма.п.п. бе по колко ви плащат, че и аз да стана един ***? Какво му е. седи и пище първото което се сети, ако въобще си прави труда да мисли самостоятелно. *** = Зомби.
141
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попаднем ли в руската орбита икономиката и положението ни веднага ще "скочат" до нивото на арменската да речем или на кой да е руски сателит. Санкциите за сега ни пазят да не попаднем в тази смъртоносна орбита.
140
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ефимерните лъжливи ценности на скалъпения ЕВРЕЙСКИ "съюз",окончателно умряха,когато "Брюксел" и неговият фюрер шмъркел,се заеха с насилствното налагане на "европейски ценности" и тълпи от терористи!След ограбването на източноевропейските страни и връщането им в Средновековието,Западът реши да се отърве от тях,като поне привидно,равностойни партньори и реши да ги запокити в задния си двор,като търеторазряден обслужващ персонал,на самоиздръжка!И ВЕЧЕ ПРОВЕЖДА ТВЪРДО ТАЗИ ЛИНИЯ!!!
139
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Темата няма значение. Важното е енергийните вампири да хапнат.
138
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет години ЕС, десет години ГЕРБ , ДЕСЕТ КРАЧКИ НАЗАД за тези десет ГЕРБЕРСКИ СРАМНИ ГОДИНИ ! Умножете ги по 6 000 000 и ще получите ШЕСТДЕСЕТ МИЛИОНА ГОДИНИ ЗАГУБА ЗА ДЕМОКРИЧНА БЪЛГАРИЯ !!
137
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 229Лъжа. Следната заплата според "Државниот завод за статистика" (тяхната статистика) е 23 457 което е с около 5% по ниско от средната в България. Всичките червени *** само пускате некви партенки. Само че вече всичко е лесно да се провери и не вървите
136
4
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До 233Дай и цените на стоките бе борсаджията, от първа необходимост поне! Икономиста, да не се окаже че някой от тия държави си пазаруват в България...за по-евтино?!
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 212Ти виждал ли си учебник по история поне веднъж в живота си. Не те питам дали си го чел защото е ясно че не си.
134
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи за санкциите Радев! Не ни мъчи!
133
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Средната заплата в Македония е 15% по висока от нашата, в Сърбия 20%, а в Румъния -40% !! Те си нямат ГЕРБ , Собственик на ГЕРБ , Собственик на КТБ, нямат си "избягал" в чужбина ПЕЕВСКИ , нямат си БОРИСОВ !