Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета

Било демонстрация на сила, която застрашавала целия свят
Обновена: 16 апр 2017 10:28 | 16 апр 2017 09:15, Камелия Цветанова
243
Северна Корея отново провокира света с опит да изтреля ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея е опитала да изстреля ракета от пристанищния град Синпо, на източното крайбрежие, но опитът е претърпял неуспех, съобщиха южнокорейската армия и южнокорейското министерство на отбраната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата
"Северна Корея показа различни видове офанзивни ракети на вчерашния парад и това, че дръзва за изстреля днес балистична ракета е демонстрация на сила, която застрашава целия свят", се казва в изявлението на Южна Корея.

Пентагонът потвърди информацията.

Той съобщи, че ракетата се е взривила практически моментално. Все още не се знае от какъв тип е била тя.

Новината идва ден след като Северна Корея организира голям военен парад в Пхенян по повод 105-ата годишнина от раждането на своя основател Ким Ир-сен. На парада бяха показани ракети, за които се предполага, че са нови тип балистични ракети.

Неуспешният опит е направен в момент, в който в Сеул се очаква да пристигне американският вицепрезидент Майк Пенс. Целта на визитата му, която е част от четиридневна обиколка в Азия, е да успокои регионалните съюзници на САЩ срещу севернокорейската агресия, предаде ДПА.

Към Корейския полуостров бе пратена и американска ударна група, включваща самолетоносача "Карл Винсън".

На 5 април Пхенян изстреля от Синпо балистична ракета със среден обсег. Полетът й продължи 9 минути, дължината бе 60 километра, а максималната височина - 189 километра, припомня ТАСС. Изстрелването предшестваше срещата на върха на Доналд Тръмп с китайския президент Си Цзинпин във Флорида. Ракетата обаче тогава излезе от контрол и падна в океана, допълва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 7 години
Аз долу ти писах, че снимането на космоса от илюминатора може да се прави и от машинария, не е необходимо човек да го прави, а че ти си чобанопитек и не го схващаш е твой проблем!
65
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Изолирана от целия свят държава има военна мощ да застраши целия свят?! Мноооого мирише това животно....
64
4
 
5
 
! Отговори
1926 преди 7 години
Тея са пълна скръб.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 79Не, ти вземи се ограмоти, защото си наясно за ГМО-то колкото си и славянин.
62
3
 
2
 
! Отговори
до 62 от славянин преди 7 години
Предназначението на ГМО-то не е да остави храните чисти от хербициди и пестициди, а да ги направи устойчиви, с които се третират те бе, *** нещастен, вземи се ограмоти първо по въпроса и тогава пиши! При третирането на площите с хербициди и пестициди само ГМО растенията оцеляват, а всички останали измират от химията!
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все, ще има една две ракетки, годни да центрират ,,Карл Винсънт".Практиката учи, че САЩ нямат кураж да атакуват страна, въоръжена с по-нова техника от Т-55.А,,славната" система ,,Пейтриът" е безсилна даже срещу архаичните ракетки,,Тире",затова евреите изпадат в ужас, като разберяха, че палестинците пак са ги изстреляли, затова е и пълната окупация на Газа.
60
0
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
ИзСтреля,пичове ,изстреля ! Оправете си заглавието ! ПУЦ,ПУЦ....
59
4
 
14
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Така наречените напреднали държави всъщност са най-големите убийци на планета отговорни за убийството на милиони през различни епохи.Те живеят добре защото паразитират върху другите...... Всяка една държава която може да спре Запад е нужно да бъде подкрепяна. Запада е като бактерия която има нужда от приемник за да живее.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47 Нека независимо от политическите си пристрастия не отричаме героизма и постижениятана хоррата преди нас.
57
1
 
3
 
! Отговори
до 55 от славянин преди 7 години
За да се снима космоса от илюминатора не е необходимо това да го прави човек, може да се снима и автоматично бе, дебилоид! А иначе Гагарин наистина не е първият летял в космоса, преди него са летяли 12 други руснаци!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68Дрогирам се с кока кола в момента, ти си пии спирта от картофи, че трепериш целия
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 62 АнонименИ на Великден ли си са дрогирал бе ?Няма да дочакаш новата година.
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МРАВКАда само помеждудругото нахлуха в южна кореа иначе са мирни хорица
53
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кимчито, може да е всякакъв, но определено не е луд, иначе досега щеше да взриви целия свят, краварската наглост и безочие, явно при Тръмп, ще достигнат неподозирани висоти.Но живота учи,,Който търси, накрая си го намира"
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
северна корея провокира света като направила опит за тест на ракета пък американчетата направо си ги хвърлят бомбите и не провокират никого , вчера тестваха ядрено оръжие в пустинята но за тях може всичко нали
51
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 56Ми бухай зеленчуци с по 10 вида пестициди те са безвредни. Колко е средната продължителност на живота в Русия бе путинофилска *** и колко е в САЩ
50
4
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Северна Корея се чувства заплашена и е нормално да усъвършенства въоръжението си. Ако например България си беше запазила ракетите СС-20 (насочени към Турция) нямаше ли да се чувстваме по-сигурни.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Изтреля'' - О, неграмотна българска журналистико!Поне заглавията си проверявайте за грешки бе!
48
4
 
12
 
! Отговори
Така се прави преди 7 години
Така се постига напредък. Опит грешка .Опит грешка и накрая успех..... КНДР се движи в правилната посока. Ако продължат до няколко години ще са напълно способни да си осигурят 100% защита и способност да доставят ЯО до територията на терористична Америка. Това ще е добре за хората защото ще означава че САЩ ще са принудени да не закачат КНДР
47
3
 
12
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Било демонстрация на сила!!!и заплашвало целия свят!?и това го каза САЩ който потопиха света в кръв и тероризъм!?това е прекалено вече......