Пхенян ще бори "агресивната истерия на САЩ" с ядрени сили

Обстановката не е била толкова близо до война, казват от КНДР
1 май 2017 21:08, Петя Славова
29
Пхенян ще бори "агресивната истерия на САЩ" с ядрени сили
Снимка: Reuters

Северна Корея възнамерява "да укрепва ядрения си потенциал с максимални темпове", заяви представител на севернокорейското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Пхенян "последователно ще приема мерки в укрепването на ядрените въоръжения по всяко време и на всяко място по решение на висшия ръководител на страната Ким Чен-ун", се казва в изявлението.

Още по темата

По думите на дипломата това е свързано с критичната ситуация на Корейския полуостров "заради насочените против народната република американско-южнокорейски учения".

"Никога досега агресивната истерия на САЩ не е била толкова разгорещена, а обстановката на полуостров не е била толкова близо до война", се казва в изявлението.

КНДР "е взела правилното решение, като е приела курс към паралелно развитие на икономиката и укрепване на ядрения потенциал за самоотбрана. Иначе САЩ без никакво колебание вече щяха да са извършили агресия в Корея, както е правено по отношение на други страни", заяви севернокорейският дипломат.

В събота американският самолетоносач "Карл Винсън" започна съвместни военни маневри с южнокорейски бойни кораби в Японско море. Основната цел на ученията е "възпиране на севернокорейските провокации и усилване на боеготовността на военния съюз между САЩ и Република Корея", заяви командването на южнокорейските ВМС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
123123 преди 7 години
До Анонимен 22 ; Защото неможе всеки луд да притежава ядрено оръжие,най-малкото се вижда в случая перкото Ким Чен Ун ,дето уж разработил ядрена програма ,заплашва всеки ден как ще взриви САЩ ,че даже и Австралия.Ето поради тази причина ,само определени държави могат да имат ядрени програми според договор между по-голямата част от държавите по света,д е б и л.
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
който има атомно оръжие може да се чувства защитен ,може ли някой да ми обясни защо америка , русия , германия , франция и други могат да имат такова оръжие а северна корея не може да има , това не са ли двойни стандарти , щом великите сили се борят уж за премахване на ядрените оръжия нека ги премахнат всички и тогава да се заяждат с други държави който не са, но в момента не корейците а С.а/щ отправят заплахите а ким чен се защитава
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето е на най-многобройните народи. Най-модерните държави ще бъдат в руини - както могъщият Рим падна под нашествията на варварите, така и занапред ще ни видят сметката кои? - Които най-много раждат, жените им не помятат нарочно, имат агресивна и фанатична религия. А малките народи като нашия - претопени или унищожени. Кой ти керти демократичните принципи? Всички държавници начело на суперсилите са диктатори и се въоръжават ли, въоръжават.
19
1
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
За този никаква прошка не трябва да има. Дядото - ***,заслепен комунист: да разберем; бащата - така възпитан: да приемем. Но това нещо!? Това е учило в Швейцария - видяло що е демокрация, пазар и уважение към личността. И какво прави!? Това си е ***! За *** - специално правораздаване.
18
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 7 години
На срещата ще бъде отровен. ..заразен...Да се няма много доверие на американците...Не подценявайте тръмп. .
17
2
 
7
 
! Отговори
Ким III преди 7 години
Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите!
16
1
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 7 години
северно хамериканските държави се превъплатиха на най=могъщите "учени "- има и по -нормален народ , който може да отвърне на АГРЕСОРА !!!
15
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубав, лош Ким, но е факт че в Сирия, Либия и Ирак имаше война а в Корея няма. Защото имат атомно оръжие.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странни хора-събуждат се и заспиват с официални клипчета как взривяват Америка с атомни бомби.Ако не могат американците то поне южнокорейците.А Южна Корея и САЩ им пращаха храна лекарства и долари до преди няколко години.Спряха когато вождът им обяви,че ще ги превзема и взривява.
13
5
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Аз мисля за мнозина именно обединена Корея е немислимо да се допусне-силни технологии плюс силна армия... Представяте ли си каква могъща държава би била. И затова само раздухват враждата и конфликта..
12
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдеее бори бе беден оризен бос . *** имаш късмет че се води война в Сирия да махнат другия луд като тебе. Че щяха да те изринат с двореца заедно. Шишкав мунджу.
11
4
 
15
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Ти като имаш ток и вода, защо се криеш под полата на Меркел бе клошар. А защо нямате пари да си платите тока и водата тах одите да слугувате на фялиралите гърци и там спите под мостовете, тьфу ***?
10
6
 
8
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 7 години
Тръмп го е страх ...от "неродените ракети" на Кимчо.....ха,ха,хааааааааааа
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЕЛИКА" АМЕРИКА НА КОЛЕНЕ ПРЕД МАЛКА СЕВЕРНА КОРЕЯ!ПОЗОР, РЕЗИЛ, УНИЖЕНИЕ, КРАХ, ПАДЕНИЕ, ФИАСКО, СВЛИЧАНЕ, ПРОПАДАНЕ, ТРАГЕДИЯ И НАСИРАЦИЯ.АЗ СЪМ ПУТИНОВ ***, НО ТАКОВА НЕЩО НЕ СМЕ ОЧАКВАЛИ И В НАЙ-ОПТИМИСТИЧНИТЕ ПРОГНОЗИ.
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпи вече моли за срещи като пъпчив пубертет съученичка.АХАХАХАХАХА
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жълтурковците ще борят на баба си килотите. Те ток и храна нямат, всичко с купони но ще се борят. Бай Дончо да ги удари за да се обединят двете Кореи. Какво се мотае.
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кимито така бори агресията, че екзекутират всеки, които иска да излезе от "райската" Северна Корея.
5
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончо е заявил че може да се срещне с Ким.Хахаха.След резила с ракетния"удар"в Сирия още един чутовен говежди провал.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп и Ким ви виновни.А Меркел и ЕС са вода ненапита.Аи си ктир .Цялата тази глобализация във света или да прекрати от народите или рано или късно ще има воина.Гражданска навсякъде!
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите искат да продадат системи ТААД на Ю. Корея за много пари ама южно корейците казаха на Тръмп да оди да пасе овцете.