Напрежение с Пхенян и бомби над Афганистан – перченето на САЩ

Връщаме ли се в ерата на надпревара между Москва и Вашингтон?
Обновена: 17 апр 2017 11:40 | 17 апр 2017 11:13,
98

Напрежението между Вашингтон и Пхенян расте, а с него се засилва и "тракането" с оръжия. В неделя стана ясно, че успешно е завършил първият тест на усъвършенствана атомна бомба, с която САЩ обновяват ядрения си арсенал.

Aмериканската армия обяви още, че е използвала най-голямата си неядрена бомба - GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB), наричана още "Майката на всички бомби". С нея САЩ нанесоха удар срещу подземна база на "Ислямска държава" в Афганистан.

Това идва на фона и на напрегнатата ситуация между САЩ и Русия относно конфликта в Сирия.

"Връщаме се в една стара епоха, когато двете големи сили показват какво имат с такава цел - да покажат вече на оформящия се противник с какво разполагат, така че той да внимава", коментира пред Bulgaria ON AIR ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на военното разузнаване и министър на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
6
 
! Отговори
психолог преди 7 години
Тръмп е страхливец, не му стиска да удари и Корея. Там знае, че ще влезе във война с още 1 млрд души народ, след арабите. Американците предизвикват вече само съжаление... нищо повече. Помръкналата слава на една бивша суперсила!
86
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОМБАТА МАЙКА МАЙ ИЗЛЕЗЕ ЯЛОВА? много гръм, малко дъжд.
85
3
 
11
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 7 години
До 81 бггТи чети повече ***... БГ не е обявявала война на САЩ (американска е привелегията да обявяват война - мамка им). А СССР ни обявява впйна преди да навлезе (не че ги оправдавам), но се драня от разни палячовци с "историческа" мисия
84
26
 
5
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
Смешните пияндурници се правят на велики а пък всяка година по 300 000 от тях искат да имигрират в САЩ.
83
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам ама от два дни Грухчо е замлъкнал като г...з. Нещо му се изпари агресивния речник.
82
7
 
21
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 7 години
И аз се чудя същото - защо се занимаваме с атлантическите хомоплужеци във форума!?!
81
26
 
6
 
! Отговори
BG преди 7 години
не мога да разбера що се занимавате с руските *** в форума
80
5
 
25
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 7 години
Жалките отвъдокеански чобани ползват старите руски хеликоптери Ми-8, за да превозват своята ''хай-тек'' армия по афганистанските планини понеже нямат свои годни хеликоптери да качват височините! Особено тежко унижение!
79
5
 
25
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 7 години
Смешните отвъдокеански чобани дрънкат оръжие, а летят до МКС с руски ракети, защото нямат свои и са много ''технологични''! Преди близо 50 години ''кацаха на Луната'', днес не могат сами да се качат и слязат от МКС и чакат на руснаците да ги качват и смъкват! Какво падение и унижение!?
78
7
 
26
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 7 години
Наглосаксите винаги са воювали срещу мирното населени,е не срещу армиите на противниците си - Дрезден, Хирошима и Нагасаки, София и други български градове!
77
22
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
Смешните алкохолици тръгнали да мерят чурка със САЩ!! Къде сте тръгнали, гладници крепостни?!?!? Дрънкате оръжия а пък Аерофлот лети с Боинг и Аербъс щото сте много "напред с материала"!! Смешници! Само с пропаганда не става!
76
6
 
17
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 7 години
На следващият ден след ''успеха'' на американските ракети от ''унищожената'' сирийска база отново излитаха самолети, за да бомбардират ислямистите!
75
4
 
15
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Странно защо уверените в своята ''мощ'' отвъдокеански чобани само плямпат, а не действат!? Може би защото не са чак толкова уверени в тази ''мощ'', особено след ''успешното'' нападение с томахавките на сирийската база!?
74
14
 
2
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
"Эксперты׃ Успех американских ракет или фиаско российского ПВО؟" :)))))))))))
73
5
 
8
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 7 години
Израилските самолети имат щастието, че не нападат руските бази в Сирия, а сирийските!
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Класация БВП 2015"Смешника с класацията са го пуснали от Карлуково за празниците, бяха го вързали да не рипа много.Тъкмо се чудех дали не са го лоботомирали вече.
71
11
 
15
 
! Отговори
до 74 от славянин преди 7 години
Русия и Китай са последните, които стоят зад патока Доналд! Мечтаното и реалното са съвсем различни неща! А Северна Корея е пример за държава и нация с достойнство, не само с право черво като послушните ''демократични'' държави!
70
13
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
">Израильские Самолеты Снова Оставили в Дураках Российские ЗРК С 300 и С 400 :))))))))))
69
8
 
2
 
! Отговори
до 72 и 73 от славян преди 7 години
Российские птички пускают ''яйца'' с небе по головах исламистов и ''демократов'' и поетому они кричат как бешеные шакалы!!
68
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно как зад Тръмп в конфликта със Северна Корея стоят държави като Южна Корея, Япония, Китай ,че и дори Руснаците са казвали ,че свинята Ким Чен Ун няма право да мята ядрено оръжие насам натам,народите на Япония и Ю.Кория живеят 100 пъти по-добре от нас,а *** така сърцераздирателно защитава Северна Корея и казва ,че е най-умен и най-велик, а на дъното май излиза ,че *** ракията от чалгето е най-***.