Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията

Москва се научила да се справя въпреки санкциите
30 апр 2017 18:54,
302
Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията
Снимка: Reuters, архив

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Студена зима повече газ продадоха :) Иначе от де растеж ? Това е третия свят.
7
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Растеж от минус 10 може да има, но истински растеж нямада има. Още поне три години ще има стагнация, ако и не по-лошо. В момента да авързваш Русия и икономически растеж е все едно да говориш, че русофилите са български патриоти и защитават български интереси.
6
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък бях в джърси. Даже мотосервизите са закрити. Единствената им работа е да вземат държавни пари и да наемат онлайн *** които да лъжат че били в перм
5
4
 
27
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Не ми пука кой колко е добре или зле проблема е, че тука няма светлина в тунела в някой райони по провинцията е направо страшно и кучета няма.
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите им помогат. Да им помогне с още санкции тогава.
3
35
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Бях в Перм преди месец, потресаващо е положението в тази държава. Нивото на живот е като в средата на 90те години тук. Голяма беднотия, нисък стандарт, никакъв живец нямаше в Перм, а това е град от мащаба на София. Ако не са природните ресурси, тази държава ще банкрутира за три дни. Те затова се мъчат да вдигат цената на петрола.
2
26
 
10
 
! Отговори
Руска бляд преди 6 години
Тия смешници са големи комици :)
1
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък чакам както си вървя по улицата да си намеря торба с един милион долара. Въпреки теорията на вероятностите.