21 етажа ужас! Жена тича през огъня с шест деца, слиза с 4

"Спасете децата ми", крещели хора от нестихващия пожар в Лондон
14 юни 2017 12:00,
148
21 етажа ужас! Жена тича през огъня с шест деца, слиза с 4
Снимка: архив, Reuters

Жена с шест деца, бягаща от огнената стихия, обхвала 27-етажния блок в Лондон, стигна партерния етаж на сградата само с 4 от тях. Тя била на 21-ия етаж.

Десетки живущи в сградата вече се спасиха от пожара, в който според властите по време на избухването на огъня е имало около 600 души.

В Гренфел Тауър в западен Лондон са намерили смъртта си и много от жителите му, заяви Дани Котън от пожарната в британската столица.

Още по темата

"Спасете децата ми", крещели хора. Някои от тях дори ги хвърляли в опит да ги спасят от огнения ад.

Зоуи, която живее на четвъртия етаж, откъдето най-вероятно е тръгнал пожарът, разказа пред Би Би Си, че пожарната аларма не се е задействала, а огънят се е разпространил невероятно бързо.

"Спях, когато някой зачука по вратата ми. Отворих и мой съсед ми каза, че има пожар и трябва незабавно да изляза. Затворих вратата, обух си маратонките и когато отново отворих вратата, вече на цялата площадка имаше гъст дим", разказа Зоуи.

"Около 12:30 майка ми ме събуди и ми каза, че има пожар. Докато излезем навън, цялата сграда вече гореше", разказва Тамара, която също живее в сградата.

"Пожарникарите, Спешна помощ и полицията не успяха да направят нищо, просто казваха на хората да останат там, където са и обещаваха, че ще им помогнат. Но огъня бързо се разсрасна и не успяха да им помогнат", разказва Тамара.

"Всичко се случи много бързо. В полунощ огънят беше само на третия етаж, а минути по-късно обхвана цялата сграда", разказва Самира, свидетел на бедствието.

"Всички се чувствахме толкова безсилни, не можахме да помогнем на никого. Всички бяха уплашени, не знаеха какво да правят", допълва тя. "Израснала съм с всички тези хора, виждах ги всеки ден".

"Вътре имаше много хора - деца, възрастни хора, инвалиди, семейства", обяснява Тамара.

"Видях хора как политат от балконите и прозорците си. Имаше хора, скачащи от осми етаж, те не оцеляха", разказва момичето.

По думите на Метроб, живеещ на 17 етаж, в сградата не е имало противопожарни аларми, които да предупредят за пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: лондоночевидципожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Защо 27Защото повечето българи са улицетворение на личностни психични разтройства и просташка родствена зависимост която ги рита по глезените и рекушира върху дебелите им чутури без да има никаква надежда за поука и съответно състрадание към съгражданите и другите хора. Нека не се учудваме че сме на такова "перфектно" дередже откъм държава и народ! Скапан народ - скапана държава! Честито!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Присмяла се щърбата на хърбата! Колко асансьора пропаднаха в шахтите и загинаха българи?? Колко ПТП-та стават всеки ден в България и колко "шофьори" си отиват на всеки 24 часа?? Който каквото си пожелае му се връща макар и по различен начин!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33/34Айде пак българските лумпеноиди/зависливци се обаждат! Там имаше и няколко български семейства които не живееха на социални помощи и бяха лисхолдари! (Ако не точно в тази сграда в съседните) Ами Англия си има социална политика за разлика от България - мащехата на собствените си граждани! Вместо да завиждате и злобеете вземете се в ръце и си извоювайте това което ви се полага като Европейски граждани! Малко ли ви мачкат в диспансера "България" или още можете да дяните??!!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По 100 хил. паунда за саниране на апартамент, платени от данъкоплатците , за да могат ония с чаршафите и джапанките да имат по 6 деца
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блокът е бил общински, т.нар. counsil house за соцално слаби араби, живеещи на помощи. Миналата година фирмата, която го е стопанисвала го е санирала за 11 млн.£. Или по 100 х. £ на апарамент. Да ви звучи познато?
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който помни филма Ад под небето с Пол Нюман (Tower Inferno - 1974) сигурно помни как гръмнаха водните резержуари на покрива и по този начин успяха да потушат пожара. Предполагам че този блок е имал подобни ворни резервуари на покрива които биха могли да прострелят от хеликоптер и да потушат пожара. Но когато назначават хора с висше образование за бизнес мениджман вместо хора със значителен опит към структорния инженеринг и строителството резултата е на лице!
26
0
 
11
 
! Отговори
Консервант преди 6 години
До Анонимен (и неосведомен)За сведение: стиропорът е всъщност полистирол и при горене развива 600 градуса по Целзий и отделя токсичен черен дим и сажди. Спомням си като дете, че така подгрявахме казана с компотите буквално за минути. Изводите си правете сами.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКА Е ПРИ КАПИТАЛИЗМА. МИНАЛАТА ГОДИНА СА И ПРАВИЛИ РЕМОНТ НА ТАЗИ СГРАДА ЗА 10 МИЛИОНА ПАУНДА И ЗА ПО ЕВТИНО ОТВЪН СТЕНИТЕ ГИ САНИРАЛИ С ПЛАСТМАСА. НЯКОЙ И Е ДРАСНАЛ КЛЕЧКАТА И ЗА МИНУТИ ПОЖАРА Е СТИГНАЛ ДО 24-ТИЯ ЕТАЖ. ХУБАВОТО ПРИ НАШЕТО САНИРАНЕ НА БЛОКОВЕТЕ Е ЧЕ СТИРИОПОРА НЕ ГОРИ НО ПЪК ПУШИ И СЕ ТОПИ. КАПИТАЛИЗЪМ БРАТЧЕ В ПЪЛНАТА СИ СИЛА!
24
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всички които пишете коментари през ТОР: не забравяйте, че работим заедно с колегите от Интерпол и Европол. Имаме достъп до Тор-сървърите които мислите за анонимни. Те са наши. Да не мислите че откривате топлата вода. Тор е измислен от държавните служби и принадлежи на тях. Внимавайте какво пишете, защото пазим логове за всякаква дейност и в момента в който получим нужните правомощия, пращаме всичко на районната прокуратура към вашето населено място.Майор Петков
23
4
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
И аз да налея масло в огъня. ГЕРБ неслучайно санира соц. блоковете, които знаем са заселени изключително с българи. Те обичат хората-факли. Примери много.
22
1
 
31
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Към тези, които се подиграват и им е смешно! Защо бе хора? Защо толкова злоба? Защо толкова много хора все повече изпростяват? Няма ли малко разум в главите ви, а пишете глупости и се кефите на страданието на хората. В този глобален свят никой не е застрахован от злополука. А какво да кажем и за земетресенията, които люлеят земята ежедневно. Имайте милост, смейте се на старите хора, за да живеете дълго и да остареете като тях. Всичко друго е трагедия!!!!!
21
1
 
20
 
! Отговори
Ад под небето преди 6 години
Шанс почти няма:1.Огъня естествено лесно се разпространява нагоре чрез запалване на "изолационни материали",а шахтите и стълбищата са комин;2.Дима е отровен, за това не е решение "да чакаш хеликоптера" на покрива(а и двигателя му ще умре);3.Техника за борба с огън над 10 етажа има,само ако е трайно монтирана в съоръжението-пръскалки,химически завеси,херметизация на помещения,изливане питейните резервоари(ако има такива) от последните етажи.4.Пъргавите са с по-голям шанс,санираните без...
20
25
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
В "православна" Русия първо щяха да спасят и изнесат препарата за вана , преди децата :D
19
7
 
5
 
! Отговори
асд преди 6 години
В тая сграда сигурно е имало миньори на криптовалута, хаха
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До странник 34Ами че това беше ясно оттдавна, че това, което у нас наричат "топлоизолация" е ПОЖАРООПАСНА!!!!! Но никой не иска да чуе! Дано и у нас не се случи нещо подобно! Тогава нашите управници незнам какво ще им се случи. Има материал и не толкова пожароопасен, но той е по-скъп и никой не го използва!
17
0
 
31
 
! Отговори
странник преди 6 години
Ужас!Чудя се как е обхваната толкова голяма площ.В нашия квартал през последните двадесет години горяха няколко апартамента и един покрив,но се локализираше само в една точка без да пострадат сградите.Отдавна се чудя, дали новите топлоизолации не са леснозапалими.Гледах по руската телевизия преди няколко години, как жителите на стари сгради протестират против новопостроена ,защото ако се подпалела щеле и техните да пострадат
16
2
 
7
 
! Отговори
лелееее преди 6 години
не знам що за "хора"пишат тук, или е някой луд, който си пише сам с различни прякори, но важното е, че е горял стиропора на външната топлоизолация! Запалила се е една кухня и после е изгорял целия блок! Ето това истинския абсурд в тази трагедия! Ама май някой пише щуротии за да отклонява темата.
15
9
 
11
 
! Отговори
bonto преди 6 години
Мислех да пиша нещо, но ще се въздържа. Надявам се никой от коментиращите да не изпита това, което хората в този блок са изпитали и все още продължават да изпитват.Само погледнете коментара ми за комунистите или по-точно минусите му и сами ще си отговорите за броя *** и защо основния цвят на сайта е червения.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой знае кво. Пожари има по всяко време и в всяка държава.
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35Ти защо се имаш за нещо по-спецялно бе? Никой по света не ви смята българите за хора. Винаги сте си били диваци и такива си останахте. Ти не си нищо повече от балканска ***. Седнал да се подиграва на другите... смях.