Русия създава изкуствени острови в Баренцово море

На тях ще бъдат разположени морски съоръжения
Обновена: 17 юни 2017 17:19 | 17 юни 2017 16:21, Веселина Йорданова
262
Русия създава изкуствени острови в Баренцово море
Снимка: архив, Ройтерс

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа нареждане, предвиждащо в Колския залив на Баренцово море да бъдат създадени четири изкуствени острова, където ще бъдат строени едротонажни морски съоръжения.

Документът е качен днес на сайта на правителството, предаде ТАСС.

Руската газова компания Новатек ще инвестира над 25 милиарда рубли (387,4 милиона евро) в проекта, по който ще бъдат създадени четирите изкуствени острова.

Предвидено е да бъде изграден център за производство на уникални морски обекти - железобетонни платформи за заводи за втечнен природен газ, сондажни и добивни платформи за шелфови проекти в Западна Арктика и едротонажни съоръжения, подсигуряващи корабоплаването по Северния морски път.

Очаква се проектът да създаде близо 10 000 нови работни места, което ще увеличи данъчните приходи в бюджета, ще привлече нови инвестиции в региона и ще съдейства за предприетото от властите в Русия заместване на вноса с родно производство.

Изграждането на центъра ще започне до края на годината в с. Белокаменка, Мурманска област, а първите плаващи заводи за природен газ ще се строят от догодина.

Планирано е центърът за строителство на едротонажни морски съоръжения да бъде окончателно завършен през 2020 година. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев сега тук ли отскочи да ръсиш глупости, някакни новости от разрушителя.И внимавайте малко с тези контейнеповози бе, отваряйте си очите!!!Агент под прикритие!!!
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо млъкнаха русофобите за руските магистрали. Ама то не трябва само тролене, а отваряне на Гугъл.
56
8
 
5
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 6 години
"Байкало-Амурската магистрала, известна още и като Транс-Сибирската магистрала наистина е най-голямата в света. Дължината й е внушителните 4 324 км. За сравнение най-дългата магистрала в САЩ - А-90 е 2 652 км."В тоя форум всеки пише, каквото му скимне, включително абсолютни небивалици.Междущатската магистрала 90 е дълга 3000 мили (4800 км) и наистина е магистрала. Това първо.Байкало-Амурската магистрала всъщност не е никаква магистрала, а е железопътна линия. Това второ.
55
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпадам в умиление като видя как рушофила изръси някоя глупост и сам си слага плюсче...хахаха
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самолетоносача е безмислена работа. Огромен, тежкоманеврен, перфектна и лесна цел за руските ядрени подводници :)
53
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
59 томаховки под носа на С300 и С400 доказват руската (не)мощ
52
3
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Аре, беее... Русия нападна автономната област Чечня и избиваше бунтовници, а покрай тях и мирно население. Сърбия нападна автономната област Косово и американците скочиха да ги бомбардират!Та в задачата се пита: Що е тоя двоен аршин на американците? Нападнаха сърбите, а не нападнаха руснаците поради същата причина? Щото хамериканеца пълни гащите само докато чуе за Русия, камо ли да я напада. Жалки кравари!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие Германия неможахте да победите ...скачате на най силната армия в света :) Комплексарчета от село. Все да се доказват ...Като в училище. Никой разумен не иска да се бие с вас. Те просто си вземат, каквото решат. Останалите мълчат ...просто е.
50
2
 
12
 
! Отговори
четиво за преди 6 години
Шорошии.Със своите 11 000 км това е третата по дължина магистрала в света. Тя се простира от Санкт Петербург до Владивосток в Русия. Мегапътят се състои от седем федерални магистрали. Транс сибирската магистрала съвпада с европейския маршрут E30 и минава през Казахстан . Най-дългият участък от магистралата е руския път M58, който покрива 2100 км от Чита до Хабаровск.
49
5
 
9
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Да живее славянството! Русия, Полша, Украйна, България, Сърбия, Чехия, Словения, Хърватия, Словакия! Слава! Велико племе сме и по това можем да съдим от факта, че славяните населяват земи от Владивосток до Берлин! А немските племена са сбутани, като в консерви! Слава на нашите деди!
48
10
 
5
 
! Отговори
Джон от Максуда преди 6 години
Тая Корнелия пак си изпусна пенсионерите. Спрете се бе! Щом видите някъде да пише Русия нямате равни в писането
47
2
 
10
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
И ти си чул нещо, но не си го доразбрал.Русия има само 1 самолетоносач, защото ВПК е насочен към производството на балистични и междуконтиентални ракети. Те са доста по-сигурни от самолетите-бомбардировачи и много по-ефективни.Ще ти кажа само, че русия има 1358 ракети с бойни глави, способни да достигнат всяка точка на света, базирани основно на подводници, докато САЩ имат само 248 такива.При последния обстрел на Алепу от 65 изстреляни Товахавки само 3 достигнаха до Сирия.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 69 Говорим за Руска територия, ОЛЛЛИГОПФЕН- там се *** американците. Хайде пуснете ракети в Русия, нали сте най-големите?
45
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65:))) И в САЩ бият ***, нали :)))Това дето тук му викаме междуселски път в Путинландия му викат магистрала :))) яко !
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 66 То и лисицата казала...че гроздето е кисело! *** смешен!
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 57Преди месец видяхме как Томахавките прелетяха през ц400 и се забиха в сирийска територия под властта на Русия . За какво насирааннее говорим *** ? Турция ви прясна изтребител ...Това е насираанне :)
42
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 57:))) Че за кво им е на САЩ да нападат Путинландия ?! После трилиони трилиони трябва да вложат за да замяза на нормална страна.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58Байка̀ло-Аму̀рската магистрала (БАМ) е железопътна линия в Източен Сибир и Далечния изток на Русия.
40
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40 Прави си. Няма как да се мери. САЩ има над 30 самолетоносача Русия има 1 на въглища.САЩ има икономика , колкото 2/3 от света ...Русия по-малко от Калифорния.Другото са празни приказки.
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 33М-4 се строи от 15 години. За 15 години успяха да построят по малко от 300 км ! С това темпо, внуците ти ще я видят завършена :)))