Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!

Опитът е бил неуспешен, предизвика остри реакции
Обновена: 29 апр 2017 07:51 | 29 апр 2017 07:42, Елка Василева
237
Северна Корея изстреля балистична ракета. Тръмп: Лошо!
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила опит с ракета, която вероятно е балистична със среден обсег, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата се взривила минути след старта и отломките са паднали в Японско море. Според американските военни изглежда става дума за ракета Кей Ен 17 с твърдо гориво. Ракетата е била изстреляна от мобилна установка, съобщи Си Ен Ен. Опитът е бил извършен около 20,30 ч. по Гринуич снощи, предаде Ройтерс.

Още по темата

Говорителят на японското правителство обаче заяви, че балистичната ракета, изстреляна от Северна Корея, е прелетяла около 50 км и е паднала на сухоземната територия на страната. Тя е била изстреляна в североизточна посока от зона близо до Пукчан, северно от столицата Пхенян.

По данни на южнокорейския генерален щаб полетът на ракетата продължил минути и достигнал максимална височина 71 км, преди да се провали.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че с новия си ракетен опит Пхенян е появил неуважение към Китай и неговия лидер, пише БТА.

"Северна Корея пренебрегна желанията на Китай и на неговия високоуважаван президент, когато изстреля, обаче неуспешно, ракета днес. Лошо!", написа Тръмп в Тwitter.

Администрацията на президента Доналд Тръмп може да реагира на неуспешния ракетен опит на Северна Корея, като ускори плановете си за нови американски санкции срещу Пхенян, включително евентуални мерки срещу конкретни финансови институции и компании в КНДР и в Китай, предаде Ройтерс, като се позова на анонимен американски правителствен източник.

Президентът Тръмп може да използва повода, за да притисне Китай да направи повече за обуздаването на Пхенян. Вашингтон може също така да проведе нови военноморски маневри и да разположи още кораби и самолети в региона като демонстрация на сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
7
 
3
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
Сергей ГоловкинМежду 1986-1992 година, Головкин измъчва и убива 11 души. Методът му е уникален и невиждан от властите за онова време - първо души жертвите, след това прави секс с телата, а на финала ги нарязва така, че никой да не може да ги познаеМаксим Петровотговорен за смъртта на 50 човека
122
6
 
3
 
! Отговори
нЕкои руски серийни преди 6 години
Валери Астратян Той тероризира Москва от 1988 до 1990 годинаупоява жертвите си, за да се гаври сексуално с тях по 10-15 дена, без почивка.Александър БучковНеговите жертви са 9 на брой, а убийствата се описват във дневник с името "Кървавият лов на хищника, роден през годината на дракона" - в същият е написано, че хищникът е консумирал сърцата на три от своите жертви. Анатоли СливкоИзмъчвал и убивал деца
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140"Защо не казвате колко ученика бяха застреляни в САЩ миналата година, ама либерастите се загрижили за правата на педофилите и геронтофилите. Сега дори на Фанция ще и турят един *** за премиер, хак да им е на либераските прасета."А ти защо не казваш колко руснака умряха от Бояришник само в един руски град? Да ти припомня ли? 700 души. Властите признаха за 70, по стар съветски обичай неприятните неща се занижават 10 пъти, а положителните се преувеличават 10 пъти.
120
4
 
7
 
! Отговори
за 137 преди 6 години
Гледай си рабoтата Ким има достатъчно ядрено оръжие за да направи краварника на пушено сирене ядрените опити се правят в тунели под земята, а не с балистични ракети в небето капиш. Вервай се на американска пропаганда, но като изчезне краврника от картата пак ще се посмеем.
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво става с визита за САЩ? Нали България вече 10 години е член на ЕС който има безвизов режим със САЩ и по този договор американците си влизат свободно в България. Отмениха ли визите за българи или партньорите от САЩ още се подиграват и плюят в лицето на българите?
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не казвате колко ученика бяха застреляни в САЩ миналата година, ама либерастите се загрижили за правата на педофилите и геронтофилите. Сега дори на Фанция ще и турят един *** за премиер, хак да им е на либераските прасета.
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Над 2 милиона българи страдат от нервни разстройства и депресии, но не смеят да се лекуват защото се тресат от страх, че ще останат без работа, че ще изгубят ипотекираното жилище, че ще останат без средства за съществуване, т.е. ще останат на улицата и без хляб.
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
43% от домакинствата в САЩ харчат повече, отколкото изкарват. Средната класа в Амеирка вече е малцинство докато през 1971 г. 61% от американците са живеели в домакинства на средната класа.
115
2
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
бъзикайте се коко сакате ама окло ск ври и кипи сите са напърчили ракетите
114
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"През Втората световна САЩ бомбардират София и избиват над 5 хиляди цивилно българи - жени и деца! Целта на американските бомби не е военно обекти или армейски тилови съоражения а именно избиване на живилно население. САЩ са военнопрестъпници."След 2СВ СССР става причина за смъртта на 300 хиляди цивилни българи. Целта на руснаците е била България да остане за винаги руска колония.
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 9.9.1944 г кремълските марионетки и терористи избиват над 20 хиляди само за 3 месеца. След което систематично избиват стотици хиляди българи за 45 години социализъм.
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише "Гардиън".
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори едни северкорейци плюха отгоре на краварника Великия Краваристан с космически дълг падна на колене пред Прасчо С Корея почти без пари има най-мощната армия в света, а интерестно ако някой им даде 25 трилиона заем какво биха направили.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиновник в Далас побесня, застреля началника си и се самоуби. Двама души са загинали при стрелбата, открита в офис-сграда в Далас. Полицията съобщава, че служител е застрелял началника си и след това се е самоубил
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Ким!
108
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 118"Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които федералното правителство отпуска на бедни американски семейства."Всяка първо дете в Русия все още е живо въпреки управлението на Путин и мега галактическите кражби на неговата ОПГ.
107
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корейците показаха че не им дреме за мнението на посраните американци и техните лакеи.
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В аптеката: - Искам да си купя антидепресанти! - Рецепта имате ли? - С българска лична карта не става ли?..
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Втората световна САЩ бомбардират София и избиват над 5 хиляди цивилно българи - жени и деца! Целта на американските бомби не е военно обекти или армейски тилови съоражения а именно избиване на живилно население. САЩ са военнопрестъпници.
104
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 124Май забрави Луканова и Виденовата зима, а ? Май забрави трите фалита на държавата под руски ботуш ?