САЩ предупредиха: Венецуела върви към сирийски сценарий

Нещата не се подобряват, а се влошават, заяви посланичката на САЩ в ООН
18 май 2017 09:30, Елка Василева
88
САЩ предупредиха: Венецуела върви към сирийски сценарий
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати предупредиха ООН, че има опасност политическата криза във Венецуела да се разрасне в конфликт, подобен на този в Сирия или в Южен Судан, предаде Франс прес.

48 души загинаха през последните седмици при сблъсъци между силите на реда и опонентите на президента Николас Мадуро, подложен на остри критики заради неспособността му да се справи с политическата и икономическата криза във Венецуела.

Още по темата

"Нещата не се подобряват, а се влошават. Опитваме се да кажем, че е необходимо международната общност да заяви: "Спазвайте човешките права на вашето население", в противен случай събитията ще се развият в посока, каквато видяхме на толкова други места", каза пред журналисти посланичката на САЩ в ООН след закрито заседание на Съвета за сигурност.

"Видяхме какво се случи в Сирия, в Северна Корея, Южен Судан, Бурунди или Бирма. Защо не предприемем превантивни действия? Защо не се опитаме да уредим проблема, преди да е започнал?", каза Хейли.

Венецуела е на ръба на хуманитарна криза, продължи тя и призова международната общност да предприеме мерки, за да "накара Мадуро да прекрати насилието и потисничеството и да възстанови демокрацията".

Венецуелският представител в ООН Рафаел Рамирес разкритикува позицията на САЩ и ги обвини, че се месят във вътрешните работи на страната му. "Венецуела ще реши сама вътрешните си проблеми. Няма да приемем намеса", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ООНСАЩВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама образование не от тунгуският международен университет или от каракаския институт за земеделие, а от айви лигата нали?И що така всички искат да учат (и преподават) все на запад (я виж на кУрнелиа синчето къде е, докато тя се кланя на паметника на тато в правец!)Гнусни лицемери сър!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Именно - ОБРАЗОВАНИЕ.А защо според теб за него ти трябват пари? Нали в "свободни страни", като неребе, сесесере и т.н. то беше ..безплатно ;)И какво значи "пари"??? Та нима рублата и ренминбито не са пари? :))) И колко е лихвата при тях?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби, нека аз ти обясня, какво представлява Свободния свят.Когато не ти отърва, не ти е на кеф или имаш по-добра оферта, можеш спокойно да теглиш една майна на шефа, фирмата, президента и страната, да продадеш каквото имаш и да отидеш, където другаде поискаш.В "свободни и независими" венецуели, рашистани, китаи и т.н. това не може да стане.....въпреки, че и там не съм чул някой да взима пари/кредит без да връща лихва. Всъщност лихвата в тези страни е МНОГО по-голяма от тази в ЕС и САЩ. Анадъмо
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ предупредиха: Венецуела върви към сирийски сценарий...Как да разбираме това?Дали САЩ искат да ни кажат, че и във Венецуела ще създадат поредната Алкайда, ИГ и др. подобни техни творения?Дали и там ще снабдяват с оръжие терористите, ще ги обучават да убиват населението и ще ги ползват за своите геополитически планове, както правят по целия свят?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение, колко петрол, газ, диаманти или злато имаш под земята.Най-важен е човешкият ресурс в днешно време.И то не като количество, а КАЧЕСТВО!А най-качественият човешки ресурс, ВИНАГИ, ама ВИНАГИ отива в свободния свят, защото той цени свободата пред всичко друго.Така, че венецуели, раши, китаи и други, може да имат много дупки за копане или много човекоединици, но никога няма привлекат КАЧЕСТВОТО с тези си политически системи.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мадурко10%??????? По-скоро 0.01%
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рафаел Рамирес разкритикува позицията на САЩ и ги обвини, че се месят във вътрешните работи на страната му. "Венецуела ще реши сама вътрешните си проблеми. Няма да приемем намеса", каза той+++++++++++++++++Същото казваше и Башар Асад и накрая извика Путин.
22
1
 
7
 
! Отговори
Мадурко преди 6 години
Къде са парите от петрола на Венецуела?Там където са и парите от петрола на Русия,по банковите сметки на мафиотите-олигарси,а руснаците пият лосиони,а венецуелците нямат тоалетна хартия.Това е разликата между Запада и русия и нейните робски държави,че едните се грижат за народа а другите се грижат за 10 процента от народа.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
краварите пак хвърлиха мерника на някоя нефтена "недемократична" държава
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30, Всичко от което си заобиколен се прави от нефт. От пластмасата до дрехите и обувките ти,. Горивата не са основното му приложение вече.
19
2
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Китайците богатеят масово под ръководството на Партията им - звучи ужасно но е факт. Вече са дори богати екскурзианти със самочувствие. Специални грижи се полагат са слабо развити райони. Държавата е неимоверно богата и има пари за всичко. Съвършенно правилна политика, достойна за завиждане. Държави като Виетнам копират успешно. Какво здравеопазване - то е проблем в УСА и БГ
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки сценарий различен от говедарския се наказва от САЩ със сирийски. Защото филмът се казва "Искаме ви нефта".
17
2
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Япония и Корея са специални нации, все едно да ми говориш за Германия - на останалите места не са воювали. Ако Ирак, Либия и Сирия станеха като Япония..., ама за сега при диктаторите бяха далеч по-добре
16
3
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
До 18: Не си бил там затова ги пишеш тези неща. Почти безплатна храна в столова, безплатни екскурзии, банкети и т.н. Ако си недоволен можеш да се оплачеш на партийния "поп".
15
4
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Това, че евентуално заграбват петрола не е най-голямата беда. Бедата е, че правят и оставят хаос и страдания след намесата си.
14
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
докато сащ гледат кьм петрола на венецуела мир в раиона няма да имаинтриги убииства
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гост+Какъв "социализъм" има в Китай бе?????Та там е ДИВ, варварски, дикенсов капитализъм, без осигуровки, без социална защита, без достъпно за бедните здравеопазване.Е, ако смяташ, че "социализъм" е това, че има само една партия, то си доста заблуден, това се нарича ДИКТАТУРА!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не мисля, че американците или пък НАТО ще се намеси там. Ще ги оставят да се оправят сами за назидание на всички дето вият, че видиш ли някой искал да ограби "богатствата" на Либия или Ирак или Сирия.
11
6
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Капиталистическата система никога няма да остави работещ социализъм. Навремето социалистическият блок затова се изолира. Когато се изолираш обаче си обречен. Само Китай за сега е някакво отклонение, където все още има елементи на социализъм. Без пазарна икономика не може.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте да видите какво ще стане когато "МИРОТВОРЧЕСКА РУСИЯ" се намеси да "спасява" братския венецуелския народ от империалистическата агресия.