Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!

Руската армия може да отблъсне всяка потенциална агресия, увери той
9 май 2017 12:12, Елка Василева
277
Путин: Няма, няма и да има сила, способна да пороби Русия!
Снимка: Reuters

Няма сила, способна да пороби Русия, изтъкна президентът на федерацията Владимир Путин в речта си на Червения площад в Москва, където се състоя поредният Парад на победата, съобщи ТАСС.

"Няма, не е имало и няма да има сила, която би могла да покори нашия народ", увери руският лидер.

По време на Втората световна война "нацистите връхлетяха Съветския съюз с най-мощни удари", но народът "извърши нещо невъзможно на пръв поглед - обърна кървавото колело на Втората световна война, (. . .) смаза нацизма, сложи край на зверствата му", подчерта Путин.

Още по темата

Въоръжените сили на Русия "могат да отблъснат всяка потенциална агресия", "но за ефективна борба с тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи е необходимо да се консолидира цялата международна общност" - Русия е отворена за подобно сътрудничество, изтъкна президентът.

Именно "разединението между водещите страни в света" е попречило да бъде предотвратена Втората световна война, отбеляза той.

В парада участваха близо 10 000 души - представители на различните родове войски и видове въоръжени сили. Механизираната част на парада започна с появата на легендарния танк Т-34. След него преминаха още над 100 единици наземна бойна техника - бронирани автомобили "Тигър", "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойни машини на пехотата, модерни танкове като Т-14 "Армата" и Т-72, артилерийски и ракетни комплекси.

Военни музиканти изпълниха по време на шествието повече от 40 марша и други музикални произведения. Командващ парада бе главнокомандващият сухопътните войски на Русия Олег Салюков; парадът бе приет от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Авиацията не участва в парада на Червения площад поради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

След парада Путин положи венец на Гроба на незнайния воин.

Денят на победата бе честван в Санкт Петербург - "северната столица" на Русия, без обявеното по-рано участие на бойни кораби. ТАСС все още не разполага с официални коментари в тази връзка от местните власти и командването на Балтийския флот, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
11
 
9
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Путин направи показното в Сирия , няма нужда сега от демонстраций , от Доналд Кук още са в потрес , а ние можем само да замълчим пред патриотизма и героизма на тези хора !
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
подценявай фесът и ще ви изненада, когато най-малко очаквате. Заради фесът загубихте Аляска!
104
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да се поробва народ, които по традиция е поробен - от цар-батюшка, генерален секретар илипрезидент?!
103
5
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Калекооо, ти наблегни върху акцентът с коментарите, няма да заемаш излишно медиино пространство!
102
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинисстите, всички са на амбразурата...да величаят вожда...и болшевиките.Жалка работа.
101
13
 
3
 
! Отговори
Факти преди 6 години
Да не забравяме,че Съветския съюз издържа на натиска на Германия и по чисто независещи от руснаците неща, като природата и сезоните.Зимата си е сериозно препятствие също така е важно да се знае, че за да се води война трябва и снабдяване и други такива неща,които с всеки изминат километър се отдалечават.Как ли се воюва като срещу теб имаш куршуми зад търба също.Май че опрения щик в *** те кара да викаш ура и да вървиш напред. Честит ден на победата на всички!Станало е аквото е трябвало да стане
100
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешното е че обикновенния руснак е с толкова промит мозък, че наистина вярва че запада иска да ги пороби
99
11
 
18
 
! Отговори
бляд преди 6 години
Путин е напълно изперкал..Хората му предложиха Европа да се обедени за да няма повторение на ВС война,свободна икономическа зона,общи проекти и ръководство,а той нападна Украйна,иска многополюсен свят и постоянно дрънка оръжия и запалва конфликти.Как няма да има световна война ако има многополюсен свят с различни държави.Всички войни в историята човечеството се водят между държави от ''различни полюси''.
98
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой ще иска да ви поробва, бе?!!Дори и някой да го направи, ще му трябват 100г. да ви превъзпита и да ви очовечи...след 100г. бесен болшевизъм.Баси и промитата нация.Че и тук смешниците руссоффилистичета като чуят Русия и все едно на майка си името чуват.Нещастна работа.Хората в Европа се опитват да забравят за войните, които сами си причиниха, да гледат миролюбиво напред, а тези нещастници, пак танкове, оръдия...автомати...като преди 70г. Дивашка работа.
97
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕврокомисарЗащото евразийско комисарче руснаците плащат на ***, които да им поддържат имиджа и да защитават интересите им. но ти много добре знаеш това, защото си един от тях!
96
6
 
15
 
! Отговори
Серсеми преди 6 години
Хвалят се с ракети и танкове, а нагъват само зеле и картофи и се напиват със самогон и боярышник.Какво да ги "поробваш", Господ ги е наказал достатъчно!
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващия месец в Италия ще се проведат грандиозни тържества и паради по всички градове с дрънкане на оръжие във връзка с 2163-та годишнина от победата на Рим над Картаген! Путин също бил сред поканените държавни глави!
94
12
 
10
 
! Отговори
Еврокомисар преди 6 години
Русия, като е толкова незначителна държава, защо под всяка статия за Русия се появява армия от ***, които ръсят опорни точки против Русия? Нали уж е калпава държава, от която никой не се интересува?
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф писна ми от тия военнолюбци, тоя пабедили, оня пабедили, па един нормален път между двата най-големи града нямат, интернета им е като в България през 2000 година, даже и нормален хляб не произвеждат
92
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"смаза нацизма, сложи край на зверствата му"лошото е, е че фашизма е жив в лицето на наглосаксите и ФАЩ.След ВСВ само американците колко войни водиха по целия свят, колко народ изтрепаха, колко държави съсипаха, само и само да се "защитят".Дано Путин бъде следващия Сталин, който ликвидира наглосаксонския фашизъм.Прочети още на: dnes.bg/world/2017/05/09/putin-niama-niama-i-da-ima-sila-sposobna-da-porobi-rusiia.340460
91
9
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
С Великим Днем Победы ! Вечная Слава Героям ! Поздравляю!!!
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съобщи ТАСС. xaxaxa...................../БТА/
89
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67Ми ние доброволно се предадохме и продадохме на сащ от 27г и кво спечелихме. Ние сега сме такаива смърдели и сега да си кажа срам ме е че съм българка, не обичам българите, но обичам територията България. Народа ни е ***, лош матриал както казва боко. Не живея в БГ
88
0
 
1
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
Твойте Текстове само копирани-поставени
87
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня до 65Ами това става защото руските фирми в българия работят на "загуба" до една и не плащат данъци. Над един милирад годишно не влизат заради тези фирми в българската хазна а отивмат директно във евразияската ***. С часто от тях храните петата колона русофили, които да работят против България и в угода на вас.