2500 руски военни при десант в Крим в рамките на маневри

Учението се провежда заради нарасналата терористична заплаха
20 мар 2017 11:45, Елка Василева
29
2500 руски военни при десант в Крим в рамките на маневри
Снимка: архив, Reuters

Учения с участието на три съединения от руските въздушно-десантни войски (ВДВ), на Черноморския флот (ЧФ) и на въздушно-космическите сили (ВКС) започнаха днес в Крим на полигона Опук, предаде ТАСС, цитирайки командващия на ВДВ генерал Андрей Сердюков, който ръководи маневрите.

"За първи път в историята на руската армия в рамките на учения на ВДВ едновременно три наши съединения бяха вдигнати по тревога и бяха частично прехвърлени в Крим с редовното въоръжение и техника. В маневрите на полигона Опук участват над 2500 десантчици и около 600 единици бойна техника", добави той.

Според него войските са били прехвърлени от местата на постоянна дислокация в района на ученията в течение на изминалата седмица по комбинирани начини - с автомобилен, железопътен, въздушен и морски транспорт.

Генералът отбеляза, че на участващите в ученията предстои да отработят действия "в състава на групировка на войските за бързо реагиране против незаконни въоръжени формирования и редовни войски на условен противник".

"В хода на практическото разиграване десантчиците ще отработят различни начини на водене на противодесантна отбрана във взаимодействие със силите на Черноморския флот. После, при подкрепата на самолети на ВКС, те ще завършат унищожаването на противника в дълбочина на територията на полуострова, след което ще преминат към отбраната на важни линии и райони", каза Сердюков.

Той поясни, че актуалността на ученията в такъв формат на непознат за ВДВ полигон в Крим е обусловена от "нарасналата терористична заплаха, а също и от широкия спектър на използване на ВДВ като войски за бързо реагиране с цел разрешаване на кризисни ситуации в различни райони на света".
 

/БТА/


29
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 1 месец
Всички да знаят че извънземни нашественици се надат на термоядрена война защото нашите военни части не ги допускат отсам юпитер.Ако измамят хората да поразят планетата с ядрено оръжие имало шанс да поискат ликвидация на човечеството..
С тази цел накараха стотици милиони водачи на МПС да увреждат тежко земята с включени скенери и фарове през деня.>ИСкат да ни превърнат в вредители недопустими за планетата
24
0
 
1
 
! Отговори
Спрете диверсиите преди 1 месец
СЛед наглата диверсия срещу Братска Украина с използване на зомби пиво,пси генератори манипулиране на тълпите и окупация вкл на Киев с помоща на обсебени с наркотици депутати и импланти в телата на подставени на власт ,рязко нарастна риска от ядрена война/ КОлега се връща от Скандинавските страни там ядрени оръжия американски се дрънкат вече над осем месеца.
НАркоманите от Брюксел Вашингтон ,Москва и КИев трябва да знаят че няма споразумение за окупиране на русия от съюзниците вкл САЩ и АНглия
23
3
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 1 месец
Тия са готови на всичко, само и само да не си оправят пътищата.
22
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 1 месец
а пък рокфелер взел та умрял - има ГОСПОД *** гадасита
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дядо Йоцо гледа
Как ще ни пазят от Турция? Нали Ердоган е първи приятел на Путин. Най-много да ни поделят помежду си.
20
9
 
4
 
! Отговори
Златен Лев преди 1 месец
Очаквайте някой ден , десант по българското черноморие или тракия , къде има много руско население т.е гео-политически интерес в нашия случай удобно място да си прокарат газопровод към Европа.
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бързо трябва да приемат Украйна в НАТО и да и върнат поне Донбаска и Луганска народна република. Украйна ще получи евроатлантически ритник, САЩ и Европа няма да се карат с Русия заради Украйна.
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще издухате няколко милиона с това учение и след това отново ще вдигните цената на водката.
17
2
 
9
 
! Отговори
Peter преди 1 месец
До Анонимен
Украйна не е в НАТО приярелю
16
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно това са опити да се тушира недоволството в Крим породено от разминаването на очаквано и получено.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали НАТО ще ни защитава? Ето, руснаците взеха своя Крим от украинците, НАТО трябва да ги защити и да им върне Крим. Така ли ще ни защитава НАТО от нашественици?
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога НАТО ще освобождава Крим? Няма време. Бавят се, страх ги е да освободят Крим за братския украински народ.
13
2
 
10
 
! Отговори
та преди 1 месец
На двата мижави кораба на НАТО в черно море - 2500 десантника :)
За учението в Румъния и два реда не се срещат а? Траят си като мишоци натовци щото ги е срам ли?
12
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краварите като правят учения на наша територия, не е ли на окупирана територия. Първо да изгоним мутантите, тогава да гледаме руснаците.
11
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците могат да си правят учения където си искат. Нали са на тяхна територия, какъв е този вой?
10
11
 
13
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 1 месец
Така се прави! 2500 човека плюс 600 единици бойна техника! Кога ще има подобен десант и в България? Ако тези се разгърнат на границата ни с Турция (която е около 134км!), великите хвалби на Т.и.к.в.а.т.а и прехвалената му ограда ще раждат само вицове. А за нас ще настъпи спокойствие, защото Ердоган ще има нужда от доста памперси!
9
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А след това руските слуги квичат, че две натовски лодки са акостирали в порт Варна. Рашките наблъскаха Крим с най-възможни оръжия и се правят на ударени, че ТАГО засилило присъствието си в Черно море. Само скрити путинофили като Бойко ще искат при това положение лодки и платноходки.
8
9
 
25
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 1 месец
Това е една новина, която радва сърцето и душата на всеки български патриот: Големи маневри в Крим: Русия стоварва десант от 2500 военни
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ХА-ХА-ХА !

Защо не ни освободиш от болното си съзнание?
6
24
 
7
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 1 месец
Цялата тая работа силно напомня дрънкането на оръжие на Северна Корея.

И на Ким, и на Путин, какво ли им е друго остало?