Пекин: Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт

Очаква се Пхенян да извърши утре нов ядрен опит
Обновена: 14 апр 2017 12:40 | 14 апр 2017 12:38, Анисия Иванова
151
Пекин: Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт
СНимка: БТА

Всеки момент в Северна Корея може да избухне конфликт, предупреди днес китайският външен министър Ван И след новите заплахи на президента на САЩ Доналд Тръмп срещу режима в Пхенян, предаде Франс прес.

Диалогът е единственият начин да се предотврати необратима ескалация на напрежението, подчерта И на обща пресконференция с френския външен министър Жан-Марк Еро, който е на посещение в Китай.

Ако някой провокира конфликт на Корейския полуостров, трябва да е готов да поеме историческата отговорност и да плати цената, предупреди също Ван И. Той призова заинтересованите страни да се въздържат от действия, които може да бъдат възприети като заплахи.

Китай, смятан за единствения съюзник на Северна Корея, е против ядрената програма, разработвана от режима на Ким Чен-ун, но редовно призовава и САЩ да проявяват въздържаност по този въпрос.

Според редица наблюдатели Северна Корея може да извърши по случай навършващата се утре 105-а годишнина от рождението на основателя й Ким Ир-сен нов ядрен опит или изстрелване на балистична ракета.

Съединените щати обмислят военни варианти в отговор на продължаващото разработване на севернокорейската програма за въоръжаване, предупреди вчера съветник по външната политика в Белия дом. А американски медии съобщиха, че САЩ може да нанесат превантивен удар, ако се убедят, че КНДР се готви да извърши нов ядрен опит.

Преди това президентът Доналд Тръмп написа в Туитър: "Силно вярвам, че Китай ще се погрижи за Северна Корея. Ако те не могат, САЩ заедно със съюзниците им ще се заемат с това!" (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това дебело комунистче ким, Дончо не трябва да воюва а да го напляска по закрьгления мазен зад...
57
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66Какво точно са направили за мирно споразумение? Краварите на никой не предлагат мир, само ПОДЧИНЕНИЕ. Който не им е под ботуша е лош. С криминалната си военно-терористична организация НАТО мачкат първо дребните рибки, преди да стигнат до Русия и Китай, и вероятно края на света.Тия *** американци ще унищожат планетата. И е типично в техен стил, ако не не може да я имат, ще се постараят да я сринат.
56
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66САЩ никога не са искали мир където и да е било! Те сега са край бреговете на Северната Корея с целия си флот и от името на НАТО! С какво право?
55
4
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
И защо САЩ искат да смажат тази държавица и правят такива учения там? Сигурно искат да ги направят роби, да им вземат нефта и газта? Да прокарат газопровод и нефтопровод?
54
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60Извинявай ама САЩ направиха страшно много усилия да постигнат мирно споразумение с СК ама дебелото момче знае че ако настане мир режима му ще се разпадне.
53
2
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 7 години
И това теб лично радва ли те ...
52
6
 
12
 
! Отговори
европа преди 7 години
Хората така и не си научиха урока,че национализма винаги води до войни и милиони избити човешки същества.Мъже,жени и деца,разбити на парчета от бомби.Две световни войни,започнали от национализма,и хората пак искат това.Предложиха им глобализам,демокрация и едно общо бъдеще,но те,не.Искаме държави,национализам,да сме велики.И сега като полетят ядрените бомби и измрем всички ще сме доволни,че сме се затрили като раса,великата човешка раса.
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"на никой освен САЩ не му стиска да направи нещо"Само ФАЩ са толкова долни, че да правят квото им скимне без да ги бъркат последиците, все пак ще *** предимно корейци, а и някой друг американец да умре, няма да са крeтените, които са виновни за цялата каша, а някой наемник.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 56Единствената причина, поради която СК харчи скромните си средства за разработка на ядрени оръжия, е защото ФАЩ всяка година по 2 пъти тренират "инвазия на СК" на 50 км от границата им.Никой в СК не гори от желание да се хабят средства за такива оръжия, постоянната агресия на ФАЩ ги принуждава.За всичко лошо, което СК прави, ФАЩ ги бутат в тази посока и не им оставят друг избор. СК иска просто да бъдат оставени на мира.
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 54те затова ли през ВСВ са ги пазели руските офицери с картечници отзаде да не дезертират :D
48
1
 
14
 
! Отговори
Недоволен преди 7 години
Всички бръщолевят за велики армии ... руски, корейски, немски и т.н. Това да не ви е война от 20 век. Сега ше се играе, като на плей стейшън. Един мазник натиска бутон и изчезва цял противников град, в който такива, като нас живеят.
47
11
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
Психопати са и русофилските им лакеи.
46
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците са лоши, защото искат да спрат един фанатичен, остарял идеологически режим да се сдобие със супер оръжие. И Русия и Китай са против в Корея да има ядрени оръжия ама на никой освен САЩ не му стиска да направи нещо.
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Как няма да знаеш, сестра ти редовно идва на този адрес
44
8
 
22
 
! Отговори
Красимир до 47 преди 7 години
Сега ще ти кажа още една истина, армията на Русия по същия начин ще изяде с парцалите армията на САЩ. Американците нямат мотивирана армия, може и да са по-добре въоражени и да са по-многобройни но ще се разбягат щото ги е шубе и няма да се бият за една измислина и фалшива държава каквато е САЩ. Руснаците са фанатизирани и ще се бият до последната капка кръв защото се бият за държава коята има хилядалетна история.
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направи ли нещо краварщината, Сеул ще изгори. А там живее половин Ю. Корея. Разбира се, на краварщината не и дреме, защото те нямат съюзници, само пешки, които да използват. Дори и да няма балестични ракети, които да стигнат ФАЩ, със сигурност имат ядрени и химически артилеристки снаряди. Няма да се учудя и ракети да имат, когато си в тяхната позиция винаги си криеш козовете. Във всеки случай, краварската глупост ще умори много хора, както винаги е било.
42
9
 
4
 
! Отговори
ЧИК ЧИРИК ДА ПРОБВА преди 7 години
....МОЖЕ ПЪК ДА УЦЕЛИ НЕКОЙ КОРАБ НА САЩ.....АМА НАДАЛИ----ЩОТО НЕГО ВИНАГИ ШЕ ГО УЦЕЛАТ.....ХА,ХА,ХААААААААААААААА.....!НИКОЙ НЕ СЕ ЗНАЕ ПОД ВОДАТА --КОЛКО ОЩЕ ТОМАХАВКИ ЧАКАТ ....!!!
41
3
 
26
 
! Отговори
Недоволен преди 7 години
Аз не мога да разбера защо повечеъо коментиращи тук заемат или едната или другата страна за война. Не разбирате ли какво е войната ... Не ми се мисли какво може да се случи със света както са го подхванали от всички краища. Не че ще ми повярвате болни мозъци, но този път победител няма да има.
40
0
 
2
 
! Отговори
педрас преди 7 години
До До 28 - КрасимирНе се притеснявай, нищо ценно не хабиш
39
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 48Американското разузнавано мисля че знае по-добре от тебе какво имат и какво нямат не се притеснявай.