Путин поздрави Ердоган за резултатите от референдума

Двамата разговаряли и за примирието в Сирия
18 апр 2017 22:55, Анисия Иванова
73
Путин поздрави Ердоган за резултатите от референдума
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин е поздравил президента на Турция Рджеп Тайип Ердоган с победата на неговите привърженици на референдума в Турция, потвърди пред ТАСС говорителят на Путин - Дмитрий Песков. "Да президентът поздрави Ердоган", каза той.

Турски медии бяха съобщили, че руският лидер е изпратил на турския си колега поздравителна телеграма, отбелязва ТАСС.

Путин и Ердоган в телефонен разговор подчертаха необходимостта от укрепване на примирието в Сирия, съобщи пресслужбата на Кремъл.

"Продължи размяната на мнения за ситуацията в Сирия. Акцентирано беше върху необходимостта от укрепване на режима на прекратяване на бойните действия и стимулиране на междусирийския преговорен процес във форматите Астана и Женева, пише БТА.

Отново бе отбелязана важността на щателно и безпристрастно международно разследване на инцидента с възможно използване на химическо оръжие в провинция Идлиб", гласи съобщението, цитирано от ТАСС.

Лидерите на Русия и Турция са обсъдили и актуални въпроси на по-нататъшното развитие на двустранните отношения и са се договорили да продължат личните контакти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
9
 
! Отговори
*****@@@@@****** преди 7 години
Хора дами и господа в 21 век,ще има 2 велики империи това са Сащ и Китай не Русия не Турция дали ви харесва или не това е без значение демография и икономика само тези две страни имат и двете а за военната мощ то е ясно!
17
6
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Любовната песен за ерсдухан и путин!Телефон все ни свързва Телефон ни дели Малко тъжна е тази Наша обич нали Ако аз заговоря Ти отсрешта мълчиш И немога да видя най-добрите очи Ако ти заговориш Аз немога така С мойте длани да стопля Твойта малка ръка Как изгрява не виждам Върху усните смях И не мога да стигна С мойте усни до тях.Ти ще дойдеш тук, аз зная Нещо в мене днес боли Най-далечно разстояние е туй което ни дели...
16
16
 
11
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
БРАВО ПУТИН!НАЙ-НАКРАЯ ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ.СВЕТЪТ Е ПО ГОЛЯМ ОТ ПЕТ.СЛЕД СССР .СЛЕДВАЩАТА ГРЕШКА ЕС.ВИДЯХМЕ ЕС.ЗАБРАНА ЗА ЦИГАРИ .ЗАБРАНА ЗА ШКЕМБЕ ЧОРБА.ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ.АНГЛИЯ НЕ ИЗТРАЯ.ТРЪГНАЛИ СЛЕД 50 ГОДИНИ ЕРДОГАН ДА ИЗЛЪЖАТ.МОГАТ ДА ИЗЛЪЖАТ НО БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ.ИМПЕРИЯТА Е УПРАВЛЯВАЛА ПОЛОВИНАГА СВЯТ.ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ Е НАУЧИЛА ФРЕНСКИЯ КРАЛ ДА СЕ КЪПЕ.А ГЕРМАНСКИТЕ КРАЛЕ СА БИЛИ ДИВАЦИ.И ВСИЧКО ТОВА ПРЕДИ 200 ГОДИНИ.МАЙ .НАТА ВИ НА ИЗМИСЛЕНИЯ БЮРОКРАТИЧЕН СЪЮЗ.АМАН
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радеффф защо се ослушва още? Какво чака? Добрия комшулук струва повече от братство.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
последните входове на радев!!! смени отношенията ни със Турция!!! Най вече със измислената блокада на границата заради изборите.
13
2
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Патока Доналд изпревари Путин в поздравите!
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стокообмена на Русия с Китай за миналата година се е увеличл с 30%. Пък тука пишат, че не можели без Европа. Кой ще търгува с тази джихадистка територия, в която я превърна Меркел.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
София никога няма да бъде част от Турция. София. За останалото не съм сигурен. Всички Динковци, Патриоти, Винкели, Догановци и Сидери ще бъдат събрани там в резервата.
10
8
 
14
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ....другари преди 7 години
Въпроса е отдавна решен:--Крим--за Русия....--София ---за Турция!Сега вече и ..ДПС и ДОСТ ---ше влезнат в управлението ...НЕМА НАЧИН!!!
9
6
 
5
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
До СТРАНДЖАТАЕй лузъре, Русия за какво трябва да я е страх от НАТО??? Пък Турция от както армията и е ислямистка съвсем няма страх от нищо, готови са на всякакъв джийхат!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШопПри войната с Гърция, Османската Държава не е болния а направо умрелия човек на Европа. Водят се войни на югоизток с Франция, Италия и т.нт. Турция е 10 милиона от които 2 милиона не са турци. Няма армия, няма оръжия. Русия не подкрепя Турция с думи или закани. Просто изпраща няколко кораба натоварени със злато, оръжия и боеприпаси. Гърците бягат. Французите и Италианците също. Англичаните са изгонени заедно със събратята си от Австралия и Нова Зеландия.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвай се *** , утре и тебе ще те спрат.
6
2
 
9
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Щом Путин и Тръмп поздравиха Ердоган, значи са съгласни с нов мащабен прокси конфликт на Балканите. В Конфликта ще участва и България в която няма мъж под 45 години които може да носи оръжие или да да си сгъне партенки! Султана щял да бъде благосклонен към еничарите на Турция у нас!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой от тия ще ни освободи от еврогейско робство? Задава се четвъртата българска държава!
4
1
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Бат Слави пак го спряха! Хаха. Това предаване вече няма работа в Босфор тв
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия винаги е имала интерес от силна Турция. При войната в Галиполи Ататюрк печели благодарение на Болшевишка Русия. Оръжия, злато и т.нт.Днес Ердоган също играе с Русия. Който е с Русия печели. Който е с нацистите губи. Русия е силна и добра. Само няма да тръгваш да я превземаш. За справка: Наполеон, Хитлер.
2
8
 
16
 
! Отговори
))))) преди 7 години
Как няма да го поздрави, нали руските избори са същите като турските. Гласуваш за Навални, а избираш Путин!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия е ядосана. Англия си би шута.