Руснак ще лежи пет години за шпионаж в Естония

Артьом Зинченко изнасял поверителна информация за ГРУ
14
Руснак ще лежи пет години за шпионаж в Естония
Снимка: Reuters

Руски гражданин бе осъден на пет години затвор в Естония за шпионаж в полза на Русия, предаде Франс прес, като се позова на местни медии.

Артьом Зинченко, на 30 години, живеел в балтийската република от 2013 г. Той бе признат за виновен от съд в столицата Талин по обвинения, че е предавал поверителна информация на руското военно разузнаване (ГРУ), заплашвайки националната сигурност на Естония.

Напрежението между Запада и Русия се засили през последните години на фона на конфликтите в Украйна и Сирия. Миналата година НАТО реши да разположи войски в балтийските републики и Полша в отговор на руските действия в региона.

Естония, Латвия и Литва придобиха независимост от Съветския съюз през 1990-1991 г. През 2004 г. трите балтийски републики бяха приети за членове на НАТО и Европейския съюз.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: шпионажЕстония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5В НАТО-вските държави има много пари, свобода, демокрация и човешко достойство.Все неща, които са остро-дефицитни в псевдо-империята на съвремените фашисти - кремъл. В днешната кална локва на север от Монголия не е лесно да се живее, трябва да си в постоянен алкохолен делириум. Добре, че са велики и си имат велики препарати за почистване с двойна употреба - хем чистиш ***, хем си пийваш сладко-сладко.. ;))
11
6
 
3
 
! Отговори
5 преди 7 години
Какво има там за шпионаж ха ха
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко му е!!! За такава дейност се полагат десетилетия каторга и то при най-строгите и лишени от удобства условия! Пък и нищо не се знае, при подобни обстоятелства дали изобщо би доживял излизането си.. Все пак никой не обича предателите!!!
9
5
 
7
 
! Отговори
рашка=говняшка преди 7 години
Всички етнически руснаци поне до пето поколение назад трябва незабавно да бъдат екстрадирани в някогашната им родина! Първо не е патриотично да продаваш велкиката р00сия, пребивавайки в омразната и враждебна чужбина, второ наличието на р00снаци, както е видно, е риск за сигурноста на приемащата страна. Всеки момент кремълския нацист може да реши, че е нужно да бъдат 'освободени' р00ските роби.
8
9
 
9
 
! Отговори
Искаме мир! преди 7 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
7
4
 
8
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Сигурно сега някой естонец ще лежи 10 години в някой затвор в Сибир!
6
5
 
5
 
! Отговори
н преди 7 години
Еснония държава голямо село и само искат да е в центъра какво има там
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ НА СНИМКАТА КАКВО ОБЩО ИМАТ СЪС СТАТИЯТА?
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, няма да лежи толкова. Ще го разменят за съответния естонец, арестуван в Русия.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТИВАТЕ В НЯКОЯ ЧУЖДА СТРАНА, ЗАСЕЛВАТЕ СЕ ТАМ И ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТЕ ДА ПРЕДАВАТЕ ПОВЕРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. ОТ КЪДЕ Я ВЗЕМАТЕ? ОТ КОФИТЕ ЗА ***, ИЛИ ТЯ СЕ ПРОДАВА НА ГРАДСКИЯ ПАЗАР?
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какъв достъп до поверителна информация е имал човека? Нещо за корупция всред естонските политици? Това не е поверително.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че какви тайни е изнесъл руснака, от тази смотана страна? Може би, че половината им население е емигрирало.Ама това се знае от всички.