В 21 африкански страни средните заплати по-високи от Сърбия

Възнаграждението в съседната ни страна е било $397,49 през 2016 г.
18 май 2017 15:00, Елка Василева
75
В 21 африкански страни средните заплати по-високи от Сърбия
Снимка: архив, Reuters

Средните нетни заплати /без данъци и добавки/ миналата година в 21 африкански страни са били по-високи от тези в Сърбия, а в 12 държави са били по-ниски, заяви пред белградската агенция Бета директорът на Мрежата за подкрепа на бизнеса в Сърбия Драголюб Раич.

Той посочи, че през 2016 г. средната заплата в Сърбия е възлизала на 397,49 долара или 46 097 динара.

По-високи заплати от сръбските граждани миналата година са получавали работещите в Ангола, Либия, Замбия, Лесото, Република Южна Африка, където заплатите са от 1 806 долара до 1126 долара.

По-високи заплати отколкото в Сърбия има също в Либерия, Намибия, Габон, Конго, Ботсвана, Джибути, Танзания, Мозамбик и Зимбабве, където заплатите са от 998 долара до 397,78 долара, заявил Раич.

Средната заплатата в Сърбия е била по-висока от заплатите в Нигерия - 230 долара, Сомалия - 202 долара, Уганда - 164 долара, Египет - 158 долара.

Тези данни сочат, че концепцията за развитие в Сърбия трябва спешно да се преразгледа, тъй като Сърбия по състояние на икономиката си е на нивото на средно развитите африкански страни, в които цари беззаконие и корупция, оцени Раич.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pichete za balgaria
53
4
 
13
 
! Отговори
До Димитър преди 6 години
Димо явно не си ходил до ЮАР, има доста Българи които живеят там.Че положението е зле зле е, но не е много по зле от БГ. Ако не си излизал от БГ да ти кажа че доста пътувам и ние сме светлинни години зад Европа, без да се обиждаме просто е факт. Ако не си ходил в Сърбия ще ти кажа че те ще се оправят, може да има криза и там но са на оправяне. Туризма им бумти с Германци, Скандинавци и Французи.
52
2
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
И тебе да те избомбят и ти ще си зле. Виж ти ние българите как се уредихме - за завиждане сме - цъфнахме и вързахме - само дето от хубаво се стопяваме
51
19
 
10
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 6 години
Хора, ако мислите че има дори една държава в Африка, която е по-добре от България, терминал 2 ви чака. Директно заминавайте за там. ЮАР която се води най-богатаат държава там, по ниво на престъпност, СПИН, образование и прочее е светлинни години зад нас. Дори нашите *** живеят много по-добре от повечето Африканци!
50
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво чудно има ?И ние сме на същото положение ,както Сърбия.Има африкански държави които икономически са по-добре от половината ЕС.В Мозамбик от 5-6години се заселват португалци,търсещи по-добър живот.
49
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СРЕДНАТА В СЪРБИЯ БИЛА ПО-ВИСОКО ОТ В БЪЛГАРИЯ??? ХАХАХАХАХА ААХАХАФАФААХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАСЪРБИТЕ СА ПО-ЗЛЕ ОТ НАС ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕКОИТО ТВЪРДИ ОБРАТНОТО Е АНТИБЪЛГАРИН
48
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СРЕДНАТА В СЪРБИЯ БИЛА ПО-ВИСОКО ОТ В БЪЛГАРИЯ??? ХАХАХАХАХА ААХАХАФАФААХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАСЪРБИТЕ СА ПО-ЗЛЕ ОТ НАС ВЪВ ВСЯКА ОТНОШЕНИЕКОИТО ТВЪРДИ ОБРАТНОТО Е АНТИБЪЛГАРИН
47
5
 
6
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 6 години
https://numbeo/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=105ТОВА Е ИСТИНАТА. ЧЕТЕТЕ. НИЕ НЕ СМЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ, КОЛКОТО СА СЪРБИТЕ.
46
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нужно ли е да споменаваме, че нашите заплати са по-ниски от сръбските!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей доста се посмях!!!Сетих се за израза"Присмял се хърбел на щърбел!"...
44
1
 
2
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
Ходер..Исках да напиша Мапуто, но скоро ще скокна до Манила. Извинявам се.
43
4
 
0
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
Научи португалски.....или испански...Тогава ще говорим за Манила и др. селища...
42
1
 
8
 
! Отговори
Koen преди 6 години
Важна е покупателната способност.
41
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За разлика от тези 21 африкански страни, средната заплата в България е по-ниска отколкото в Сърбия.
40
4
 
12
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
В частния сектор доста хора работят за повече пари от средната заплата за страната, но ги взимат на ръка и не ги декларират, съответно статистиката не ги отчита. Колко пъти си получавал касова бележа, когато са ти правили зъб, лепили са ти плочки в банята или са ти ремонтирали колата ?
39
5
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Пуснаха ви поредната измислена новина и вие веднага се вързахте и започнахте ЕС, НАТО, СССР, комунизъм, демокрация, колко сме бедни, другите колко са богати...бистрим си политикато като типични българи...Имайте малко информационна хигиена.
38
2
 
9
 
! Отговори
пп преди 6 години
До 12 Анонименмного точен коментар. Напоследък ми писна от всякакви, които пишат как в Сърбия било добре. Е не е по- добре от нас, а в сравнение с 25 години съвсем са изостанали комшиите. Преди бяха фактор, сега не са
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това какво е сега присмиваме се пак така ли?На кого, ние как сме.......
36
2
 
21
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 6 години
Мозамбик...Че аз се върнах оттам преди месец.Тези долари, където са посочени за заплата са измислени. С фотография се занимавам от 40 г. Това не е статистика , а стъкмистика... Хората едва изкарват 30-40 долара на месец.Да. Има луксозни хотели, но те са за Брат Пит, Анджелина, Пърчолина, Дамяни от Италия-мафиот, Дон Манолито от Мексико, Ханс от Германия, Чебурашкин от бившата СССР.
35
3
 
13
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Каква е средната заплата няма никакво значение. Въпроса е какво можеш да купиш с тази заплата.