Тараш в германски казарми заради нацистки скандал

Причината са открити символи на Вермахта в две поделения
35
Тараш в германски казарми заради нацистки скандал
Снимка: БТА

Командването на германската армия обяви, че е разпоредило инспекция на всички казарми след скандал, предизвикан от намерени нацистки символи в две от тях, предаде Франс прес.

"Главният инспектиращ на Бундесвера разпореди тази инспекция във всички обекти, които са собственост на армията, за да се провери дали присъстват тези символи на Вермахта и ако това е така, да бъдат премахнати", заяви пред АФП говорител на министерството на отбраната.

Решението бе взето след скандал, разтърсващ Бундесвера и министерството на отбраната от две седмици. Става дума за ареста на офицер във френско-германската база в Илкирх, близо до Страсбург във Франция. Той е заподозрян в планиране на убийство на представители на левицата или чужденци, представяйки се за сирийски бежанец.

Мъжът, който е на 28 години, подкрепял от години крайнонационалистически и ксенофобски идеи. При инспекция в неговата казарма в Илкирх били открити "светини" на Вермахта, нацистката армия в Германия между 1935 и 1945 година, в обща зала в базата, които били изложени от известно време, без това да привлече вниманието на когото и да било.

Министерството, което забранява такива предмети, попада на подобен случай и в друга база, този път в Донауешинген, в Югозападна Германия.

Министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен, която е близка на канцлера Ангела Меркел, призова генералите след ареста на офицер в Илкирх да бъдат непримирими спрямо крайнодесните тенденции в армията, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 7 години
"Не се гаси туй, що не гасне"!!! 14/88
29
1
 
23
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Нали сте големи демократи бе.Полумесец може,а свастика не може ,що така ,нарушавате на хората правата...
28
7
 
9
 
! Отговори
До ОНЗИ преди 7 години
Какви руски кибер оръжия си прочел. Спри го това RT и ТАСС, че виж какво почна да пишеш.Ако Германия започне да се въоръжава и изгражда собствен ядрен потенциал ония на исток ще преместят столицата във Владивосток.
27
1
 
32
 
! Отговори
Актуални новини преди 7 години
Заловени са двамата нацисти Мехмет и Мустафа от германската армия за притежание на символи на Вермахта. Те признали, че са им били дадени от Аптула ибн ал Ибрахим - шеф на клуба на нацистите в една от махалите на Дуисбург.
26
15
 
22
 
! Отговори
ОНЗИ преди 7 години
Икономически просперитет на Германия - безусловен! Но когато започват отново да се бъркат дименсиите в посока на военни мераклъци има нещо на изток което се казва РУСИЯ!!! И този път ще бъде нещо много страшно за всички и всичко което има склоност към подобне военни мераклъци. Руската техническа кибернетика във военните технологии е далеч напред пред всички вземи ги американци германци французи и какви ли не пъчовци.
25
17
 
9
 
! Отговори
Kebab преди 7 години
Колко още ще се опитвате да компенсирате че избихте милиони през ВСВ?
24
12
 
69
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 7 години
Че какво им е на символите,, това е част от германската история. Хубава, лоша, това си е история, и нищо не трябва да се пипа.
23
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия ги осъждат ако прекалят с нацистките изцепки.Имаше друг,различен случай,при който загинаха при странни обстоятелства трима младежи нацисти.Така,че настрана от нацистите.
22
13
 
53
 
! Отговори
Лъч светлина преди 7 години
Вермахта е жив!Да живее вермахта!
21
4
 
63
 
! Отговори
А на мен ми се чини преди 7 години
Ако не е Вермахта ще е башибозука...
20
38
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците трябваше да кажат на Хитлер, че немците не са раса, а народ. А те вдигаха ръчичките и го защитаваха до последно. Такъв ненормален народ трябва да се обогати и облагороди с други народи. Това е целта на германските власти.
19
3
 
49
 
! Отговори
ВАЛХАЛА преди 7 години
ЦИОНИСТИТЕ ИСКАТ ДА НЯМА БЯЛА ЕВРОПА.ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА ОТ ПРИКАЗКИ НИКАКВА ПОЛЗА.14/88
18
6
 
32
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
И къде избягаха останалите проценти за 15 години? Във баровете на Турция ли?Няма нищо общо това което си писал, че били шкембеджии и пиели много бира. Напротив ако бяха такива добре, но просто са станали много метросексуални, и мъжествеността и закрилата на жената не са им приоритет. Из педерастили са се достаУспех в Норвегия и не забравяй че никде по света няма като България една ;)!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дружно в Германия ще живеят ***, индианци и китайци.
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Източна Германия няма проблеми. Защото фашистите след войната избягаха в Западна Германия.
15
1
 
28
 
! Отговори
ВАЛХАЛА преди 7 години
ДО 18 ТОВА ЗА ПОЧТИ ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ ОТНАСЯ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ФАКТ 14/88
14
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някои преди 15 години са ходили в Германия знаят каква държава беше. Сега ако отидат ще се учудят. От предишната Германия не е останало нищо. Чисти германци са едва 20 % от народа. Това е така щото германските мъже нестават за нищо. По цял ден лочат бира затлъстели като пр.асета от такъв какво да очаква една жена която иска да има деца и семейство. Затова се омъжват за чужденци които им вършат работа в леглото. Преди 1 год. се изнесох от Германия сега съм в Норвегия където е много по добре.
13
2
 
43
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Кайнодесните тенденции в армията са за да бъде сдухана скрелотиралата от либерализъм баба Меркел. Един ден просто армията ще измарширува през хола и подхвърляйки един черен с натопорчен в спалнята й, за онагледяване на евроценностите.
12
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де-и какви са били тези светини на показание?Чак знаме със свастика едва ли е било.Истината каква е?
11
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей , тези евреи - не прощават. Ни на араби ни на немци!DEUTSCHLAND UBER ALLES!